novice
tekmovanje
arhiv
za medije
video
#AlbumPLTS25
Rudar
3 : 0
Aluminij
22. krog
Velenje, Mestni stadion ob jezeru
03.03.2013 ob 15.00
Sodniki: Skomina Damir (glavni sodnik), Ul Bojan (1. pomoč), Žunič Matej (2. pomoč), Ponis Roberto (4. sodnik)
Delegat: Režonja Slavko
Video Poročilo Zapisnik Potek tekme Napovednik Medsebojna srečanja


Pred tekmo: Rudar Velenje - Aluminij
Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

3.3.2013 ob 15.00: RUDAR VELENJE - ALUMINIJ
 

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečni obisk 783 gledalcev)
Cena vstopnic: 5 eur

Sodniki: Skomina Damir (Glavni sodnik), Ul Bojan (1. pomoč), Žunič Matej (2. Pomoč), Ponis Roberto (4. sodnik)
Delegat: Režonja Slavko
 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Klinar Denis
V Velenju z nestrpnostjo pričakujejo začetek spomladanskega dela prvenstva, saj so med odmorom delali zelo dobro in nanizali nekaj lepih rezultatov na pripravljalnih tekmah. Uvodni tekmec pa jim ni pisan na kožo. Aluminiju so namreč jeseni morali priznati dva prvoligaška poraza, ob tem pa so jih tokratni nasprotniki izločili še iz pokalnega tekmovanja. Razlogov za maščevanje je torej več kot dovolj. Kljub temu ostaja novi trener Rudarja Jernej Javornik pred srečanjem previden, saj se zaveda psiholoških posledic, ki jih prinaša prva prava tekma po odmoru. Naslednik Aleša Čeha želi najprej zapluti v mirnejše vode, kar bi zmaga proti neposrednemu tekmecu v boju za obstanek tudi omogočila. V pripravi na tekmo bosta v veliko pomoč Mate Eterović in David Kašnik, ki bo novi sredini zagotovo postregel z ustreznimi informacijami o svojem bivšem klubu. Klinar je kaznovan, Dedić in Stjepanović pa ne bosta kandidirala za nastop zaradi poškodbe.
Kdo je vroč?
Ivan Firer je med zimskimi pripravami za Velenje dosegel natanko toliko zadetkov (5), kot jih je pred tem v celotni prvoligaški karieri. Očitno se mu je le odprlo, zato bo skušal v nadaljevanju prvenstva nadoknaditi neučinkovitost iz jesenskega dela, ko se na šestnajstih prvoligaških tekmah ni uspel vpisati med strelce.
Ali ste vedeli?
Poraz Rudarja v četrtem krogu letošnje sezone Prve lige Telekom Slovenije je bil usoden za takratnega trenerja knapov, Milana Đuričića. Aluminij je dočakal prvo prvoligaško zmago na krilih dveh zadetkov Kureža, za domače pa je zadel Bubalović.
Zadetki Rudarja po položajih po 21. krogu:
 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Ožvald Dorijan
Aluminiju je zimski premor dobro del, saj so lahko natančno analizirali pridobljene prvoligaške izkušnje. Trener Bojan Flis je že jeseni spoznal, da zahteva igranje na najvišji ravni širok igralski kader in kakovostno fizično pripravo nogometašev. Bogatejši za to spoznanje so se v Kidričevem med zimskim prestopnim rokom pošteno okrepili. Največ se zagotovo pričakuje od Sandra Bloudka, ki je že na pripravljalnih tekmah dokazoval svoje bogato nogometno znanje. V pravo formo prihaja tudi Robert Kurež, čigar zadetki so v letošnji sezoni že nekajkrat pokopali velenjski Rudar. Slednji je za pristaše Aluminija zagotovo v lepem spominu, saj je edina ekipa, s katero imajo popoln medsebojni izkupiček. Tokrat bodo Flisovi varovanci pod nekoliko težjim preizkusom, saj jim nasprotnik ne bo prizanašal. Poleg tega pa bo prisoten tudi velik pritisk po novi zmagi, katere niso v Kidričevem okusili kar sedem zaporednih krogov.
Kdo je vroč?
Glede na pripravljalno obdobje zagotovo Sandro Bloudek, ki je kar štirikrat zatresel mrežo Dravinje. Visokorasli ofenzivni vezist ima za sabo pestro mednarodno kariero, saj je nabiral izkušnje v Italiji, Belgiji, Bosni in Hercegovini, Hrvaški in Nizozemski.
Ali ste vedeli?
Aluminiju kar petkrat ni uspelo zatresti mreže nasprotnika na vseh desetih letošnjih gostovanjih. Zadnja gostujoča zmaga Aluminija sega v avgust, ko so v 6.krogu Prve lige Telekom Slovenije na Fazaneriji presenetili Muro 05.
Zadetki Aluminija po položajih po 21. krogu:


Tekst: NZS
Foto: Sportida.comBookmark and Share
36. krog
Luka Koper 1:0 Zavrč
Maribor 2:3 Gorica
Celje 1:0 Rudar
Krško 0:0 Domžale
Olimpija 3:0 Krka
 
1. Olimpija 36 74 
2. Maribor 36 68 
3. Domžale 36 55 
4. Gorica 36 52 
5. Celje 36 45 
7. Krško 36 41 
6. Rudar 36 41 
9. Luka Koper 36 40 
8. Zavrč 36 40 
10. Krka 36 34 
Lestvica strelcev
1.  Jean-Philippe Mendy 17
  Andraž Šporar 17
  Rok Kronaveter 17
4.  Blessing Chibui Eleke 15
5.  Gregor Bajde 13
6.  Marcos Morales Tavares 12
7.  Antonio Mance 11
8.  Agim Ibraimi 10
9.  Jaka Štromajer 8
  Matic Črnic 8
  Ezekiel Isoken Henty 8
12.  Mate Eterovič 7
  Josip Fuček 7
14.  Leo Štulac 6
  Matej Podlogar 6
  Miran Burgič 6
  Veljko Batrovič 6