Pred tekmo: Triglav Kranj - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

TRIGLAV KRANJ - CELJE

10. maj 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (povprečen obisk: 575 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov
- več informacij

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Gašper Udovič

Kranjčani v ljubljanskih Stožicah niso uspeli presenetiti vodilne Olimpije, ki je pot do zmage tlakovala že v prvem polčasu. Elvis Džafić je dvakrat klonil še pred odmorom, ko sta ga premagala Jason Davidson in Issah Abass, orli pa na drugi strani niso uspeli izkoristiti nekaj obetavnih situacij. Točke so ostale v prestolnici, razlika do devetega Ankarana Hrvatinov pa ostaja nespremenjena. Primorci bežijo za dve točki, tudi Gorenjce pa v zaključni fazi letošnjega prvenstva čaka še pester spored. Triglav se bo na domači zelenici udaril še z Aluminijem in Domžalami ter gostoval pri Gorici in Rudarju, ki se tako kot Celjani borita za četrto mesto in morebiten vstop na mednarodno nogometno prizorišče. Grofje bodo v četrtek naslednji tekmec kranjskih orlov, ki v letošnji sezoni še niso našli recepta za celjski skalp. Bordo-beli so v treh poskusih iztržili točko, Celje je dobilo obe tekmi pod taktirko Dušana Kosiča.

Siniša Brkić, trener Triglava: »Ni vljudnostna fraza, ko rečem, da zelo prija, ko ti človek kova Igor Bišćan iskreno da vedeti, da smo ekipa z ogromno potenciala, obetavnim kadorm in z igro, ki ima rep in glavo. To so dejstva in izkušnje, ki ekipi, kot je Triglav, prinese veliko, kljub temu, da novih točk ni bilo. Bodo pa točke v ospredju že v četrtek, ko v Kranju gostuje Celje. Še zelo bo veselo do konca sezone.«

Kdo je vroč?

Triglav je v prestolnici znova zaigral s pomlajeno zasedbo, v kateri pa je manjkal najboljši strelec kluba. Matej Poplatnik se spopada z lažjo poškodbo. Siniša Brkić upa, da bo klubska zdravniška služba napadalca usposobila za četrkovo tekmo, ki jo bo zagotovo izpustil Gašper Udovič. Lahko pa pristaše kranjskega kluba veseli dejstvo, da se pred ključnimi tekmami v dobro formo vrača Elvis Džafić. Kapetan Triglava se je izkazal že ob zmagi nad Krčani, nekajkrat pa je dobro posredoval tudi v Ljubljani. Lahko v dvoboju s Celjem še šestič zaklene svoja vrata?

Ali ste vedeli?

V napovedniku tekme Rudarja in Olimpije smo pisali o nogometaših, ki so v Prvi ligi Telekom Slovenije zbrali največ nastopov. Triglav pa ima bogato zastopstvo na lestvici nogometašev z največ vstopi v igro. Naziv največkrat uporabljene menjave sicer pripada Blažu Pucu, ki je med drugim nosil tudi celjski dres, v igro pa je vstopil 91-krat. Sledita Dragan Jelić (88) in Mladen Kovačević (86), najboljšo peterico pa zaključujeta Marko Kmetec (83) in Aljoša Sivko (82). Dolgoletnega člana Celja z dvema menjavama manj lovi kranjski napadalec Luka Majcen, ki se na lestvici nahaja tik pred Marcosom Tavaresom, v večni deseterici pa najdemo še dva bivša orla. Matej Podlogar je v igro vstopil na 75, Jaka Štromajer pa na 72 tekmah.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Nino Pungaršek

Celjani so se z novim golom Rudija Požega Vancaša izognili drugemu zaporednemu porazu. Grofom, ki so se pred slabim tednom opekli v Novi Gorici, je na Stadionu Z'dežele še drugič v aktualni sezoni ponagajal neugodni Aluminij. Kidričani so v letošnjem prvenstvu kot edini osvojili celjsko trdnjavo, ki je nedotaknjena že vse od 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Moštvo Dušana Kosiča se je z remijem za točko odlepilo od Rudarja, a obenem zapletlo boj za četrto mesto, saj so se z dvema zaporednima zmagama povsem približali tudi Goričani. Celjska četa za mirnejši vstop v zaključne obveznosti, ko se boddo rumeno-modri spopadli še z Rudarjem, Ankaranom Hrvatini, Mariborom in Krškim, v četrtek potrebuje zmago. Nogometaši bi s tremi točkami ohranili visoko mero samozavesti pred morda odločilnim spopadom z Velenjčani. Kdo bo uspešnejši v četrtkovem obračunu Celja in Triglava?

Rudi Požeg Vancaš, vezist Celja: »Čaka nas zanimiva in zelo težka tekma. Vemo, kako težko je igrati v kranju. Mislim, da bo Triglav pokazal veliko željo po obstanku, kot že v Ljubljani. Tudi sami imamo veliko željo, saj se želimo prebiti v Evropo. Ne bojimo se, igrati moramo svojo igro in iztržiti dober rezultat.«

Kdo je vroč?

Dušan Kosič je po nedeljskem dvoboju pohvalil pristop in igro svojih varovancev ter poudaril, da moštvo ni bilo nagrajeno za dobro predstavo. Celjskega poveljnika lahko pred povratkom v Kranj, kjer je deloval v preteklosti, veseli odlična forma Rudija Požega Vancaša. Belokranjec niza dobre predstave in pridno polni svojo statistiko, v kateri pet krogov pred koncem sezone najdemo že devet zadetkov in šest asistenc. Sedmi strelec prvenstva je v zadnjih tednih nezaustavljiv, saj je na osmih tekmah šestkrat meril v polno. Odveč je ponavaljati, da nekdanji član Domžal igra v življenjski formi.

Ali ste vedeli?

Nekaj več lukenj se v zadnjih tednih pojavlja v zadnji vrsti, saj je Metod Jurhar v petih krogih svoje mreže ni uspel ohraniti nedotaknjene, celjska obramba pa je nasprotniku dovolila osem zadetkov. V obračunu z Aluminijem pa je poseben dosežek uspel Požegu Vancašu, saj se je celjska desetica podpisala pod 1300. zadetek grofov v Prvi ligi Telekom Slovenije. V osebni statistiki je za nov dosežek poskrbel Jure Travner, ki se je s 189. prvoligaškim nastopom na devetem mestu večne klubske lestvice izenačil z Aleksandrom Šeligo.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA