Pred tekmo: Krško - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

KRŠKO - RUDAR VELENJE

5. maj 2018, ob 19.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 703 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Leo Ejup

Na zelenici Stadiona Matija Gubec se bosta v sobotnem večeru udarili ekipi, ki jima v zadnjih tednih ne gre po načrtih. Velenjčani so v sredo doživeli še tretji zaporedni poraz, Krčani pa so na zadnjih štirih tekmah vknjižili zgolj točko. Če bi gledali zgolj »redne« obveznosti, so Posavci sredi serije šestih porazov, a četa trenerja Alena Šćulca točke osvaja v zaostalih spopadih s tekmeci. Tako so Krčani aprila na domačem igrišču dobili prestavljeni tekmi s Triglavom in Gorico, v Kidričevem pa osvojili točko. Zgoščen spored obveznosti pa je svoj davek terjal pri tekočih obveznostih. Krčani so bili v četrtek neuspešni tudi v gorenjski prestolnici, kjer so še drugič to sezono pokleknili pred Triglavom. Sedmouvrščena ekipa slovenskega prvenstva ima šest krogov pred koncem sezone devet točk naskoka pred devetimi Ankarančani, za mirnejši zaključek maja pa bo verjetno potrebno dobiti še kakšno tekmo.

Kdo je vroč?

Alen Šćulac v zadnjih tednih pogreša predvsem razpoloženega strelca, saj je njegovo moštvo v sedmih obračunih doseglo vsega tri zadetke. Skalp Gorice je po zmedi v obrambi nasprotnika zagotovil prisebni Josip Balić, v Kidričevem je točko priigral Miljan Škrbić, zadetek Igorja Kulinitša pa ni bil dovolj v domačem spopadu z Aluminijem. Primorec na posavski  klopi pogreša učinek Tonćija Mujana, ki spomladi še ni bil natančen, je pa s tremi asistencami obogatil skupno številko podaj. Dalmatinec je podal za deset zadetkov Krškega, na prvega asistenta lige pa najbolj vztrajno pritiska Dino Hotić.

Ali ste vedeli?

Prvoligaše v manj kot štiri tednih čaka kar sedem krogov. Med 2. in 27. majem bodo klubi odigrali zadnjih sedem dejanj letošnjega prvenstva, Krčani pa so s podobnim sporedom opravili že v aprilu. Slabo vreme je konec februarja in v začetku marca odneslo kar tri načrtovane tekme, ki so jih Posavci odigrali aprila. Marko Krajcer in soigralci bodo v 58 dneh med 31. marcem in 27. majem odigrali kar 15 ligaških preizkušenj, zato bo moral Alen Šćulac posegati tudi po rotacijah v začetni enajsterici. Kako se bodo krški nogometaši znašli v razporedu, ki je precej bolj pisan na kožo košarkarjem in hokejistom?

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Tudi Velenjčani so se že aprila spopadli z natrpanim urnikom, saj so v minulem mesecu odigrali šest tekem. Marijan Pušnik ne more biti zadovoljen s točkovnim izplenom, saj je njegova zasedba v sedmih preizkušnjah izvlekla šest točk. Knapi so na domačem igrišču ugnali Kidričane in slavili v Kranju, po slavju na Gorenjskem pa doživeli tri zaporedne poraze. Po Domžalčanih in Ankarančanih so bili od zeleno-črnih boljši še nogometaši Maribora, ki so se v Velenju veselili zmage z izidom 1:3. Rudar je bil sicer dostojen tekmec, Velenjčani pa so imeli po znižanju zaostanka, ko je po visokem skoku zadel Jaka Bijol, lepo priložnost za izenačenje. V kazenskem prostoru gostov je bil najvišji Vlatko Šimunac, a se je z odličnim posredovanjem izkazal Handanović. Točke so tako odšle v štajersko prestolnico, knape pa popravni izpit čaka že v soboto, ko bodo gostovali v Krškem. Knapi so se jeseni na Gubcu razveselili zmage z 0:3, a so gostitelji že v 38. minuti ostali brez Nikole Mandića.

Kdo je vroč?

Rudar je s tremi zadetki dobil tudi pomladanski dvoboj s Krčani in tako maščeval poraz z začetka sezone, ko so se po golu Tonćija Mujana veselili Posavci. V četrtem krogu Prve lige Telekom Slovenije je velenjsko mrežo branil še Matej Radan, ki zdaj čuva hrbet Marku Pridigarju. Dvaintridesetletni vratar je v 26 nastopih prejel 36 zadetkov, devetkrat pa zaklenil svoja vrata, s čimer zaostaja zgolj za dvema stanovskima kolegoma. Jasmin Handanović je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno na 15 tekmah, 11-krat pa je bil nepremagan Aljaž Ivačič.

Ali ste vedeli?

Marijan Pušnik je po porazu z Mariborom znova izpostavil napake v fazi branjenja, ki so jih vijoličasti pretvorili v tri zadetke, opozoril pa je še na eno dejstvo. Velenjčani so v maj zakorakali z zdesetkano zvezno vrsto, saj Dravograjčan pogreša najizkušenejša aduta sredine igrišča. Leon Črnčič si je v zaostali tekmi z Ankarančani, ko so Velenjčani izgubili, poškodoval mečno mišico, zadnja štiri srečanja pa je izpustil tudi Damjan Trifković. Otrok velenjskega prvoligaša je sicer tik pred tem, da se vpiše v »klub 300«, doslej je v Prvi ligi Telekom Slovenije zbral 299 nastopov.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krčani do zmage v zaključku
    Nogometaši Krškega so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Rudar Velenje z 1:0 (0:0).

DELI NA