novice
tekmovanje
arhiv
za medije
video
#AlbumPLTS25


Predstavljamo: Zeni Husmani
Nogometaš Domžal in makedonski reprezentant do 21 let. Zeni Husmani se je pred začetkom letošnje sezone preselil v Slovenijo kot prost igralec, saj po odločbi hrvaške Nogometne zveze Šibenik ni pridobil licence za nastopanje na najvišji ravni hrvaškega nogometnega prvenstva. V lanski sezoni je nastopal za hrvaški Šibenik, za katerega je zbral več kot 75 nastopov, igral je tudi v Europa ligi. Je mlad, talentiran in ima velike ambicije, na sončno stran Alp ga je pripeljal njegov zastopnik Nusret Jashari.

V zadnjem času dobiva vse večje zaupanje trenerja Mojsilovića in postaja pomemben člen domžalske ekipe. Ob zmagi proti Triglavu je v zvezni vrsti oddelal celotno tekmo, proti Kopru pred reprezentančnim premorom je z zadetkom prinesel tudi tri točke in s tem dosegel svoj prvenec v Prvi ligi NZS. To je bil sicer drugi zadetek vezista v domžalskem dresu, saj je bil prvič uspešen v 1. kolu Pokala Slovenije proti Pesnici, ko je mojstrsko zadel s prostega strela. Ambiciozni 21-letni Husmani se želi z dobrimi igrami v domžalskem dresu prebiti tudi v člansko izbrano vrste Makedonije. Njegove odlike so predvsem borbenost, nepopustljivost in hitrost. Kot pravijo Domžalčani se to sklada z njihovim načinom igre, zato so ga tudi pripeljali.

Ima zanimivo življenjsko zgodbo.
Je Albanec, rojen v Makedoniji v mestu Čegrane, pri sedmih letih se je z mamo, sestro in bratom preselil v Knin, kjer je že delal oče. Na Hrvaškem je bival vse do prihoda v Slovenijo, tam se je tudi uveljavil v tamkajšnji nogometni ligi in se vpisal na nogometni zemljevid. Ima hrvaški in makedonski potni list.Kako se počutiš v Sloveniji?
Zaenkrat zelo v redu, ljudje okrog mene so zelo prijazni in nič mi ne manjka.

Kako so ti všeč Domžale kot mesto?
To je majhno mesto, spoznal sem že zelo veliko prijetnih ljudi, kateri so mi zelo pomagali še posebej ob mojem prihodu. Blizu je tudi Ljubljana, ki mi je zelo všeč.

S katerimi soigralci se najbolje razumeš?
Z Matom Šimunovićem, s katerim se veliko družim tudi izven igrišča. Je odličen človek in igralec. Potem tudi Hrvat Knezović, s katerim rečeva kakšno dalmatinsko (smeh). Smo super klapa, Halilović je zabavljač, Ihbeisheh človek ki mi je vedno pripravljen pomagati. Tudi vsi ostali so super.

Kaj bi želel izboljšati v svoji igri?
Predvsem realizacijo, ker se pogosto znajdem v priložnostih, a jih ne uspem izkoristiti.

Imate mlado ekipo, ki je več kot očitno fizično dobro pripravljena. Kakšni so trenigi?

Res je, imamo polno kvalitetnih mladih nogometašev, kateri so tudi mladinski reprezentanti. Skupaj z izkušenimi igralci imamo zelo kvalitetno ekipo in delujemo dobro. Na treningih delamo veliko z žogo, smo zelo čvrsti in nepopustljivi tudi na treningih in ves čas napredujemo.


Husmani pod svojimi soigralci ob proslavljanju zadetka v Kopru.

Kakšni so vaši cilji v tej sezoni?

Če bomo med najboljšimi tremi ekipami v ligi bo to lep uspeh. Vsak igralec bi na ta način seveda storil tudi en korak naprej v svoji karieri.

Kako bi primerjal hrvaško in slovensko ligo?
Mislim, da sta si zelo podobni. Tukaj je manj klubov v ligi, kar je morda dobro za kvaliteto lige. Mislim da si Prva liga NZS zasluži več gledalcev na tribunah, ker se igra dober nogomet.

Nogometne sanje?
Rad bi zaigral v eni izmed najboljših lig na svetu, da vidim do kam sežejo moje meje. Z Domžalami želim priti med najboljše tri ekipe, na ta način bi igrali tudi v Evropi, kjer bi se lahko preizkusili.

Za kateri klub navijaš in kdo je tvoj vzornik?
Najbolj so mi všeč Liverpool, Real in Juventus. Od igralcev mi je bil vedno všeč Zinedine Zidane, ki je bil velik nogometaš in človek.

Za konec je Zeni dejal, da bi se rad zahvalil predvsem svoji družini in prijateljem, ki so ga podpirali skozi celotno nogometno pot. Kot zanimivost je dodal, da izhaja iz športne družine, ki ima v krvi nogomet. S tem športom je v Čegranah najprej začel njegov dedek, nadaljevala sta oče in stric. Zeni je vesel, ker se je njegov brat odločil za šolo in njemu prepustil nogomet (smeh). Kot mladenič, ki še ni imel profesionalne pogodbe pa je delal tudi v domači slaščičarni, kjer se je naučil vse skrivnosti ustvarjanja različnih sladolednih kup.

Zdaj ga čaka velik izziv. V Domžalski športni park prihaja Maribor in Zeni bo imel težko delo proti zvezni vrsti Maribora, ki igra v odlični formi.
Ta vikend so na sporedu tekme v Domžalah, Celju, Kidričevem, Kopru in Kranju.

Vabljeni na tribune, Zeni Husmani pravi da si Prva liga NZS zasluži več gledalcev!


Tekst: Anže Ceglar
Foto: Sportida, NK Domžale
Bookmark and Share
Zadnje novice
01.06.2016  Krajcer odhaja, Travnerju nova pogodba
V celjskem taboru zgolj nekaj dni po zaključku sezone nadaljujejo s kadrovskimi aktivnostmi. Vodstvo kluba je nov dogovor o sodelovanju sklenilo še s tretjim nogometašem.
31.05.2016  Žinku iz Krškega v Domžale sledil še Volarič
Domžalčani so danes predstavili še drugega novinca pred prihajajočo sezono. Vodstvo tretjeuvrščenega kluba Prve lige Telekom Slovenije je tudi drugo poletno okrepitev našlo v Krškem, ob Kamniško Bistrico se seli Luka Volarič.
29.05.2016  Zavrč po preobratu do minimalne prednosti
Nogometaši Zavrča so v prvi tekmi boja za popolnitev Prve Lige Telekom Slovenije doma premagali Aluminij s 3:2 (2:2).
28.05.2016  V novo sezono brez Pajača
Celjani so včeraj podaljšali sodelovanje z Lovrom Čirjakom in sklenili prvo pogodbo z Metodom Jurharjem, danes pa so grofje sporočili, da celjske vrste po izteku dogovora zapušča Marko Pajač.
27.05.2016  Žinko se je vrnil v domžalsko jato
Prvega novinca so danes popoldne predstavili tudi v domžalskem prvoligašu. Luka Elsner bo lahko prihodnji dve sezoni računal tudi na izkušenega soimenjaka, Luka Žinka, ki se je vrnil ob Kamniško Bistrico.
Uradne objave
16.05.2016
Delegiranje 36. kroga Prve lige Telekom Slovenije
14.05.2016
Prepoved nastopa v 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije
11.05.2016
Prepoved nastopa v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije
09.05.2016
Delegiranje 35. kroga Prve lige Telekom Slovenije
09.05.2016
Delegiranje 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije
Arhiv