novice
tekmovanje
arhiv
za medije
video
#AlbumPLTS


Prvoligaško tekmovanje zdaj Prve liga Telekom Slovenije


Prvoligaško tekmovanje zdaj Prva liga Telekom Slovenije

Prvoligaški nogomet se vrača. Slovenska Prva liga se po zimskem premoru nadaljuje s tekmami 22. prvenstvenega kroga in z novo grafično podobo. Novost v logotipu tekmovanja je napis generalnega pokrovitelja tekmovanja Telekoma Slovenije.

Novost v spomldanskem delu sezone pa bodo tudi televizijski prenosi. V jesenskem delu smo večino prenosov izpeljali preko spletne strani prvaliga.si, tekme pa se sedaj selijo na TV Slovenija 2 in Planet TV. Obe televizijski postaji bosta tedensko prenašali eno tekmo, prvi izbor bo imela TV Slovenija, ki bo praviloma prenašala tekme v soboto ob 20. uri, medtem ko bo termin za slovenski nogomet na Planet TV rezerviran v soboto ob 17.30 uri za prenos tekme s studijskim programom. V 23. krogu bodo tako gledalci na Planet TV lahko spremljali sobotno tekmo med Celjem in Muro, na TV Slovenija pa nov veliki derbi med Olimpijo in Mariborom.


Ta vikend štiri tekme

Vremenske razmere v Sloveniji pa v zadnjem obdobju niso šle na roko začetku spomladanskega dela nogometne sezone. Še posebej problematična zaradi velikih količin snežnih padavin in kasneje dežja je bila Murska Sobota. Kljub trudu organizatorjev in poskusom, da se pripravi travnata površina, v Fazaneriji ta vikend ne bo možno igrati nogometa. Tako je vodstvo tekmovanja na prošnjo kluba in ob ogledu igrišča prestavilo tekmo med Muro 05 in Olimpijo na kasnejši termin. Tekma bo tako najverjetneje odigrana 13. marca, ko je na sporedu tudi zaostala tekma 17. kroga med Rudarjem in Mariborom.




Bookmark and Share
Zadnje novice
27.11.2015  Pred tekmo: Olimpija - Gorica
Zadnja tekma uvodnega kroga druge polovice državnega prvenstva bo odigrana v Stožicah. Gorica, ki je izgubila zadnje štiri tekme, bo skušala prekiniti negativno tradicijo obračunov z Olimpijo.
27.11.2015  Pred tekmo: Luka Koper - Domžale
Na Bonifiki se bosta v sobotnem večeru udarili zasedbi, ki sta se letos srečali že štirikrat. S tremi zmagami so za zdaj uspešnejši Domžalčani, Koprčani pa bodo imeli po pokalnem izpadu še motiv več.
27.11.2015  Pred tekmo: Maribor - Zavrč
Pred Mariborčani je nov derbi. Teden dni po velikem derbiju z Olimpijo, se bodo vijolice pomerile še v zanimivem štajerskem obračunu z Zavrčem, ki ga Maribor v letošnji sezoni še ni uspel premagati.
27.11.2015  Pred tekmo: Krško - Celje
Podobno kot v Velenju, se v soboto popoldne zanimiv obračun obeta tudi v Krškem. Na Gubcu se bosta udarili zadnjeuvrščeni moštvi lige. Krčani in Celjani bodo lovili stik z osmim mestom lestvice.
27.11.2015  Pred tekmo: Rudar Velenje - Krka
Novomeščani se vsega tri dni po zahtevnem gostovanju odpravljajo še v Velenje. Tako Rudar kot Krka, ki sta v 18 krogih zbrala 18 točk, bosta morala biti previdna, saj Celjani in Krčani niso več daleč zadaj.
Uradne objave
26.11.2015
Prepoved nastopa v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije
25.11.2015
Delegiranje 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije
25.11.2015
Delegiranje 19. kroga Prve lige Telekom Slovenije
23.11.2015
Delegiranje 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije
16.11.2015
Delegiranje 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije
Arhiv