09.08.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Domžale

Prva liga Telemach, 3. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - DOMŽALE

12. avgust 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic (ves izkupiček je namenjen oškodovanim v poplavah):
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 4 do 14 let: 5 evrov
- sezonske vstopnice

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

V luči katastrofe, ki je našo državo doletela pretekli konec tedna, je v (sicer majhno) uteho novica, da ima Slovenija po dveh letih spet predstavnika v Evropi. Po Muri je podvig uspel Olimpiji, ki je ugnala Ludogorec in se uvrstila v UEFA Evropsko konferenčno ligo. Tekma z Bolgari, ki je malokoga pustila ravnodušnega in po koncu katere so stožensko zelenico preplavili privrženci zeleno-belih, sredi tedna ni dobila epiloga, kakršnega bi si naši predstavniki zaslužili. Galatasaray je iz ljubljanskega hrama nogometa odnesel rezultat, ki zelo malo prepušča naključju, zdaj pa bodo morali zmaji z evropskih razburjenj preklopiti na realnost domačega prvenstva: v Stožice prihajajo Domžale, ves izkupiček od prodanih vstopnic pa je Olimpija namenila oškodovanim v poplavah.

Igor Barišić, direktor NK Olimpija: "Pozivam vse navijače, da še enkrat napolnimo Stožice. Dokažimo, da zmoremo to tudi v slovenski ligi. In da predvsem pomagamo ljudem, ki so izgubili streho nad glavo. Napolnimo stadion in pokažimo, da smo pravi ljudje, da smo pravi prijatelji. Olimpija pri nas velja za veliko ime. Zaradi tega bomo vsekakor dali vse od sebe in poskušali biti uspešni,"

Kdo je vroč?

Če še ni, pa bo Timi Max Elšnik z zlatimi črkami v zgodovino ljubljanskega kluba zagotovo zapisan po tekmah z Ludogorcem. Kapetan se je izkazal predvsem na povratnem obračunu, ko je najprej bliskovito izničil bolgarsko vodstvo, nakar je v 92. minuti z drugim zadetkom poskrbel za delirij. Omeniti velja še Matevža Vidovška, ki je nekaj trenutkov zatem ubranil najstrožjo kazen, proti Galatasarayu pa zmaji žal niso imeli svojega junaka.

Ali ste vedeli?

Znano je, s kom se bo v play-offu kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov pomerila Olimpija, če ji v Istanbulu uspe manjši čudež in preseneti Galatasaray. To bo boljši iz para Klaksvik – Molde: v vsakem primeru torej nasprotnik s severa Evrope. Prvi obračun je z 2:1 pripadel Fercem, za katere je dvakrat zabil Frederiksberg in ki letos sicer pišejo pravo evropsko pravljico. Se bodo zmaji v Turčiji zgledovali po otočanih?

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Ob Kamniški Bistrici smo v prejšnjem krogu videli edini dvoboj, v katerem sta glavno vlogo prevzeli ekipi, ki sta prvenstvo odprli z zmago. Tako eni kot drugi so želeli nadgraditi uspeh iz prvega kroga: Domžalčani kot potrditev, da so si po (pre)zgodnjem slovesu od Evrope zares opomogli, Šiškarji pa kot dokaz, da lahko od njih letos pričakujemo nekaj več. In res: soseda sta poskrbela za izenačen obračun, ki se s čim drugim kot z remijem niti ne bi smel končati. V pričakovanju naslednje tekme bodo vse oči uperjene v Dušana Kosiča, ki se je po nenadnem odhodu Simona Rožmana usedel na trenerski stolček in bo ognjeni krst doživel proti nekdanjemu delodajalcu – ljubljanski Olimpiji.

Dušan Kosić, trener NK Domžale: "Tekma z Olimpijo bo pravi preizkus. Domžale so proti Ljubljančanom vedno dobro igrale, zato bomo tudi tokrat iskali presenečenje. Dokazati se želimo sebi, ne javnosti. Da smo ambiciozni in imamo fante, ki lahko visoko posežejo. Olimpija pri nas velja za veliko ime. Zato bomo vsekakor dali vse od sebe in poskušali biti uspešni."

Kdo je vroč?

S predstavo proti Bravu si je mesto v enajsterici kroga prislužil Jan Đapo. Dvajsetletni Brežičan, ki je bil še do nedavnega član Mure, se je podpisal pod edini domžalski zadetek, ko je na začetku drugega polčasa v mrežo pospravil odbitek po strelu Julardžije. Proslavil bi se tudi s sijajno asistenco, a je bil Danijel Šturm v 32. minuti malenkost prehiter: njegov gol so sodniki po pregledu posnetka razveljavili.

Ali ste vedeli?

Svojega dne nazadnje ni imel Franko Kovačević, a se navijačem ne bo mogel oddolžiti. Perspektivni napadalec namreč ni več član rumene družine, v svoje vrste ga je zvabil novopečeni nemški drugoligaš Wehen Wiesbaden. »Pred enim letom sem se odločil za prihod v Slovenijo in s tem zadel v polno. Mislim, da sem v Domžalah dobil vse, kar potrebujem za uspešno nadaljevanje kariere na tujem,« je 23-letnik povedal ob slovesu.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 12.08.2023 | Prva liga Telemach
    Olimpiji nove tri točke
    Nogometaši Olimpije so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale z 2:1 (1:0).

DELI NA