Aluminij po zaostanku do točke v Domžalah

Domžale - Aluminij 2:2 (2:1)

* Stadion v športnem parku, sodniki: Jug (Tolmin), Bensa (Nova Gorica), Brezar (Kranj).
* Strelci: 1:0 Ožbolt (2.), 2:0 Ožbolt (26.), 1:2 Škoflek (29.), 2:2 Nunić (80.).
* Domžale: Milić, Rom, Klemenčič, Gačan, Balkovec, Žužek (od 68. Husmani), Volarič, Čerin, Gnezda, Hodžoć, Matjašic (od 56. Bizjak), Ožbolt (od 61. Firer).
* Aluminij: Janžekovič, Vrbanec, Jakšić, Muminovič, Jurčevič, Mesec, I. Mensah (od 73. Bartulovič), Tahiraj (od 51. Petrovič), Škoflek, Nunić, I. Mensah (od 85. Kranjc).
* Rumeni kartoni: Hodžić; Jurčevič, Nunić.
* Rdeči karton: /.

Rumeni iz Domžal imajo še vedno možnost, da se kot šele drugi slovenski klub v zgodovini uvrstijo v skupinski del evropske lige. Pred povratnim obračunom z ekipo Olympique iz Marseilla so jih ob Kamniški Bistrici čakali nogometaši Aluminija, ki Domžalčanov na prejšnjih osmih tekmah še niso premagali, na gostovanjih pa so osvojili zgolj točko. Poleg tega je bil pred tekmo Aluminij na predzadnjem mestu lestvice, pred Domžalčani pa so le Mariborčani in ljubljanska Olimpija.

Vlogo velikih favoritov so domžalski nogometaši najprej hitro upravičili, že v drugi minuti je Alen Ožbolt gostitelje povedel v vodstvo. Francesco Tahiraj se ni dobro znašel na svoji polovici in po njegovi napaki je žoga prišla do Jureta Matjašiča, ki je podal do Ožbolta. Ta je z okrog osmih, devetih metrov premagal vratarja Luko Janžekoviča, ki je bil brez moči.

Ožbolt je 24 minut pozneje prednost povišal na 2:0. Tedaj se je zelo dobro znašel v kazenskem prostoru in žogo, ki se je pred tem po odbijanju mimo številnih nog prikotalila do njega, spravil v mrežo. Nermin Hodžić je začel to akcijo s podajo v kazenski prostor.

Le tri minute pozneje do gostje znižali izid. Po levi strani je ušel Tahiraj, njegova prvo podajo je odbil Faruk Gačan, žoga je znova prišla do Tahiraja, ki jo je poslal do Škofleka, ki jo je z glavo usmeril ob vratnici v gol.

Škoflek je že v tretji minuti drugega polčasa prišel do priložnosti, po protinapadu je bil na desni strani kazenskega prostora sam pred golom, vendar se je odločil za podajo, ki pa je končala za hrbti treh soigralcev, ki so ga spremljali v napadu.

Ob koncu tekme pa so vse bolj nevarni postajali gostje in Marko Nunić je v 78. minuti po podaji Ibrahima Mensaha najprej zadel prečko. Dve minuti pozneje je prav Nunić sprejel na robu petmetrskega vratarjevega prostora žogo, ki mu jo je po preigravanju lepo podal strelec prvega gola Aluminija Škoflek. Po tem strelu, ki je pomenil izenačenje izida, so številni razočarani domači gledalci začeli zapuščati tribune.

Domžalčani bodo naslednjo tekmo državnega prvenstva igrali 27. avgusta v Krškem, na ta dan pa bo Aluminij gostil kranjski Triglav.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Aluminij
    Domžalčani lahko po četrtkovem spektaklu v Stožicah še vedno sanjajo o skupinskem delu UEFA Evropske lige, še pred gostovanjem v Franciji pa čaka pokalnega prvaka dvoboj z Aluminijem. Lahko Kidričani presenetijo rumeno vojsko?

DELI NA