18.11.2016 | 2. SNL
V zadnjem jesenskem krogu spopad vodilnih

Pred (večino) drugoligaških nogometašev je še zadnje dejanje jesenskega dela prvenstva. Ptujčani so se po porazu v Novem mestu že odpravili za zimski premor, po tekmah 16 kroga pa bodo podobno storili še igralci petih klubov, saj Brice čakata še prestavljeni tekmi z Ankaranom in Veržejem. Brda bodo tokrat gostila Krko, v nedeljo pa bo odigran tudi dvoboj dna lestvice, med Zarico in Veržejem. Že v soboto bodo na delu Brežičani in Ankarančani, v spletnem prenosu na NZS.si pa si boste lahko ogledali spopad vodilnega dvojca, Doba in Triglava. S kakšno prednostjo se bodo lahko orli pohvalili med zimskim premorom?

Sobota, ob 13.00: ROLTEK DOB - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Miran Bukovec
Prepoved nastopa: Igor Bukara (Triglav)
Spletni prenos: NZS.si

Triglav in Dob, vodilni ekipi 2. SNL, bosta jesenski del obveznosti zaključila z medsebojnim spopadom. Kranjčani so si minuli vikend, ko so bili Dobljani zaradi završkega izstopa iz tekmovanja brez obveznosti, zagotovili naslov jesenskega prvaka. Orli so pred domačimi gledalci napolnili brežiško mrežo in si pred Dobom znova priigrali štiri točke naskoka. Razlika med zimskim premorom ob znana po 90 minutah dvoboja v Dobu, kjer je Triglav v letošnji sezoni že izgubil. Kranjčani so izgubili srečanje prvega kroga Pokala Slovenije, za bordo-rdeče pa je bil usoden nekdanji član Ernest Grvala, a so se Gorenjci modrih z Doba maščevali v ligaškem dvoboju, ki pa je postregel s tesnim bojem. Mož odločitve je bil tri minute pred koncem rednega dela tekme Matej Poplatnik, ki je v 87. minuti izkoristil udarec z bele točke.

Prav Matej Poplatnik bo tudi Dobu v ospredju, saj je napadalec Triglava s 17 zadetki prvi strelec letošnje sezone, napadalcu pa manjka le še zadetek, da že izenači dosežek s sezone 2014/15, ko je bil z 18 zadetki prvi strelec 2. SNL. 24-letni napadalec bo tokrat ob sebi pogrešal Igorja Bukaro, s katerim je odlično sodeloval tudi na zadnji tekmi, saj je krilni nogometaš v dvoboju z Brežičani podal za oba zadetka Poplatnika, a je ob golu prejel tudi rdeči karton. A z močnim orožjem v fazi napada razpolaga tudi dobljanski strateg Romih, saj je Rok Kidrič s 13 zadetki tretji strelec tekmovanja. V lanski sezoni član Drave je znova ujel odlično strelsko formo, saj je v treh tekmah dosegel kar šest zadetkov in bil tako med najbolj zaslužnimi, da so Dobljani po vzoru Kranjčanov, ki so v uvodnih desetih krogih vknjižili deset zmag, dobili zadnjih sedem tekem in se močno približali vodilnemu Triglavu.

Rok Kidrič, napadalec Doba: »Res je, da imamo za sabo sedem zaporednih zmag, ampak to ne spremeni ničesar, razen tega, da se s tedna v teden še bolj trudimo, odpravljamo napake in gremo s tekme v tekmo.«

Alen Krcić, vezist Triglava: »Jesenski naslov je naš, ampak sam bi to rad potrdil s tekmo na Dobu. Ta naslov mi trenutno nič ne pomeni, ker bi rad takšno tabelo videl na koncu sezone. Seveda je pa lepo, ko si prvi po polovici sezone. Imamo še praktično celoten drugi del in lepo bi bilo z zmago zaključiti prvi del, to se spodobi za vodilnega. Nato pa se je treba dobro spočiti in pripraviti na naslednji del sezone, ki ne bo niti malo lahek.«

Sobota, ob 14.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - ANKARAN HRVATINI
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved nastopa: /

