11.05.2013 | 2. SNL
2. SNL: Dob pobegnil Krki

V 24. krogu druge slovenske nogometne lige so nogometaši Roltek Doba izkoristili poraz Krke pri Šenčurju in si močno povečali možnosti za končno drugo mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije za prvo ligo. Radomlje so na gostovanju presenetile Šampion, za katerim zaostajajo zgolj še dve točki. V tesnem boju na sredini najbolje kaže ekipi Krškega, ki se je z zmago nad Belo krajino prebila na četrto mesto. Zavrč je na gostovanju pri moštvu Šmartnega ponovno razgrajal, saj je v domačo mrežo poslal kar sedem žog in povabil gledalce na naslednjo domačo tekmo, kjer bo naskakoval preboj med prvoligaše.

Roltek Dob – Dravinja Kostroj 2:1 (0:0)

Gledalcev: 100
Sodnik: Alen Borošak
Strelci: Klopčič 70., Simič 72. ; Čander 85.
Rumeni kartoni: Klopčič ; Naglič, Klokočovnik, Štante, Kek
Rdeči kartoni: /

Roltek Dob: Vezirovič, Mirtič, Kukavica, Klopčič U. (od 84. Vasilić), Avbelj (od 46. Mešanović), Klopčič M., Lunder (od 86. Škof), Mohar, Kunstelj, Goropečnik, Simič
Dravinja Kostroj: Radan (od 57. Urh), Kek, Pristovnik, Štante, Černec, Čerenak, Klokočovnik, Kraus, Stres (od 75. Mlakar), Naglič (od 54. Čakš), Čander

Garmin Šenčur – Krka 1:0 (1:0)

Gledalcev: 100
Sodnik: Roberto Ponis
Strelec: Stanko 3.
Rumeni kartoni: Selimović ; Vučkić
Rdeči kartoni: /

Garmin Šenčur: Marić, Obiakor, Aljančič, Kern, Ajdovec, Selimović, Stanko (od 32. Frantar), Kotnik, Košnik (od 77. Marijan), Križaj, Bunderla (od 88. Avdić)
Krka: Obradovič, Mojstrovič, Vučkić, Cvijanović, Dežmar, Volarič (od 46. Stojanović), Dervišević, Novosel (od 71. Kramar), Škerjanc, Brulc, Košnik (od 58. Stančič)

Šampion – Kalcer Radomlje 1:2 (1:1)

Gledalcev: 100
Sodnik: Žiga Dobrun
Strelci: Petrić 31. ; Vrhunc 17., Snoj 81.
Rumeni kartoni: Kompan, Djuranović ; Snoj, Zalaznik
Rdeči kartoni: /

Šampion: Čretnik, Džaferovič, Rižner, Schwarzmann, Kompan, Goropevšek (od 67. Anželj), Djuranović, Gračner (od 46. Torra), Škoflek (od 85 Vouk), Srnec, Petrič
Kalcer Radomlje: Juračič, Šmitran (od 35. Lidjan), Cankar, Varga, Kosec, Barukčič, Snoj, Vrhunc, Smukavec, Zavrl (od 57. Zalaznik), Seferovič (od 75. Cerar)

Krško – Bela krajina 1:0 (1:0)

Gledalcev: 200
Sodnik: Darjan Kovačič
Strelec: Urbanč 19.
Rumeni kartoni: Urbanč, Slivšek, Vodeb, Vrčko, Barkovič ; Spudić, Vrščaj, Bordon, Lunder, Mujaković
Rdeči kartoni: /

Krško: Zalokar, Kržan, Petric, Barkovič, Turk, Jakolić (od 88. Rizanaj), Slivšek (od 62. Blažinčič), Vodeb, Urbanč, Babnik J., Babnik G. (od 69. Vrčko)
Bela krajina: Vidergar, Rustemi D. (od 67. Rustemi A.), Vrščaj, Lunder, Štukelj, Žugelj, Spudić (od 46. Kralj), Stepčič (od 58. Dervišević), Mujaković, Špelić, Bordon

Šmartno 1928 – Zavrč 2:7 (1:5)

Gledalcev: 200
Sodnik: Marko Podgoršek
Strelci: Malis 3., Bolha 91. ; Benko 14., 42. Kelenc 21., 27./11-m, Sambolec 29., Golubar 68., Murat 80.
Rumeni kartoni: Malis, Kolar
Rdeči kartoni: /

Šmartno 1928: Pusovnik, Zamernik (od 56. Bezovnik), Matić (od 59. Bizjak), Mijatović (od 46. Bizjak), Dragosavac, Kolar, Malis, Bolha, Tisaj, Muharemovič, Podbrežnik
Zavrč: Fink, Čeh A., Sambolec, Murko, Kokol, Čeh S., Kuserbanj (od 71. Dugolin), Buzeti, Golubar (od 76. Sreš), Kelenc, Benko (od 62. Murat)

Lestvica..

