19.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Domžale

Prva liga Telemach, 22. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - DOMŽALE

21. februar 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 4 do 14 let: 5 evrov

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Hladen tuš na uvodni tekmi spomladanskega dela sezone, ko so aktualni prvaki proti zadnji Rogaški tik pred zdajci in z velikimi napori izvlekli točko, je očitno učinkoval. Ob Kamniški Bistrici so bili zmaji odločnejši in podjetnejši, po slabi uri igre so vodili že s tremi zadetki. Padec koncentracije, ki je sledil, je najbrž edino, kar lahko Zoran Zeljković očita svojim varovancem, a zanj na srečo niso bili kaznovani. S tremi točkami so Ljubljančani nekoliko zakrpali vrzel med seboj in vodilnim Celjem, za kar se imajo zahvaliti someščanom iz Spodnje Šiške, sosedski odnosi pa bodo tokrat postavljeni na stran. V prestolnico prihajajo Domžale.

Zoran Zeljković, trener NK Olimpija: "V sredo lahko pričakujemo isto energijo. Vse bomo naredili za to. To je najmanj, kar lahko zagotovimo našim navijačem. Vemo, kaj se od nas pričakuje vsako tekmo, in s tem se moramo znati spopadati."

Kdo je vroč?

O Antoniu Marinu je Zoran Zeljković govoril kot o veliki okrepitvi in vse kaže, da je ljubljanski strateg imel prav. Napadalca je v Domžalah prvič uvrstil v začetno enajsterico, 23-letnik pa se mu je za priložnost zahvalil z dvema odličnima zadetkoma. Najprej v 28. minuti, ko je zatresel malo mrežico, nato pa je v 58. minuti zaobšel domačega vratarja in odločil srečanje z Radomljami. Bo razpoložen tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

Tik pred koncem prestopnega roka je že tako močno konkurenco v zeleno-belem napadu zaostril Ivan Durdov. Visokoraslega hrvaškega napadalca se ljubitelji slovenskega nogometa spomnimo po odličnih predstavah v domžalskem dresu. V prestolnici bo ostal do konca sezone 2025/26, nazadnje pa je kot posojen nogometaš belgijskega Oostendeja v španski drugi ligi nastopal za Mirandes. Bo zatresel mrežo nekdanje ekipe?

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Benjamin Markuš, Jošt Pišek

Tekma v zdraviliškem mestu je imela dve dimenziji. Po eni strani so se Slatinčani s še eno dobro predstavo in še boljšim rezultatom vrnili med žive, po drugi pa so se Domžalčani spet oddaljili od boja za Evropo ter se približali boju za obstanek. Na gostovanju pri zadnji ekipi lige je varovancem Dušana Kosiča spet manjkalo navdiha in zaleta, da bi si prislužili kaj več kot novo ničlo. Tekma bi se lahko razpletla tudi drugače, a je Ajdin Mulalić potrdil zakon bivšega in ubranil enajstmetrovko, ki bi rumeni družini prinesla izenačenje. Končalo se je s tretjim zaporednim porazom, ravbarji pa se bodo četrtemu za vsako ceno skušali izogniti v Stožicah.

Dušan Kosič, trener NK Domžale: "Zmožni smo veliko več, ekipa je mlada, a to v tem primeru ni izgovor, saj so vsi fantje karakterno zelo močni in verjamem, da se bomo pobrali in začeli nizati boljše rezultate."

Zeni Husmani, vezist NK Domžale: "Po nobenem porazu ni lahko, vendar je zdaj ta čas, ko je treba dvigniti glave in delati na tem, da bomo tudi rezultatsko bolj uspešni. Kvaliteto imamo in prepričan sem, da se bomo pobrali, saj se vsi fantje zavedamo, da je v ekipi dovolj kvalitete."

Kdo je vroč?

V zdraviliškem mestu so na svoj račun prišli tudi nevtralni ljubitelji nogometa. V prve četrt ure so namreč videli kar tri zadetke, dva v mreži Domžal, za znižanje zaostanka pa je v 14. minuti poskrbel Benjamin Markuš. S podajo iz kota ga je našel Jošt Pišek, vezist pa je v gneči pred golom imel dovolj prostora celo za strel z nogo. Ne Markuš ne Pišek zaradi kartonov tokrat ne smeta nastopiti, kdo bo prevzel odgovornost?

Ali ste vedeli?

Zadnje ure prestopnega roka so bile ob Kamniški Bistrici izredno pestre. Elmedin Fazlić po sporazumni prekinitvi pogodbe zapušča Domžale, Ranaldo Biggs odhaja na posojo k Iliriji, Alen Bukovec pa k Bistrici. Žiga Repas se bo v Mariboru pridružil starejšemu bratu, edini promet v obratni smeri pa je prihod Josipa Hmure. Hrvaški napadalec je nazadnje nosil dres avstrijskega drugoligaša Bregenza, v Domžalah pa bo ostal do konca sezone.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 21.02.2024 | Prva liga Telemach
    Mininalna zmaga Olimpije proti Domžalam
    Nogometaši Olimpije so v 22. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale z 1:0 (1:0).

DELI NA