Pred tekmo: Krško - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

KRŠKO - GORICA

10. december 2017, ob 13.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 778 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Leo Ejup in Marin Jurina

Trenerska rošada je obrodila sadove. Krčani so polovico letošnjega prvenstva sklenili s prvo zmago po 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije, ko so ugnali ekipo Aluminija. Posavci so jezo po nizu skromnih rezultatov stresli nad Celje, ki so v Krško pripotovali s serijo štirih zaporednih zmag. Krška četa, ki jo je po odhodu Stipeta Balajića vodil Radovan Karanović, je z zmago vnovič potrdila, da so grofje ena najljubših strank zeleno-belih. Enajst prvoligaških spopadov Krškega in Celja je namreč ponudilo kar šest slavij Posavcev, ki so ob tem izgubili zgolj enkrat. Statistika dvobojev z Gorico do Krčanov ni tako prijazna, saj so Primorci dobili polovico obračunov, nedeljski gostitelji pa so se razveselili treh zmag.  Zadnjo so vknjižili v uvodnem krogu letošnje sezone, ko je sinje-modre pokopal Miljan Škrbić. Se lahko Goričani vnovič opečejo?

Radovan Karanović, trener Krškega: »Z zmago nad Celjem je ekipa ponovno pridobila na samozavesti. V tem tednu smo se dobro pripravljali za zadnjo tekmo jeseni. Trenutno imamo nekaj težav s kartoni in poškodbami. Ponovno vabim vse, da nam na domačem Gubcu pripomorejo k dobremu rezultatu.«

Kdo je vroč?

Karanović bo moral pri sestavi enajsterici za tekmo z Gorico upoštevati dejstvo, da Leo Ejup in Marin Jurina zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov ne bosta imela pravice nastopa. Igralca sta pomembna aduta Krškega, ki ga je pred tedni okrepil Veljko Batrović. Nekdanji član Zavrča in Domžal je hitro prevzel vidno vlogo, tudi pri zmagi nad Celjem njegov učinek ni bil nezanemarljiv. Črnogorec je namreč izvedel oba kota, po katerih so zeleni dosegli drugi in tretji zadetek, s svojo prodornostjo pa je gostujoči obrambi povzročal nemalo preglavic.

Ali ste vedeli?

Že omenjeni Škrbić je v nedeljski tekmi s Celjem prekinil strelski post in z 11. zadetkom ostal sam na vrhu ligaške lestvice strelcev. Srbski napadalec je z izjemo izkoriščene enajstmetrovke v Kranju na zadetek iz igre čakal vse od konca avgusta, ko je v osmem krogu zatresel mrežo Olimpije in slavil deveti zadetek sezone.  Na naslednji gol iz igre je visokorasli napadalec čakal več kot devet ur, po 871 minutah pa se je čakanje zaključilo. Najboljši strelec v prvoligaški zgodovini Krškega se je po kotu najbolje znašel pred golom Celja in domače z natančnim udarcem popeljal v novo vodstvo ter tako tlakoval pot do pomembne zmage.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Uroš Celcer in Kyrian Nwabueze

Goriška zasedba se je z gostovanja v Ljudskem vrtu vrnila z mešanimi vtisi. Primorci so se dostojno upirali državnemu prvaku in po izenačenju v uvodu drugega polčasa vse do 88. minute odbijali napade gostiteljev. Skorajda pol ure so Goričani igrali brez izključenega Uroša Celcerja, nato pa po natančnem predložku Martina Milca in udarcu Marcosa Tavaresa še tretjič v zadnjih štirih krogih ostali brez točk. Štiri srečanja so sinje-modrim prinesla vsega točko, nov poraz pa bi lahko varovance trenerja Mirana Srebrniča že pošteno oddaljil od mest, ki po koncu sezone peljejo v evropska tekmovanja. Tretji Domžalčani Gorici bežijo za osem točk, za nameček pa bodo v Posavju ob Celcerju pogrešali drugega strelca ekipe, Kyriana Nwabuezeja. Strelec petih zadetkov je Krčanom že pred tedni povzročil precej težav, kako se bodo gostje znašli brez njegove pomoči?

Kdo je vroč?

Primorci so bili v štajerski prestolnici blizu pomembne točke, neodločen izid pa so vse do 88. minute držali tudi po zaslugi trdne obrambe. V slednji se je izkazal tudi mladi Žiga Lipušček, ki se je v Novo Gorico vrnil to poletje, potem ko je štiri sezone preživel prav v Ljudskem vrtu. Osrednji branilec, ki v višino meri skorajda dva metra, je bil kljub svoji višini prenizek pri predložku Milca, a je prav Tavaresa pred tem oviral pri nekaj nevarnih akcijah in zaključnih udarcih. Dvajsetletni nogometaš se je po prvoligaški uveljavitvi utrdil v začetni enajsterici, v Krškem pa bo lovil osmi nastop sezone.

Ali ste vedeli?

Miran Srebrnič bo moral pred gostovanjem v Krškem poiskati novo rešitev za konico napada. To mesto je zadnje tedne pripadalo Nwabuezeju, ki se je z izenačujočim zadetkom v Ljudskem vrtu podpisal pod manjši jubilej goriškega kluba. Američan nigerijskih korenin je namreč dosegel 1.400. gol Gorice na tekmah Prve lige Telekom Slovenije, v Mariboru pa so sinje-modri presegli še eno magično številko. Goriške prvoligaške preizkušnje je na tribunah spremljalo že več kot 900 tisoč gledalcev.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA