12.04.2009 | U15
Biljenski stop Olimpiji


Bilje in Olimpija sta si v 22. krogu lige starejših dečkov po vročem dvoboju razdelili točke, kajti končni izid srečanje je bil 1:1, kar je tudi precej realen odsev prikazanega na igralni površini.

Sedaj je že kar precej jasno, da je biljensko igrišče za vse nasprotnike skorajda neosvojljiva trdnjava, kajti tudi Olimpiji ni uspelo na severnem delu Primorske iztržiti vseh treh točk in so se morali na koncu zadovoljiti z delitvijo izkupička.

Tako sta se pred več kot petdeset obiskovalci spopadli ekipi, ki sta v zadnjem obdobju v precej dobri formi, kajti tako eni kot drugi zadnjih nekaj krogov niso izgubili tekme, Bilje pa so imele prednost svojega terena, na katerem so osvojili vse dosedanje točke razen štirih. Klasične bele drese so gostitelji zamenjali z rumenimi, Olimpija pa je nastopila v svoji prepoznavni zeleni opremi. Prepričljiveje so v srečanje stopili Biljenci, ki so si priigrali nekaj polpriložnosti, prvič pa se je žoga znašla v mreži v 8. minuti, vendar je bil nad vratarjem Jasminom Kurtovičem storjen prekršek. Omenjena priložnost je bila edina resnejša za goste, saj so na plin v nadaljevanju stopili domačini.

 

Najprej je v 10. minuti po levem krilu prodiral Miha Zajc, ki je vratarja Anžeta Strajnarja skušal ukaniti s prefinjenim lobom, ki pa je končal kakšen meter mimo cilja. Potem je sledil poskus Jana Bitežnika, a je bil strel preveč po sredini, v 21. minuti pa je prišlo do razburjenja pri domačih gledalcih. Matija Simčič je mojstrsko preigral dva branilca, potem pa ga je tretji na dvomljiv način zaustavil v kazenskem prostoru. Sodnik je le zamahnil roko in se ni odločil za najstrožjo kazen. Zajc je za domače še enkrat zapretil iz prekinitve, nekaj jalovih poskusov pa je bilo tudi pri Zmajih, ki niso kazali tako dobre igre kot v minulih krogih.

Počitek je prišel obojim še kako prav, saj je sonce močno pripekalo, kar se je po dolgem zimskem premoru kar poznalo na fizični pripravi nogometašev. V 45. minuti bi svojo dobro igro z zadetkom lahko spet kronal Zajc, a spet ni šlo. Je pa zato bil toliko bolj uspešen tri minute kasneje, ko je s pridom izkoristil neizbito žogo obrambe Olimpije in z desetih metrov z levico poslal okroglo usnje v daljši kot Strajnarja, ki je lahko le nemočno spremljal, kako se je mreža prvič zatresla. Za odgovor zelenih je poskrbel kapetan Aleksander Djenič.Branilec je bil z glavo precej blizu izenačenju, a je žoga švignila kakšna dva metra mimo vratnice, gostje pa so se veselili le minuto za tem, ko je rezervist Peđa Misimovič iz prekinitve po zmedi pred vratarjem ohranil mirno kri in rutinirano pospravil žogo prek golove črte. Vprašanje je, kako bi se nato tekma razpletla, če vratnica ne bi preprečila strelcu prvega gola Zajcu, da bi svoje ponovno popeljal v vodstvo, Žan Plestenjak, prvi strelec prvenstva, ki je bil celotno tekmo praktično neviden, pa bi lahko z glavo v zadnji minuti Ljubljančanom prinesel zmago, a tudi ta žoga ni hotela v mrežo, tako da je ostalo zasluženi delitvi točk.

Tekst in foto: Marko Premrl

SORODNE NOVICE

 • 01.05.2024 | U15
  Slovenija po enajstmetrovkah izgubila v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Gradišču ob Soči odigrala finalno tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni”. Redni del srečanja se je končal z nedoločenim izidom 1:1, zmagovalca pa niso dali niti podaljški. Slovenije je srečanje izgubila po izvajanju enajstmetrovk. 
 • 29.04.2024 | U15
  Slovenija v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Novi Gorici v polfinalu mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” proti vrstnikom iz Južne Koreje slavila z 1:0 in se uvrstila v finale, kjer jo čaka izbrana vrsta Avstrije. 
 • 27.04.2024 | U15
  Slovenija po zmagi nad Češko do polfinala
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Vipolžah odigrala drugo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Češke veselila druge zmage. Varovanci Boštjana Krefta so slavili z 2:1 in se bodo v polfinalu turnirja pomerili z Južno Korejo.
 • 25.04.2024 | U15
  Slovenija slavila proti Savdski Arabiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Ajdovščini odigrala prvo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Savdske Arabije veselila visoke zmage. Varovanci Boštjana Krefta so svojemu nasprotniku nasuli 5 zadetkov. Čez dva dni jih čaka obračun s Češko.
 • 15.04.2024 | U15
  Kreft izbral varovance za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

DELI NA