13.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Celje

Prva liga Telemach, 26. krog

KOPER - CELJE

14. marec 2024, ob 16.45

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 8 do 15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Spored štirih marčevskih tekem 26. kroga Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Kopra in Celja. Decembrski dvoboj v knežjem mestu je "zabelil" sneg, zato je bila tekma prekinjena sredi prvega polčasa, Primorci pa pretirane sreče z vremenom niso imeli niti ta konec tedna. Obilno deževje je tik pred začetkom odneslo obračun z Domžalčani, nadomestni termin srečanja pa ob zgoščenem sporedu koprskih preizkušenj še ni znan. Misli kanarčkov so zdaj že pri domači tekmi s Celjem, ki v Istro prihaja po treh tekmah brez zmage. Gostitelji dvoboja so v prvenstvu nazadnje izgubili z Rogaško, rane pa so zacelili s pokalnim skalpom Olimpije. Kako se bodo odrezali v obračunu z vodilno ekipo Prve lige Telemach?

Kdo je vroč?

Pokalni dvoboj Olimpije in Kopra ni skoparil z zadetki, saj sta mreži tresli kar šestkrat. Ljubljančani so povedli dvakrat, na koncu pa so se veselili v taboru Primorcev. V uvodu drugega polčasa je za vodstvo Kopra zadel Timothe Nkada, ki je s svojo hitrostjo neugoden nasprotnik za praktično vse obrambe v slovenskem prvenstvu. Francoz je v Prvi ligi Telemach dosegel šest golov, lahko svojo statistiko obogati tudi proti Celjanom?

Ali ste vedeli?

V koprskem taboru so po nedeljski odpovedi tekme v Domžalah izpostavili zanimiv podatek, ki potrjuje, da v letošnji sezoni nimajo pretirane sreče z gostovanji in vremenom. Obračun z Domžalami je bil namreč že tretji v aktualnem prvenstvu, ki zaradi vremenskega vpliva ni bil odigran v sprva načrtovanem terminu. V tretjem krogu so avgustovske poplave odnesle gostovanje v Kidričevem, v 17. krogu pa je bila že omenjena tekma v Celju prekinjena zaradi zasneženega igrišča. Za nameček bodo Koprčani med reprezentančnim premorom odigrali tudi preloženo srečanje z Muro.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Jegor Prucev

Se bodo Celjani po treh tekmah brez ligaške zmage vrnili v zmagovalni ritem? Pri vodilnem klubu Prve lige Telemach so lahko kljub seriji brez zmage zadovoljni s tem, da se prednost pred zasledovalci ni pretirano stopila. Grofje so namreč po porazu v Domžalah remizirali z drugo Olimpijo in tretjim Mariborom. Zaloga pred Ljubljančani tako ostaja pri sedmih točkah, kot je bilo že po porazu ob Kamniški Bistrici. Zasedba Damirja Krznarja lahko s četrtkovo zmago na Bonifiki znova poveča prednost pred tekmeci, saj bo derbi Olimpije in Maribora odigran šele aprila. Celjani so v letošnji sezoni dobili drugo medsebojno tekmo s Koprčani, septembrski dvoboj v Istri pa se je končal z delitvijo točk.

Kdo je vroč?

Matjaž Rozman je bil brez dvoma najboljši celjski posameznik na štajerskem derbiju. Izkušeni čuvaj mreže se je predvsem v prvem polčasu izkazal z dvema posredovanjema, obakrat pa je s "pantersko" obrambo preprečil veselje Hilala Soudanija in preprečil vodstvo Maribora. Celjani so sicer povedli v uvodu drugega polčasa, ko je dobro formo potrdil Aljoša Matko, za končnih 1:1 pa je v končnici derbija zadel Sven Šoštarič Kariča. Po podatkih s svetovnega spleta je bil to za Rozmana 200. prejeti zadetek med celjskima vratnicama. Na 182 tekmah je 70-krat zaklenil svoja vrata.

Ali ste vedeli?

Celjani so 28 točk osvojili tako na domačih kot gostujočih tekmah, Koprčani pa so nekoliko uspešnejši na gostovanjih, saj so doma nabrali 15 od skupno 34 točk. Pred četrtkovo tekmo Kopra in Celja velja izpostaviti tudi podatek, da kanarčki na svoji zelenici že več kot pet mesecev niso slavili ligaške zmage. Zadnja zmaga seže v začetek oktobra 2023, ko so na Bonifiki klonili Kidričani. Celjani so doslej s 43 prvoligaških gostovanj v Kopru prinesli 11 zmag, zadnjo lanskega marca, ko je v polno meril Charles Ikwuemesi.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.03.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani do točk v Kopru
    Nogometaši Kopra so v 26. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:3 (0:1).

DELI NA