17.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
Rudar in Aluminij v boju za obstanek brez zmagovalca

Rudar Velenje - Aluminij 2:2 (2:2)

* Stadion ob jezeru, sodniki: Balažič, Kovačič (oba Ljubljana) in Pospeh (Petrovče).
* Strelci: 0:1 Rebernik (18.), 1:1 Vručina (29.), 2:1 Zec (31.), 2:2 Rebernik (38.).
* Rudar: Radan, Mužek, Billong, Zec (od 46. Grgić), Iharoš, Babić, Bolha (od 77. Lotrič), Vručina, Glavina (od 87. Dodlek), Črnčič, Mary.
* Aluminij: Janžekovič, Kocić, Damiš, Turkalj, Vezjak (od 71. Zeba), Rebernik, Mensah, Vrbanec, Škoflek (od 64. Tahiraj), Kramer, Mesec (od 83. Krajnc).
* Rumeni kartoni: Mužek, Grgić, Vručina.
* Rdeči karton: /.

Velenjčani in Kidričani so obračun končali z delitvijo točk, kar pomeni, da bosta kluba tudi v zadnjih dveh krogih morala osvajati točke za obstanek v ligi. Velenjčani imajo zdaj 39 točk, Aluminij 37, vmes pa je še Krško z 38.

Prvi polčas se je kar zasluženo končal z neodločenim izidom, ko sta obe ekipi dosegli po dva zadetka. Povedli so gosti prek Mihaela Rebernika v 18. minuti, v 29. minuti je Bojan Vručina z glavo izenačil, isti igralec pa je v 31. minuti še podal za drugi zadetek domačih, ki ga je dosegel Darko Zec, prav tako z glavo. Kidričani, ki so imeli v prvem polčasu celo več strelov kot domači, so izid poravnali v 38. minuti, ko je znova zadel Rebernik.

Drugi polčas je bil manj razburljiv. Obe ekipi, predvsem domača, so sicer prišli še do nekaj strelov, a so bili ti preslabi za spremembo izida. Še najbolj aktivni so bili knapi med 78. in 81. minuto, ko so zapovrstjo cilj zgrešili John Mary, Mitja Lotrič in Marko Iharoš.

Velenjčani bodo v predzadnjem, 35. krogu v nedeljo gostovali v Celju, Kidričani pa bodo gostili Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar Velenje - Aluminij
    Kidričani se po veliki zmagi v dvoboju z Mariborom odpravljajo v Velenje. Knapi, ki so v soboto izgubili v Novi Gorici, si še niso zagotovili obstanka, v primeru gostujočega slavja pa bi Rudar izgubil sedmo mesto.

DELI NA