Tekst: Mko
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

 • 29.02.2024 | 2. SNL
  Drugoligaši odpirajo nogometno pomlad
  Po več kot trimesečnem tekmovalnem premoru se na igrišča vračajo še drugoligaši. Vodilna Nafta bo v nedeljo pred kamerami Sportkluba gostila četrto Gorico, drugouvrščeni Beltinčani pa se odpravljajo na dolgo gostovanje v Tolmin, kjer bo srečanje pospremila kamera NZS.
 • 19.11.2023 | 2. SNL
  Krka do prve domače zmage, vodilni dvojec klonil v Ljubljani in Kranju
  Novomeščani so pred zimskim tekmovalnim premorom dočakali prvo zmago na domačem Portovalu, ugnali so Dravinjo. Nafta je po 12 tekmah brez poraza izgubila v Ljubljani, Beltinčani pa so po preobratu še drugič to jesen klonili v dvoboju s Triglavom.
 • 16.11.2023 | 2. SNL
  Še zadnjič pred zimskim premorom
  Drugoligaši se bodo s tekmami 18. kroga poslovili od jesenskega dela prvenstva. Nafta bo vrh lestvice branila v Ljubljani, pred kamerami Sportkluba pa se bodo srečali peti Kranjčani in drugi Beltinčani. Na spletni strani NZS si boste lahko ogledali nedeljski dvoboj Bistrice in Dekanov.
 • 13.11.2023 | 2. SNL
  Gorica zmagovalni post prekinila v Biljah, Nafta ostaja na vrhu lestvice
  Goričani so dobili sosedski dvoboj v Biljah in prekinili zmagovalni post, Triglav pa je klonil v Slovenskih Konjicah. Ajdovci so v primorskem obračunu remizirali s Tolminom, Beltinci pa so na zadnji domači tekmi sezone premagali Tabor. Nafta po ponedeljkovem preobratu v obračunu z Bistrico ostaja na vrhu lestvice.
 • 10.11.2023 | 2. SNL
  Kamere v Velenju in Lendavi
  Drugoligaše še dva kroga ločita do zimskega premora, konec tedna bodo na sporedu tekme 17. kroga. Kamere Sportkluba bodo pospremile ponedeljkov obračun Nafte in Bistrice, na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali nedeljsko srečanje Rudarja in Ilirije.
 • 09.11.2023 | 2. SNL
  Nafta ugnala Ilirijo in skočila na vrh drugoligaškega prvenstva
  Nafta je nova vodilna ekipa 2. SNL. Lendavčani so na domačem igrišču dobili še zadnjo tekmo poleti preloženega tretjega kroga prvenstva, z novimi točkami pa so s prvega mesta izrinili Beltince.
 • 06.11.2023 | 2. SNL
  Tabor do prve zmage, Beltinci po porazu v Ajdovščini ujela Nafta
  Sežanci so prvo ligaško zmago sezone dočakali v Kranju, Ajdovci pa so v nedeljo po preobratu premagali vodilne Beltinčane, ki so jih z zmago v Novem mestu ujeli Lendavčani. Goričani so v izdihljajih tekme z Grosupeljčani rešili točko, vendar podaljšali zmagovalni post.
 • 03.11.2023 | 2. SNL
  Pričenja se druga polovica tekmovanja, četrto Primorje z vodilnimi Beltinci
  Po polovici drugoligaškega tekmovanja najbolje kaže Beltincem, ki se bodo v nedeljo pred kamerami Sportkluba v Ajdovščini pomerili s četrtim Primorjem. Zanimivo bo tudi v bližnji Novi Gorici, kjer bo kamera NZS pospremila dvoboj pete Gorice in sedmega Brinja.
 • 29.10.2023 | 2. SNL
  Beltinci na vrhu tudi po polovici sezone, na Portovalu kar devet zadetkov
  Beltinci bodo po zmagi na Koroškem drugo polovico prvenstva pričakali na vrhu lestvice, vodilni ekipi sledijo Lendavčani, ki so ugnali Dravinjo. Bistrica je z izjemnim preobraom v končnici srečanja premagala Bilje, kar devet golov pa je padlo v Novem mestu, kjer so slavili Velenjčani.
 • 27.10.2023 | 2. SNL
  Drugoligaši zaključujejo prvo polovico prvenstva
  S tekmami 15. kroga se v 2. SNL zaključuje prva polovica letošnjega tekmovanja. Kdo je po zgoščenem ritmu tekem ohranil največ moči? Vodilni Beltinci bodo po sredinem porazu gostovali na Ravnah, dvoboj s Fužinarjem pa si bo moč ogledati na Sportklubu. Kamera NZS bo pospremila primorski obračun Gorice in Tolmina.

DELI NA