Ankaran in Krško brez zmagovalca

Ankaran Hrvatini - Krško 1:1 (1:0)

* Športni center Dravograd, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Kovačič (Ljubljana), Pospeh (Petrovče).
* Strelca: 1:0 Klapan (23.), 1:1 Ejup (90.).
* Ankaran Hrvatini: Bužan, Burkić, Badžim, Pahor, Mate, Klapan, Delgado, Humar, Primc (od 90. Matošević), Meledje (od 78. Vodeb), Nkama (od 74. Cerovec).
* Krško: Zalokar, Dušak, Gorenc (od 46. Jovanović), Krajcer, Ejup, Šturm, Kovačič (od 70. Kerin), Balič, Jurina, Škrbić, Mujan.
* Rumeni kartoni: Klapan, Mate, Primc, Delgado; Škrbić, Kovačič.
* Rdeč karton: /.

Gostitelji so na današnjo tekmo prišli z dobrim občutkom, čeprav brez točkovnega izkupička po zadnji tekmi, ko so se prejšnji teden dobro upirali favoriziranemu Mariboru. Za poskus bega z dna lestvice je bila zato primernejša tekma z zasedbo iz Krškega, s katero so na prvi medsebojni tekmi v Krškem igrali neodločeno 2:2. Gostje pa so po dveh porazih tekmo pričakali na šestem mestu, poleg tega jim je nedavna prestavitev tekme z Rudarjem, ki so jo odigrali v torek, vzela nekaj časa za pripravo.

Po dokaj zadržanem začetku si nobena od ekip ni pripravila resnejše priložnosti, prvi pa so vendarle nato zapretili domači. V šesti minuti je Gal Primc lepo sprejel podajo v kazenskem prostoru, nato pa že med padcem skušal streljati, a je s kakšnih šestih metrov zgrešil vrata Marka Zalokarja.

Krčani so eno redkih nevarnih akcij izvedli v 14. minuti, ko je obrambi Ankarana po levi strani pobegnil Miljan Škrbić, toda ni bil dovolj hiter, da bi žogo ujel dovolj zgodaj za nevarnejši strel in vratar Primož Bužan ni imel veliko dela.

Ankaran je prišel do vodstva v 23. minuti po strelu z bele točke. V akciji pred tem je žoga na robu kazenskega prostora v roko zadela Klemna Šturma, sodnik je pokazal na enajstmetrovko, zanesljiv izvajalec pa je bil Mihovil Klapan.

Najlepšo priložnost za izenačenje so imeli Krčani v 41. minuti, ko se je za strel od daleč odločil Josip Balić, Bužan pa je odlično posredoval in žogo odbil v kot.

Nadaljevanje je postreglo s previdnejšo igro domačih, ki so predvsem varovali zanje ugoden izid, gostje pa so kljub pritiskom dolgo časa zaman iskali poti do vrat Ankarana. Prvo nevarnejšo akcijo sta v 62. minuti zapravila Marko Dušak, ki je z desne strani poslal žogo pred vrata, kjer pa se Balić ni najbolje znašel in s kakšnih petih metrov ni bil nevaren za Bužana.

Bolj ko se je tekma bližala koncu, bolj so Krčani pritiskali proti golu Ankarana. Zgoščena obramba domače ekipe je zdržala do sodnikovega dodatka, potem pa so si gostitelji privoščili napako; po prostem strelu Tončija Mujana z leve strani sta žogo v kazenskem prostoru zgrešila tako Luka Badžim kot Tim Vodeb, do nje pa je na kakšnih 11 metrih prišel Leo Ejup in jo poslal za hrbet domačega vratarja.

V naslednjem krogu se bosta današnja tekmeca pomerila z ekipama z vrha lestvice; Krčani bodo 4. novembra gostili Maribor, Ankarančani pa dan pozneje gostovali pri
Olimpiji.

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ankaran do točke v Krškem
    Nogometaši Krškega in Ankarana Hrvatinov so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 26.10.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Krško
    Ankarančani so se v soboto dostojno upirali Mariboru, po treh zaporednih porazih pa bodo varovanci Vlada Badžima napadli Krčane, ki se želijo na Koroškem prav tako vrniti v zmagovalne tirnice.

DELI NA