05.10.2022 | WU19
Anglija prevelik zalogaj, misli pri Danski

Mladinke so s porazom proti Angliji začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Belgiji. Varovanke selektorice Petre Mikeln se bodo v soboto, 8.10., pomerile z Dansko.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2023
ANGLIJA – SLOVENIJA 5:0
(3:0)
Spišská Nová Ves Stadium (Slovaška). Sodnice: Peşu (ROM), Iugulescu (ROM), Lesková (SVK), Krcová (SVK).
Strelke: 1:0 Thompson (2./11m), 2:0 Godfrey (5.), 3:0 Mcloughlin (29.), 4:0 Godfrey (52.), 5:0 Jupp (87.)
Rumeni kartoni: Šenk, Rovšek; Rabjohn, Boddy, Jupp
Rdeč karton: /
Anglija: Keating, Parry, Layzell, Rabjohn (Silcock od 61.), Dungate, McLoughlin, Smith (Boddy od 61.), Guyatt, Enderby (Simpson od 72.), Thompson, Godfrey (Barry od 61.)
Slovenija: Kocijan, Šoštarič, Rakovec, Rovšek, Kosirnik (Dodič od 22.), Šenk, Janež (Rojnik od 83.), Eferl, Bizjak (Hlebec od 83.), Vilčnik (Brumen od 67.), Kajzba.

Po 15. nastop na EP-ju

Že pred začetkom kvalifikacij je bilo jasno, da je Slovenija v zahtevni skupini in da je Anglija korak pred vsemi. Nenazadnje Anglija s svojimi mladinkami lovi 15. nastop na evropskih prvenstvih v tej starostni kategoriji, kjer so Angležinje osvojile že štiri kolajne.

Tekmice so danes to potrdile in v prvih petih minutah po dveh napakah naše ožje obrambe povedle 2:0 in rešile vprašanje zmagovalk. To je bila tekma, ki bo zagotovo dobra lekcija in izkušnja, ki bo našim dekletom še kako prav prišla proti Danski in Slovaški, ko bodo dejansko pokazale (in potrdile), koliko veljajo.

Psihološko dvigniti dekleta

„Določene zadeve smo se pred tekmo dogovorili. Žal pa se je zgodila v 1. minuti nevšečnost s tem kazenskim udarcem. To nam je tako psihološko kot taktično podrlo strategijo. Po tem se nam ni uspelo pobrati, prejele smo še drugi gol, tudi tega iz lastne napake. Potem so se nam domine sesule. Kar je bilo dobrega, je treba zdaj vzeti naprej, predvsem pa je treba dvigniti dekleta in se pripraviti na tekmo proti Danski,“ je po tekmi povedala selektorica Petra Mikeln.

Kvalifikacije za EP 2023:

8.10.
Danska – Slovenija (12.00)

11.10.
Slovenija – Slovaška (14.00)

Slovenija DU19:
Korina Lara Janež (FC Leipzig), Timea Rojnik (FK Slovan Bratislava), Neža Forštnarič (LUV Graz), Tia Tasič (SV Südburgenland), Nina Kajzba (Roma), Vita Dodič (ND Primorje), Gaja Bizjak (ND Primorje), Iva Kocijan (ŽNK Pomurje), Anja Eferl (ŽNK Pomurje), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje), Tija Šoštarič Karič (ŽNK Pomurje), Zala Lucija Balažic (ŽNK Pomurje), Margit Kosirnik (ŽNK Radomlje), Laura Šenk (ŽNK Radomlje),Tajda Hlebec (ŽNK Radomlje), Dairine Rovšek (ŽNK Radomlje), Ana Gerjolj (ŽNK Radomlje), Tija Zakrajšek (ŽNK Ljubljana), Nika Brumen (ŽNK Cerklje).

Potek tekmovanja

Mladinke kvalifikacije za EP 2023 začenjajo v skupini A4 Lige A, kjer tekmuje 28 ekip. Sedem četrtouvrščenih zasedb v posameznih skupin se bo po prvem delu preselilo v Ligo B, iz nje bo v Ligo A napredovalo sedem zmagovalk turnirjev. Spomladi prihodnje leto bo znano sedem udeleženk, ki se bodo pridružile Belgiji, ki prihodnje leto gosti EP.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | WU19
    Grčija v zadnji tekmi boljša od Slovenije
    Dekliška mladinska reprezentanca se seli v Ligo B. Na zadnji tekmi kvalifikacij je Slovenija doma z 0:2 klonila proti Grčiji, ki si je ob Danski zagotovila obstanek v Ligi A. Zmagovalka skupine, Španija, pa bo igrala na evropskem prvenstvu v Litvi.
  • 09.04.2024 | WU19
    Proti Grčiji za obstanek v Ligi A
    Slovenija je uvodoma klonila proti močni Španiji (0:5), precej bližje točki pa je bila po dobri igri proti Danski (0:1). Prav na tekmi proti Danski je naša reprezentanca dobila potrditev, da lahko igra tudi proti tako kvalitetnim ekipam.
  • 06.04.2024 | WU19
    Dobro kljubovale Danski
    Dekliška mladinska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja v Radencih doživela tesen poraz (0:1). Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo v torek pomerile z Grčijo. Zmaga na zadnji tekmi Sloveniji prinaša obstanek v Ligi A.
  • 06.04.2024 | WU19
    Pred kamerami proti Danski
    Dekliška mladinska reprezentanca v soboto nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Po porazu proti Španiji se bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z Dansko, tudi v spletnem prenosu na Nzs.si.
  • 03.04.2024 | WU19
    Španija prevelik zalogaj
    V Radencih in Bakovcih so se danes začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija je v izjemno zahtevni skupini uvodoma z 0:5 klonila proti Španiji, ki je lani v tej starostni kategoriji osvojila naslov evropskih prvakinj.
  • 03.04.2024 | WU19
    Mladinke pred kamerami proti Španiji
    V Radencih in Bakovcih se danes začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija, vodi jo selektorica Tina Kelenberger, bo ob 12. uri igrala uvodno tekmo proti Španiji, na drugi tekmi v Bakovcih se bosta pomerila Danska in Grčija.
  • 01.04.2024 | WU19
    Pred kamerami proti evropskim prvakinjam
    Danes se je zbrala tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki jo čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
  • 22.03.2024 | WU19
    Znan seznam mladink za kvalifikacije za EP 2024
    Dekliško mladinsko reprezentanco do 19 let čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
  • 23.02.2024 | WU19
    Z igro in goli do zmage v Dekanih
    Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je na drugi prijateljski tekmi v Dekanih s 3:1 premagala hrvaške vrstnice.
  • 22.02.2024 | WU19
    V petek s Hrvaško v Dekanih
    Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je v sredo v Kopru odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem proti Hrvaški. V petek ob 11.30 pa se bo s Hrvaško pomerila vnovič, tekma bo v Dekanih.

DELI NA