03.12.2023 | Prva liga Telemach
Zanesljiva zmaga Maribora na derbiju

Nogometaši Maribora zanesljivo dobili derbi proti Olimpiji

Za Maribor je dvakrat zadel Jan Repas, enkrat, z bele pike, pa Arnel Jakupović. Enajstmetrovko je ob koncu tekme za Olimpijo unovčil tudi Mustafa Nukić.

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 7500, sodniki: Matković, Klančnik, Kordež.
* Strelci: 1:0 Jakupović (4./11 m), 2:0 Repas (6.), 3:0 Repas (22.), 3:1 Nukić (90+3. Nukić/11 m).
* Maribor: Jug, Žinič, Watson (od 46. Mitrović), Šoštarič Karič, Urata, Vrhovec, Repas, Lorber (od 76. Laušić), Soudani (od 82. Iličić), Kolar (od 82. Skuka), Jakupović (od 63. Božić).
* Olimpija: Pintol, Krefl (od 26. Silva), Ratnik, Muhamedbegović, Lasickas, Agba (od 46. Posavec), Elšnik, Florucz (od 26. Doffo), Motika, Rui Pedro, Bristrić (od 83. Nukić).
* Rumeni kartoni: Šoštarič Karič, Repas, Vrhovec, Skuka; Bristrić, Motika, Muhamedbegović, Silva.
* Rdeči karton: /.

Prvi večni derbi sezone so v Ljubljani dobili zeleno-beli, ki so v Ljudski vrt prišli v nizu osmih prvenstvenih tekem brez poraza. Toda izbranci Anteja Šimundže so že v prvem delu trikrat zatresli mrežo gostov in tako postavili čvrste temelje zmagi, in sicer 22. na 58. večnem derbiju od 2009/10. Olimpija ostaja pri 14 tovrstnih slavjih.

Pri Štajercih, ki so sicer dobili šele tretji večni derbi od zadnjih 16, je blestel Repas, ki je v prvem polčasu dosegel dva gola. Izbranci Šimundže imajo zdaj 27 točk na četrtem mestu, za Olimpijo zaostajajo za šest točk, za vodilnim Celjem, ki ima tekmo v dobrem, pa 11.

Štajerci so že po dobri minuti tekme prišli v kazenski prostor, Hilal Soudani pa je v roko zadel Aljaža Krefla, nakar je po pregledu posnetka sledila najstrožja kazen. To je uspešno izvedel Jakupović.

Lepo polne tribune Ljudskega vrta so še slavile prvi zadetek, ko je padel še drugi. Krefl je na sredini igrišča izgubil žogo, to je na rob kazenskega prostora pripeljal Repas in zanesljivo premagal Denisa Pintola v vratih Olimpije, ki je prejšnjih pet prvenstvenih tekem končala brez prejetega gola, pa tudi za Pintola sta bila to sploh prva prejeta zadetka v ligi to sezono.

Tretjega je prejel v 22. minuti, ko ga je znova premagal Repas, takrat je zadel s približno 20 metrov za svoj peti gol sezone. To je povzročilo reakcijo trenerja Zorana Zeljkovića, ki je opravil dve menjavi že v 26. minuti. Kljub temu pa gostom do konca polčasa ni uspelo resno ogroziti Ažbeta Juga, izjemi so bili poskusi Nemanje Motike in Admirja Bristrića v izdihljajih prvega dela.

Ljubljančani so pričakovano odločneje začeli drugi polčas, imeli tudi lepo priložnost prek Ruija Pedra, vendar je dobro posredoval Jug po poskusu iz bližine, na drugi strani pa je Soudani v 54. minuti zadel ljubljansko mrežo, a iz prepovedanega položaja. Repas je bil blizu svojega tretjega zadetka v 56. minuti, vendar je žogo iz bližine poslal čez gol.

Rui Pedro je v 60. minuti spet preizkusil Juga, v 67. je dokaj nenevarno meril Timi Max Elšnik, minuto zatem pa je imel Maribor v eni akciji dve "zaključni" žogici, a ostal brez četrtega zadetka, tako je ostalo tudi v 78. minuti po strelu Marina Laušića.

Rui Pedro je nekaj sekund zatem na drugi strani s strelom preko glave zadel vratnico, končni izid pa je v 93. minuti postavil Nukić, ki je na svoj 33. rojstni dan uspešno izvedel najstrožjo kazen.

Maribor bo v 18. krogu v sredo gostoval v Kopru, Olimpija pa bo dan pozneje gostila Bravo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.12.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Olimpija
    Maribor bo serijo derbijev nadaljeval z velikim derbijem proti Olimpiji. Ljubljančani na lestvici bežijo za devet točk, a se v obeh taborih zavedajo, da gre za spopad, ko pogosto odloča tudi dnevna forma.

DELI NA