30.03.2010 | U15
Bačinovič zatresel goriška vrata
V 28. krogu Prve lige se je veselila zgolj četverica, enajst nogometašev mladih reprezentančnih selekcij pa je sklonjenih glav zapuščalo zelenice.

Nekaj manj kot 1100 minut so tokrat na travnatih površinah preživeli mladi reprezentanti, ki so v tem času prejeli tudi štiri rumene kartone, eden je pordečel. Nastopila sta dva čuvaja mreže, ki branita tako klubska, kot tudi reprezentančna vrata – eden je tekmo predčasno končal – celjskemu nogometašu pa so v statistiko vpisali tudi podajo za častni zadetek proti Primorcem. Vijoličasti Bačinovič se je po krajšem premoru (poškodba) vrnil strelsko razpoložen – prispeval je prvi zadetek za Maribor.

Goričani so bili na dobri poti, da na domačem terenu zadržijo paket točk, a so Štajerci nekaj minut pred sodniškim žvižgom razblinili njihove sanje (3:3). Gostitelji v postavi, kjer sta celotno srečanje odigrala tudi obrambna reprezentanta do 21 let Gregor Balažic in Matija Škarabot, niso uspeli preprečiti izenačenega izida. Aleš Majer, Armin Bačinovič, ki je v 84. minutah, kolikor mu jih je trener namenih na zelenici porumenel v enajsti, nato pa  šest minut zatem s 25 metrov tresel goriška vrata in Vito Plut (vsi U21) so v končnici tekme uspeli iztržiti remi.

Ptujčani so ugnali Domžalčane (2:1), za katere so nastopili Nejc Vidmar v vratih ter Darko Zec in Jovan Vidovič v obrambni liniji. Trojici se, kljub ofenzivni igri in številnim priložnostim, ni uspelo veseliti zmage. Reprezentančnega vratarja so tokrat ukanili dvakrat. Najprej v 63. minuti, slabih 20 minut zatem je Vidmar sprva ubranil najstrožjo kazen, a je sodnik kmalu znova pokazal na belo točko. V drugo je Vidmarja premagal Pavlovič.

Boj tradicionalnih tekmecev je spremljalo največ gledalcev. Dobrih 1000 ljubiteljev nogometa se je zbralo v Športnem parku v Lendavi, kjer sta se pomerila Nafta in Rudar. Dvoboj se je končal v korist prvih (2:0), kjer je v zvezni liniji gostov nastopil Nikola Tolimir in odigral vseh 90 minut srečanja.

Dvoboj Ljubljančanov so dobili rdeče-beli, ki so bili z 2:1 boljši od mestnih tekmecev. Tekmo so zaznamovale številne sodniške prekinitve in dvignjeni rumeno ter rdeče obarvani lističi – delivec pravice jih je pokazal kar 13! Tudi trojica, ki poleg klubske zastopa tudi barve Slovenije, je med svojo statistiko vpisala kartone. V 39. minuti je porumenel Josip Iličič, ki je že v 14. minuti preizkusil nasprotnikovega vratarja, a meril premalo natančno. Štiri minute zatem je sodnik dvignil karton tudi Blažu Božiču, v 60. minuti srečanja pa je zaradi rdečega kartona tekmo končal Ažbe Jug, vratar reprezentance do 18 let, ki je zunaj kazenskega prostora zrušil Škerjanca. Tekmo je sicer odločil Matic Fink, lanskoletni potnik na EP do 19 let v Ukrajino.

Nedeljski obračun Celjanov in Koprčanov je pripadel vodilnemu moštvu ligaške razpredelnice, ki je bil s 3:1 boljši od gostiteljev. Za domače je celotno srečanje odigral kapetan Rajko Rep, Roman Bezjak se mu je pridružil sredi drugega polčasa in v navezi s Popovičem ublažil poraz grofov. Na drugi strani je kot rezervist v 64. minuti v igro vstopil Andraž Struna, ki se je na koncu veselil 16 zmage v tej sezoni.

V sredo bo na sporedu zapozneli 25. krog lige, ki je bil prestavljen zaradi obilice snega in vetra.

Tekst: Andreja Potočnik

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA