25.09.2023 | 2. SNL
Bistrica remizirala z vodilnim Primorjem, Beltinci zaostajajo le še za točko

Bistrica je ob ponovnem debiju trenerja Simona Dvoršaka remizirala z vodilnim Primorjem, ki zdaj drugouvrščenim Beltincem beži le še za točko. Goričani so se v Kranju veselili šeste zmage v nizu.

Ajdovci tudi po desetem krogu prvenstva ostajajo neporaženi, so pa tretjič ostali brez zmage, prestolnico burje so s točko zapuščali Bistričani. Štajerci, ki so na Primorskem prvič zaigrali pod vodstvom starega znanca Simona Dvoršaka, so z golom Jaše Martinčiča povedli štiri minute pred polčasom. V 59. minuti je izid poravnal Mark Gulič, a so se gostje v 80. minuti veselili novega vodstva, v polno je meril Tomi Gobec. Radost Bistričanov ni trajala dolgo, štiri minute kasneje je za končnih 2:2 zadel Žan Bešir. Primorje z 21 točkami ostaja na vrhu lestvice, Bistrica ima na svojem računu sedem točk manj.


Še zadetek več je padel na Ravnah, točke pa so ostale na Koroškem. Fužinar je vodil že z 2:0, po ljubljanskem izenačenju pa je gol za zmago padel minuto pred koncem rednega dela srečanja. Gostitelji so z zadetkom Ceneta Kitka v 19. minuti dobili prvi polčas. V osmi minuti je prednost Ravenčanov povišal Razvan Andrei Morariu in zdelo se je, da je Fužinar na poti do zanesljive zmage. Ilirija se je v igro vrnila po zaslugi Ismirja Nadarevića, ki je zadel v 59. in 74. minuti, Ljubljančani pa so na koncu vseeno ostali brez točk. Ikenna Divine Igwe je v 89. minuti zadel za zmago Fužinarja, ki je zdaj pri 11 točkah, Ilirija ostaja pri šestih.


Drugič v letošnji sezoni so bili uspešni Novomeščani, ki so na Krasu slavili z 0:2. Krko je v vodstvo popeljal Josip Krznarić, ki je v 33. minuti uspešno izvedel najstrožjo kazen, v 58. minuti pa je bil uspešen še Tihomir Maksimović. Dolenjci so se z osmimi točkami oddaljili od začelja lestvice, ki ga s štirimi točkami in brez zmage zasedajo prav Sežanci.


Drugoligaški spored se je nadaljeval s tremi nedeljskimi tekmami, saj je bilo srečanje med Grosupeljčani in Lendavčani odpovedano in preloženo zaradi razmočenega igrišča. Srečanje bo odigrano v sredo, 11. oktobra.


Že šeste zaporedne zmage so se razveselili Goričani, ki so uspešno serijo podaljšali v Kranju, v spopadu s Triglavom, ki je ob zelenici pogrešal Mikija Kondića. Primorci so terensko prevlado kronali v 25. minuti srečanja, ko je z roba kazenskega prostora zadel Darius Daniel Jalinous. Tri minute pred polčasom se je povišanja vodstva veselil Luka Vekić, ki je zadel z neposredne bližine, isti igralec pa je v osmi minuti nadaljevanja srečanja dosegel še drugi zadetek na srečanju in po strelu iz obrata postavil končni izid dvoboja. Gorico zdaj do vrha lestvice in prvouvrščenega Primorja ločita le še dve točki.

Miran Srebrnič, ND Gorica: "Odigrali smo odlično tekmo. Pristop je bil pravi od samega začetka, zmaga pa bi morala biti še višja. Veseli me odnos igralcev, v tem ritmu moramo nadaljevati."


