12.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Domžale

Prva liga Telemach, 26. krog

KALCER RADOMLJE - DOMŽALE

13. marec 2024, ob 18:45

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Uroš Korun in Vid Koderman

Eno večjih presenečenj, s katerimi je prejšnji teden postregla osmina finala pokalnega tekmovanja, je zagotovo zmaga Radomelj v Ljudskem vrtu. Mlinarji so se nepričakovano (in po dramatični končnici) veselili napredovanja v četrtfinale, ki pa bi ga enostavno morali potrditi v Rogaški Slatini. Vsaj s pozitivnim rezultatom, če ne z zmago. Ne prvega ne drugega niso dobili, poraz proti tekmecu  za obstanek, čeravno minimalen, pa jih je pahnil na samo dno prvenstvene razpredelnice. Če dodamo še dejstvo, da na zadnjih treh ligaških obračunih sploh niso zatresli tekmečeve mreže, je jasno, da so rumeno-črni padli v krizo. Se bo na občinskem derbiju ta še poglobila?

Kdo je vroč?

Kot zapisano, Radomlje poleg točkovne trpijo tudi strelsko sušo. V tem pogledu se je več pričakovalo predvsem od Madžida Šošića, ki spomladi, verjeli ali ne, ni vpisal še niti ene statistične dobrine. Prav napadalcu iz Bosne in Hercegovine se je v izdihljajih srečanja ponudila verjetno najlepša priložnost na tekmi, a je nastreljal domačega vratarja. Oliver Bogatinov bo moral rešitve, kot kaže, poiskati drugje.

Ali ste vedeli?

Dvoboj v Rogaški Slatini je v končnici zaznamoval neljub dogodek, po katerem so radomeljski upi dokončno splahneli. Uroš Korun je ob avt liniji porinil Oskarja Drobneta, ki se je znašel med izkušenim branilcem in žogo. Domači strateg je padel, Korun pa si je prislužil neposredno izključitev. Na petem mestu lestvice največkrat opozorjenih je s petimi rumenimi in enim rdečim kartonom dohitel Žana Trontlja.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Boju za obstanek in mestom, ki posredno ali neposredno vodijo v drugo ligo, so se spomladi približale tudi Domžale. Serijo porazov so sicer prekinile s presenetljivo zmago nad Celjem, a so zatem v Mariboru vpisale novo ničlo. Pretekli konec tedna zaradi slabega vremena niso odigrale tekme s Koprom, naslednji izziv pa tako rumeno družino kot zelenico domžalskega športnega parka čaka v sredo. Občinski derbi ponuja priložnost za dvig samozavesti in vrnitev med žive, saj Radomlje zadnje čase ne navdušujejo. Zadnje medsebojno srečanje je pripadlo ravbarjem, pred tem pa so septembra slavili mlinarji. Kdo bo porušil statistično ravnovesje?

Luka Topalović, vezist NK Domžale: "Ne glede na rezultate zadnjih tekem Radomljanov nikakor ne smemo podcenjevati. Presenetiti znajo tudi ekipe z vrha lestvice, kar so že večkrat pokazali. V vsako tekmo moramo iti samozavestno in odločno, saj bomo le tako začeli nabirati točke, ki jih nujno potrebujemo. Zavedamo se njihovih kvalitet in na drugi strani tudi naših. Pričakujem zanimivo tekmo, saj gre v sosedskih derbijih vedno na nož."

Kdo je vroč?

Lovro Štubljar je pred nesojenim dvobojem s Koprom dejal, da je vzdušje v ekipi kljub rezultatom dobro ter da se v kader vračajo igralci, ki so imeli težave s poškodbami. Danijel Šturm (na lestvici strelcev ga je pred kratkim prehitel Krstovski) in Daniel Offenbacher sta v Mariboru v noge dobila nekaj minut, Dušan Kosič pa bo kmalu lahko računal tudi na Daria Kolobarića. Kako bodo rekonvalescenti vplivali na razplet občinskega derbija?

Ali ste vedeli?

Novi selektor reprezentance do 19 let je predstavil seznam nogometašev, ki se bodo konec marca skušali prebiti na evropsko prvenstvo. Čaka jih kvalifikacijski turnir v Lendavi, kjer se bodo pomerili z vrstniki iz Španije, Avstrije in Kosova. Ne čudi, da je Mišo Brečko nekaj vabil poslal tudi v mesto ob Kamniški Bistrici. Vpoklical je Luko Topalovića in Lukasa Hempta, Luka Dovžan Karahodžić pa je na čakalnem seznamu.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2024 | Prva liga Telemach
    Šošić odločil v korist Radomelj
    Nogometaši Kalcer Radomelj so v 26. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale z 2:0 (0:0).

DELI NA