Pred tekmo: Triglav Kranj - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

TRIGLAV KRANJ - CELJE

28. oktober 2017, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (povprečen obisk: 783 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov
- več informacij

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Med tednom smo dobili tri polfinaliste letošnje izvedbe Pokala Slovenije. Za polfinalno vstopnico se je potegoval tudi Triglav, ki pa v dvoboju z Gorico ni bil uspešen. Orli so po dveh tesnih porazih morali čestitati nasprotniku, v sobotnem popoldnevu pa bodo v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije izzvali tekmeca, ki je bil pri lovu na polfinale boljši od Mure. V goste prihajajo Celjani, ki so na ligaški razpredelnici tik nad Kranjčani. Gorenjci za grofi zaostajajo štiri točke, zato domači zasedbi pri lovu na drugo zmago sezone ne bi smelo manjkati motiva. Kranjska četa je po treh zaporednih porazih – ob pokalnih dvobojih je Triglav klonil tudi v ljubljanskih Stožicah – željna novih točk, s katerimi bi bordo-beli povečali pritisk na Celjane. Poletni obračun v knežjem mestu ni dal zmagovalca, potem ko je domače vodstvo štiri minute pred koncem tekme izničil Dejan Robnik.

Alen Krcić, vezist Triglava: »Sprememba trenerja je pozitivno vplivala na nas, če bomo tako igrali še naprej, me prav nič ne skrbi za našo prihodnost med prvoligaši. Ne le to, mislim, da bomo začeli tudi kar lepo plezati po lestvici. Tarejo nas tudi nekatere individualne napake, ki jih tako kakovostne ekipe kaznujejo in to bomo skušali popraviti že do naslednje tekme.«

Kdo je vroč?

V kranjskem Športnem centru bomo v soboto priča spopadu moštev, ki v dosedanjem delu prvenstva pogrešata razigran napad. Celjani v povprečju dosegajo točno gol na tekmo, Kranjčani pa so v 13 krogih mrežo nasprotnika zatresli 11-krat. Tako se zdi, da bo o delitvi točk odločala predvsem trdnost obeh obramb. Kranjski bo vnovič poveljeval kapetan Elvis Džafić, ki je v Ljubljani iz svoje mreže pobral tri žoge, a predvsem v prvem polčasu nekajkrat odlično posredoval. Izkušeni Ljubljančan bo skušal v soboto še četrtič to sezono zakleniti svoja vrata, mu bo uspelo?

Ali ste vedeli?

V kranjskih vrstah trenutno najdemo dva nekdanja člana celjskega prvoligaša. Dejan Robnik je celjske barve branil med leti 2003 in 2006, vmes pa so grofje otroka Triglava poslali na kaljenje v matično sredino. Danes 33-letni nogometaš sredine igrišča je v tem času za Celje zbral 62 prvoligaških nastopov, dosegel pa tudi šest zadetkov. Z desetimi goli v 44 ligaških tekmah pa se je poleti od Celja poslovil Matej Podlogar, ki se je po kratki grški avanturi pred tedni pridružil Triglavu. Šestindvajsetletnika so povezovali tudi z vrnitvijo med grofe, ki pa bodo v soboto nasprotnik marljivega napadalca, ki bo v četrti tekmi napadel prvenec v dresu Triglava.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Celja so imeli po četrtfinalu Pokala Slovenije več razlogov za veselje od sobotnih gostiteljev. Grofje so bili s skupnim izidom 5:0 boljši od Mure, Štajerci pa so si vrata v polfinale na široko odprli že po prvi tekmi, ko so v mrežo vodilnega drugoligaša pospravili štiri zadetke. Tako si je lahko Dušan Kosič pred tekmo v Fazaneriji privoščil nekaj sprememb v začetni enajsterici in morda vnovič našel tudi kakšno orožje za ligaške preizkušnje. Grofje v državnem prvenstvu ne najdejo recepta za tretjo zmago sezone, ki se jim izmika že zadnjih šest krogov. Kosič še vedno čaka na ligaško zmago, za nameček pa so se Celjani s porazoma proti Gorici in Aluminiji spravili v neprijeten položaj, saj so zdrsnili na nehvaležno osmo mesto. Točke na Gorenjskem tudi za zasedbo iz knežjega mesta štejejo dvojno, z morebitno zmago bi rumeno-modri vnovič nekoliko lažje zadihali.

Jure Travner, kapetan in branilec Celja: »Zmage je potrebno prenesti tudi v prvenstvo, v katerem si ne smemo privoščiti novih spodrsljajev. Moramo se zbrati, priložnosti pretvoriti v gole in zbirati točke. Vidimo, da je vsaka tekma v našem prvenstvu težka. Tako bo tudi v Kranju, saj je Triglav z novim trenerjem dodatno motiviran. Gostovanje ne bo lahko, vendar moramo iti po zmago in nove točke.«

Edin Kesić, napadalec Celja: »Na obračun s Triglavom se bomo pripravili tako kot na vsako drugo tekmo. Na vsaki tekmi si želimo zmage. Verjamem, da lahko v soboto dosežemo pozitiven rezultat.«

Kdo je vroč?

Kosič je v Murski Soboti priložnost za dokazovanje namenil tudi nogometašem, ki v Prvi ligi Telekom Slovenije niso v prvem planu. Pred pomembnim dvobojem s Triglavom je Kosič spočil nekaj nosilcev igre, med katerimi je tudi Filip Dangubić. Rečan je v oktobra očitno našel strelsko formo, ki ga je krasila v pretekli sezoni, saj je v zadnjih štirih nastopih štirikrat zatresel mrežo nasprotnika. Po dveh zadetkih v golu Mure je bil posojeni napadalec Rijeke uspešen tudi v obračunu z Aluminijem, a so Kidričani v drugem polčasu prišli do preobrata in v izdihljajih tekme zabili za zmago. Je to Dangubića in soigralci le še bolj podžgalo?

Ali ste vedeli?

Grofje se v gorenjsko prestolnico vračajo prvič po sezoni 2013/14, ko v štirih obračunih s Triglavom niso izgubili. Ob dveh domačih zmagah so Celjani v Kranju iztržili štiri točke, pod vse tri gole pa se je podpisal Benjamin Verbič. Celjska zasedba je v primerjavi z zadnjim tekmo v Kranju, ki so jo rumeno-modri dobili z 0:1, doživela praktično popolno prenovo, saj v moštvu Dušana Kosiča najdemo le še Tadeja Vidmajerja in Nino Pungarška, ki pa si je tedaj šele utiral pot v članski nogomet. S Celjem se na »kraj zločina« vrača tudi Kosič, ki je orle vodil med aprilom in septembrom 2013. Kosič je na kranjski klopi debitiral prav v tekmi s Celjem, Triglav pa je dvoboj dobil z golom Lamina Dialla.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.10.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Zmaga Celja v Kranju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:2 (0:0).

DELI NA