Pred tekmo: Celje - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

CELJE - KRŠKO

15. september 2017, ob 18.45

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 457 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- družinske vstopnice: 10 evrov

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Prvoligaši s tekmami devetega kroga zaključujejo uvodno četrtino prvenstva. Kot je v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije že stalnica, bomo uvodno srečanje spremljali že v petek, ko bodo na delu nogometaši Celja in Krškega. Grofje so na domačem igrišču še neporaženi, potem ko so v knežjem mestu ugnali Gorico in Ankaran Hrvatine ter remizirali s Triglavom. Še drugo točko na gostujočih tleh so Celjani iztržili tudi v Mariboru, kjer je rumeno-modro črto prvič vodil Dušan Kosič. Nekdanji vezist, ki se ponaša z drugo najvišjo številko nastopov v slovenskem prvenstvu, je nekoliko premešal začetno enajsterico in s svojimi varovanci namučil domačo zasedbo. Celjani z devetimi točkami na svojem računu ostajajo na osmem mestu, a bi lahko že s petkovo zmago pošteno poskočili po lestvici. Se bo celjska računica izšla?

Luka Žinko, kapetan in vezist Celja: »S točko v Mariboru smo bili zadovoljni. Zdaj posledično že nestrpno pričakujemo naslednjo tekmo, na kateri želimo pokazati še več. Želimo si novega pozitivnega rezultata. Ne smemo se sicer zanašati na eno tekmo, mi moramo pokazati konstantnost, napredek v igri in tudi sam odnos, s katerim verjamem, da bomo privabili še več gledalcev na tribune stadiona Z’dežele.«

Kdo je vroč?

Celjski nogometaši se v uvodu letošnjega prvenstva ne morejo pohvaliti z najtrdnejšo obrambo. Novi strateg Kosič je reprezentančni premor izkoristil tudi za izboljšanje obrambne igre, saj so grofje v sedmih krogih klonili 13-krat. V Ljudskem vrtu se je še drugič to sezono zgodilo, da je celjska mreža ostala nedotaknjena, precej zaslug za to pa gre tudi na račun Metoda Jurharja. Mladi vratar je že v sedmem krogu zamenjal Matjaža Rozmana in že v tekmi z Ankarančani opozoril, da si je zaslužil priložnost. Devetnajstletnik je ob tesnem vodstvu svojega kluba nekajkrat odlično posredoval, z zrelo predstavo pa se je izkazal tudi v štajerskem derbiju.

Ali ste vedeli?

Tomaž Petrovič na celjski klopi ni dočakal dne, da bi se z zdaj že bivšimi varovanci pomeril s Krškim, ki ga je popeljal med prvoligaše. Z izkušnjami s tekem proti Krškemu pa se lahko pohvali Tadej Vidmajer. Bočni branilec se lahko v prenovljeni zasedbi celjskega prvoligaša pohvali z najdašim stažem grofa, saj je del članskega moštva že vse od sezone 2010/11. »Vico«, kot ga kličejo prijatelji, je v tem času odigral 128 prvoligaških srečanj, v zadnjem štajerskem derbiju v Mariboru pa je presegel magično mejo deset tisočih minut na igriščih Prve lige Telekom Slovenije. Petindvajsetletnika do preboja v večno klubsko deseterico loči še precej nastopov, saj lestvico desetih igralcev z najbogatejšo minutažo z 14.961 minutami zaključuje Aleš Turk.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Uroš Jovanović

Nedeljska tekma v Krškem je ponudila kar šest zadetkov, ki pa gostiteljem niso ponudili razlogov za veselje. Čeprav so Posavci v obračunu z Olimpijo dvakrat povedli, so Ljubljančani v nadaljevanju spisali preobrat in četi trenerja Stipeta Balajića zadali še tretji poraz sezone. S tem so Krčani izgubili tretje mesto, saj so pred njih skočili tako Goričani kot Domžalčani. Točkovna razmerja na sredini lestvice so izjemno tesna, zato lahko Krško z novim porazom hitro izgubi še kakšno mesto. A tudi v krškem taboru pred zadnjo tekmo uvodne četrtine prvenstva poudarjajo, da jih v Celju zanimajo zgolj nove točke, na strani tokratnih gostov pa je tudi statistika medsebojnih tekem. Zeleni so namreč dobili kar pet od skupno osmih prvoligaških obračunov, Celjani pa so za zdaj edino zmago vknjižili sredi letošnjega marca. Bodo Posavci nadaljevali uspešen trend?

Nikola Mandić, napadalec Krškega: »Celje ima ekipo, katere forma se dviguje iz tekme v tekmo. To so dobro pokazali proti Mariboru. V knežje mesto gremo z dobrimi občutki, na tekmeca smo se v tem tednu dobro pripravljali.«

Kdo je vroč?

Miljan Škrbić ne popušča. Napadalec Krškega je v osmem krogu Prve lige Telekom Slovenije zabil že deveti zadetek in se na vrhu ligaške lestvice strelcev še oddaljil od zasledovalcev. Srb ima pred najbližjim zasledovalcem, ljubljanskim napadalcem Issahom Abassom, že štiri zadetke prednosti, s skupno 14. golom v dresu Krškega pa se je 21-letnik na prvem mestu večne prvoligaške klubske lestvice ostresel družbe Filipa Dangubića, ki je minulo sezono sklenil s 13 goli na svojem računu. Jasno je, da bo nekdanji up beograjskega OFK-ja adut krškega napada vse do zime, ostaja pa odprto vprašanje, koliko zadetkov bo dosegel do zimskega premora?

Ali ste vedeli?

Stipe Balajić bo v Celju lahko računal tudi na novinca Josipa Balića, bo pa pogrešal še drugega nogometaša, ki je v aktualni sezoni izpolnil t.i. kvoto štirih rumenih kartonov. Tekmo z Domžalčani je bil prisiljen izpustiti Marko Jakolić, na petkovem gostovanju v knežjem mestu pa bodo Krčani zaigrali brez Uroša Jovanovića. Prav Krčani so v osmih krogih v točkovanju za »Fair play« zbrali največ točk (74), dve več od Triglava, in tako zasedajo zadnje mesto. Z 28 točkami najbolje kaže Goričanom, sinje-modrim pa sledijo velenjski Rudar (39), Domžale (41) ter Celje in Aluminij, ki sta zbrala 47 točk. V lanski sezoni so se v tej zvrsti tekmovanja najbolje odrezali Kidričani, ki so za pet točk prehiteli Gorico. Le-ta je zbrala 178 točk.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani s Krškim doma brez golov
    Nogometaši Celja in Krškega so se v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA