23.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Rogaška - Maribor

Prva liga Telemach, 22. krog

ROGAŠKA - MARIBOR

25. februar 2024, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni center Rogaška Slatina, kapaciteta 1.100 sedežev 

Cena vstopnic:
- 12 evrov

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Nedeljski spored preizkušenj Prve lige Telemach bodo kmalu po kosilu odprli nogometaši Rogaške in Maribora. Vijoličasti bodo po več kot 30 letih znova gostovali v Rogaški Slatini, zato gre pričakovati lepo zapolnjene tribune. Kako pa bo na zelenici? Slatinčani so v pomlad vstopili udarno, bili v Stožicah že na pragu odmevne zmage, a niso uspeli zadržati vodstva, bolje pa so se odrezali krog kasneje. Na krilih razigranega Patrika Mijića so si v dvoboju z Domžalami priigrali hitro prednost za visoko zmago. Črno-beli so se z okrepljeno samozavestjo odpravili tudi v Celje, kjer so se do zadnje četrtine dvoboja dobro kosali z vodilno ekipo prvenstva, nato pa tudi po zaslugi dveh avtogolov ostali brez točk. Kako dobro se bodo zoperstavili Mariboru?

Kdo je vroč?

Zasedba trenerja Oskarja Drobneta si je tudi v obračunu s Celjani pripravila nekaj obetavnih priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Znova je bil za nasprotna vrata nevaren Patrik Mijić, ki pa je ostal pri treh zadetkih s prvih dveh tekem. Kljub štirim prejetim golom pa si omembo zasluži tudi Ajdin Mulalić, ki je Rogaško dolgo držal v igri za presenečenje, vseh poskusov pa na koncu vseeno ni uspel odbiti. Lahko svoja vrata zaklene na tekmi z Mariborom?

Ali ste vedeli?

Kot že zapisano, bo Maribor po več kot treh desetletjih spet odigral ligaško tekmo v Rogaški Slatini. Spomnimo, tedanji Steklar je v prvoligaški konkurenci nastopal v sezonah 1991/92 in 1992/93, vijoličaste pa so na Obsotelskem nazadnje gostili 16. maja 1993. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, okrog 800 gledalcev pa je po odmoru videlo kar šest golov, štirikrat so se veselili gostje, za katere so zadeli Gregor Židan, Igor Poznič in dvakrat Mirsad Bičakčić. Poraz domačih sta ublažila Goran Prevolšek in Ivan Horvat.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Lan Vidmar

Po Aluminiju so Ljudski vrt praznih rok zapuščali še nogometaši Brava. Zdesetkani Ljubljančani so se sicer dokopali do izenačenja, a je Arnel Jakupović z desetim golom sezone poskrbel, da so točke ostale v Mariboru. Vijoličasti so z deseto zmago sezone s petega skočili na tretje mesto lestvice, ob Bravu so prehiteli tudi Koper, ki med tednom ni odigral tekme z Muro. Ante Šimundža je zmago ocenil kot prigarano, ozrl pa se je tudi proti nedeljskemu gostovanju v Rogaški Slatini. Črno-beli so na domačem igrišču sila neugoden nasprotnik, kar so nazadnje na lastni koži spoznali Domžalčani. Se bodo Mariborčani bolje prilagodili na razmere in bodo serijo dobrih predstav nadaljevali tudi v zdraviliškem središču?

Ante Šimundža, trener NK Maribor: "Čaka nas zahtevno gostovanje, ekipa Rogaške je namreč nedvomno drugačna, kot je bila v jesenskem delu. Moramo se prešteti, preveriti, ali je dvoboj z Bravom pustil kakšne posledice in z miselnostjo, ki jo gradimo od prvega dne priprav, potujemo po nove točke. Med spoznanji s tekme proti Bravu me veseli tudi stanovitnost, ki jo imamo. Ob zmagi je velikega pomena, da fantje z veseljem izpolnjujejo zahteve. Če vidimo, da vsak na igrišču, ki začne tekmo ali vstopi pozneje, uživa tudi v fazi obrambe, je smer prava."

Kdo je vroč?

Ante Šimundža bo moral enajsterico za tekmo z Rogaško sestaviti brez Lana Vidmarja, ki zaradi sedmih rumenih kartonov - šesti jih je prejel še kot član Bistrice - nima pravice nastopa. Maribor je sicer na tekmi z Bravom prejel prvi zadetek v nadaljevanju sezone, znova pa je dobro deloval tudi napad. Josip Iličić je zadel tudi na tretji tekmi nadaljevanja sezone, odlično pa sodeluje tudi z Maksom Barišićem, ki mu je tesen prepovedani položaj odnesel prvenec v vijoličastem, in Hilalom Soudanijem.

Ali ste vedeli?

V končnici četrtkove tekme z Bravom je v dresu Maribora prvič zaigral Žiga Repas, ki je v izdihljajih zimskega prestopnega obdboja prestopil iz Domžal. Dvaindvajsetletni nogometaš se je na zelenici pridružil starejšemu bratu Janu, s katerim sta v članski konkurenci prvič zaigrala za isto ekipo. S podobnim dosežkom se lahko pohvalita tudi Lan in Sandro Jovanović, ki nosita dres Aluminija, na to priložnost pa še čaka Nikola Motika, ki se je pozimi pri Olimpiji pridružil bratu Nemanji.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.02.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška zaustavila napad Maribora
    Nogometaši Rogaške in Maribora so se v 23. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA