Aluminij suveren proti Bravu

Aluminij - Bravo 3:0 (2:0)

* Športni park, sodniki: M. Jug, Kasapović, T. Jug.
* Strelci: 1:0 Mujan (4.), 2:0 Prša (21.), 3:0 Jakšić (59.).
* Aluminij: Janžeković, Petek, Azemović, Bolha (od 80. Pantalon), Krefl (od 80. Ploj), Prša, Marinšek, Jakšić, Đerlek (od 85. Krajnc), Mujan (od 85. T. Pečnik), Kadrić (od 74. Flakus Bosilj).
* Bravo: Vekić, Drkušić (od 65. Maher), Brekalo, Španring (od 65. Ogrinec), Kurtović, Kirm (od 71. Matko), Žinko, Trontelj, Kramarič, Žugelj (od 71. Kancilija), Tučić (od 65. Maružin).
* Rumeni kartoni: Marinšek, Đerlek, Prša, Petek, Jakšić, Mujan; Drkušić, Kramarič, Kirm, Žinko.
* Rdeči karton: /.

Kidričani so tudi peto tekmo zapovrstjo končali brez poraza, tokrat so vpisali novo zmago, ki jih je pripeljala na rob obstanka v ligi. Zdaj imajo 42 točk, toliko kot današnji tekmec, ki pa je zamudil novo priložnost za potrditev obstanka, za kar bi danes potreboval točko. Oba pa si lahko zagotovita dokončen obstanek v sredo, če bo Gorica odvzela točke Celju, ki s tekmo manj za omenjenima tekmecema zaostaja za pet točk.

Izbranci Oskarja Drobneta so povedli v četrti minuti, po kotu in neodločnem Andražu Kirmu pred lastnimi vrati je do žoge prišel Tonči Mujan in iz bližine zadel za 1:0. V šesti minuti podobne neodločnosti iz bližine ni uspelo kaznovati še Roku Prši, ki je žogo poslal mimo vrat.

Ljubljančani, ki so pogrešali kaznovana Mitjo Križana in Mustafo Nukića, so imeli v 14. minuti priložnost za izenačenje, toda Martin Kramarič je žogo v boju z Luko Janžekovićem poslal mimo vrat.

V 21. minuti so domači podvojili prednost, Armin Đerlek je z desne strani podal pred gol, kjer je Prša s strelom iz prve matiral Igorja Vekića. Prša je poskusil tudi v 32. minuti, takrat je žogo po strelu od daleč Bravov vratar ujel.

Kidričani so tudi v drugem polčasu konkretneje začeli, v 59. minuti pa še povišali prednost, potem ko je Aljaž Krefl z leve strani podal pred vrata, kjer se je dobro znašel Nemanja Jakšić in iz bližine zadel za 3:0.

Šele v 87. minuti so Ljubljančani sprožili prvi strel v okvir vrat, malce z leve strani je poskusil Miha Kancilija, a je boj z njim dobil Janžeković. Ta je zatem uspešno posredoval še pri enem strelu od daleč.

Aluminij bo v soboto v zadnjem, 36. krogu gostoval v Domžalah, Bravo pa bo gostil Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Bravo
    Aluminij je v dvoboju z Muro podaljšal pozitivno serijo, Kidričani pa v torek odpirajo predzadnji krog PLTS. Na Štajersko prihaja Bravo, ki bo nove točke napadel brez prvega asistenta lige Mustafe Nukića.

DELI NA