Brežice bodo jesenski del obveznosti zaključile z domačim obračunom, Ankarančane pa po gostovanju v Posavju čaka še gostovanje v Goriških Brdih, kjer se bodo v zaostali tekmi pomerili z Brici. Primorci imajo po zmagi nad Zarico, v mrežo katere je vse tri zadetke pospravil prebujeni Matej Zemljak, možnost, da prezimijo na drugem mestu ligaške razpredelnice, a za to potrebujejo tudi pomoč Triglava. Dobljani trenutno tretji ekipi prvenstva bežijo za pet točk, četi trenerja Vlada Badžima pa ob Novomeščanih najbližji dihajo prav Brežičani, ki pa jih do ankaranske zasedbe loči pet točk razlike. Posavci, ki so morali po Zarici priznati še premoč drugemu kranjskemu drugoligašu, Triglavu, imajo na prvi letošnji dvoboj z Ankaranom lepe spomine, saj so srečanje dobili z izidom 1:3. Ankarančanom motiva torej zagotovo ne bo manjkalo. Ekipi nimata težav s kaznovanimi nogometaši.

Nedelja, ob 14.00: BRDA - KRKA
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved nastopa: Marko Rojc (Brda)

Nogometaši Brd so imeli v minulih dneh najmanj sreče z vremenom. Močno deževje je najprej odneslo primorski spopad z Ankaranom, v minulem tednu pa je po dolgi poti na severovzhod države odpadel tudi načrtovani obračun z Veržejem, saj je bilo igrišče na Čistini deloma pod vodo. Zasedba z Goriških Brd je zadnjo tekmo odigrala 29. oktobra, ko so rdeče-črni z golom Leona Mariniča dobili dvoboj z Zarico. Omenjeni nogometaš, ki za Brda igra kot posojeni igralec Gorice, je bil tudi junak briške zmage na novomeškem Portovalu, Brda pa bodo zadnji nasprotnik Novomeščanov letošnjem koledarskem letu. Dolenjci so davek za preboj v polfinale pokalnega tekmovanja plačali s porazoma proti vodilnima moštvoma lige, a so se varovanci trenerja Iztoka Kapušina pobrali v minulem krogu, ko so ugnali ptujsko Dravo. Osrednji junak dvoboja, ki je bil odigran na igrišču z umetno travnato površino, je bil Marko Brekalo. Napadalec je Ptujčanom zabil polovico od svojih desetih zadetkov.

Nedelja, ob 14.00: ZARICA KRANJ - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Tadej Mežnar
Prepoved nastopa: /

Zadnji jesenski krog bo poleg obračuna vodilne dvojice postregel tudi z dvobojem dna lestvice. Kranjčani so se po zaslugi zmage nad Brežicami pred dvema tednoma prebili pred tokratnega nasprotnika. Nogometaši Veržeja na tretjo zmago sezone čakajo že vse od devetega kroga, ko so na domačem igrišču presenetili Brežice. Eno od dveh zmag sezone so Prleki dosegli tudi proti Zarici, ki je srečanje ob Muri zaključila zgolj s deveterico nogometašev. Že v prvem polčasu je bil izključen Adnan Hajdarević, po uri igre je s tekmo predčasno zaključil še izkušeni Albin Kotnik. Prleki so z dvema igralcema več potrdili zmago in slavili z izidom 3:1. Kranjčani imajo ob tekmi več pred Veržejem točko prednosti, prleški drugoligaš pa bo moral po gostovanju v gorenjski prestolnici odigrani še minulo soboto odpadlo tekmo z Brdi, saj jo je Veržejcem zagodlo vreme. Bodo Prleki niz jesenskih gostovanj zaključili s krstno gostujočo zmago?

Tekst: NZS
Foto: NK Triglav /Jastan Čaušević

SORODNE NOVICE

  • 25.05.2017 | 2. SNL
    Triglav pred selitvijo med prvoligaše gosti Dobljane
    Že v petek bodo zadnje srečanje pred selitvijo med prvoligaše odigrali nogometaši Triglava, ki bodo gostili Dobljane in po tekmi proslavili vrnitev med najboljše klube. Dvoboj vodilnih klubov 2. SNL boste lahko spremljali v prenosu na NZS.si.
  • 09.03.2017 | 2. SNL
    Vračajo se tudi drugoligaši, v Dobu spopad vodilnih
    V zadnjem jesenskem krogu tri odpovedana srečanja bodo prvo dejanje v nadaljevanje drugoligaškega plesa, ki že uvodoma ponuja spopad vodilnih klubov, Doba in Triglava, kakor tudi obračun dna lestvice med Zarico in Veržejem. Krka, ki bo spomladi napadla pokalni finale, gostuje v Vipolžah.

DELI NA