Še bližje so Beltinčani, ki po zmagi proti Dravinji za vodilnimi Ajdovci zaostajajo le še za točko. Konjičani, ki jih vodi Almir Sulejmanović, so se v zaostanku znašli v 22. minuti. Po kotu je žogo za hrbet vratarja Domna Mrežarja preusmeril Alan Kaučič. Prekmurci so v 59. minuti prišli do kazenskega udarca, ki ga je v povišanje vodstva pretvoril Filip Kosić. Damjan Gajser je po drugem zadetku opravil nekaj menjav, v igro pa je poslal tudi Adisa Emrulija, ki je šest minut pred koncem dvoboja postavil piko na i domači zmagi. Beltinčani so dobili štiri od zadnjih pet tekem, vmes so remizirali zgolj z Nafto, na devetih tekmah letošnje sezone pa so izgubili zgolj s tedaj vodilnimi Grosupeljčani.


Primorski dvoboj Tolmina in Dekanov ni ponudil zmagovalca, gostje pa so dvakrat lovili zaostanek. Prvič ob 12. minute srečanja, ko je Tolmince v vodstvo popeljal Vinko Skrbin. V 26. minuti je z bele točke izenačil Leon Sever. V sodniškem dodatku prvega polčasa je za novo vodstvo domačih zadel Dani Perše, gostje pa so izenačili tik pred koncem tekme, v 92. minuti, ko je v polno meril Nik Fortuna. Jadran je zdaj pri 11 točkah, Tolmin je po dveh zmagah prišel še do prvega remija po povratku med drugoligaše.


V ponedeljek je bila odigrana še tekma med Biljami in velenjskim Rudarjem. Vse do 91. minute je kazalo na zmago Primorcev, ki so dvakrat povedli, prvič v 18. minuti, ko je v polno meril Luka Džaja. Velenjčani so po udarcu Adriana Bloudka izenačili pet minut kasneje. Bilje so znova vodile v 47. minuti, po golu Luke Marjanca, knapi pa so izenačili v 91. minuti srečanja, ko je točko priigral Stian Džumhur. Rudar je osvojil deveto točko sezone, Bilje so pri 12 točkah.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.08.2024 | 2. SNL
    Triglav premagal Brinje, Bilje boljše od Aluminija
    Nogometaši Triglava so po zmagi v Beltincih premagali še Brinje, Biljenci pa so bili na domačem igrišču boljši od Kidričanov. Primorski dvoboj v Tolminu je pripadel Dekanom, Tabor je napolnil mrežo Ilirije.
  • 29.08.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši četrti krog, Velenjčani prvi posegli po trenerski menjavi
    Avgust se v 2. SNL zaključuje s tekmami četrtega kroga, znova z dvema tekmama v prenosu. Kamere Sportkluba bodo v Ljubljani, na tekmi Slovana in Rudarja, ki se je med tednom razšel s Simonom Sešlarjem, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Drave in Gorice.
  • 25.08.2024 | 2. SNL
    Prvi poraz Aluminija, Beltincev in Bilj, Gorica z zmago na vrh lestvice
    Po treh krogih ni več moštva s popolnim izkupičkom. Beltinčani so doma izgubili s Triglavom, v Kidričem so se veselili Sežanci, Biljenci pa so se praznih rok vrnili iz Slovenskih Konjic. Na vrh lestvice so se z zmago proti Bistrici zavihteli Goričani.
  • 22.08.2024 | 2. SNL
    Vodilni Beltinčani s Kranjčani, prenos tudi iz Tolmina
    Po dveh krogih 2. SNL se lahko s popolnim izkupičkom pohvalijo le še Kidričani, Biljenci in Beltinčani, ki bodo v petek pred kamerami Sportkluba gostili ekipo Triglava. V prenosu NZS boste lahko spremljali sobotni dvoboj Tolmina in Slovana.
  • 18.08.2024 | 2. SNL
    Gorica do zmage v Kranju, Aluminij, Beltinci in Bilje ostajajo popolni
    Nogometaši Gorice so bili po preobratu boljši od Triglava, Tolminci pa so slavili na Portovalu. Sosedski derbi preobratov so na Ptuju dobili Kidričani, najvišje zmage pa so se v Velenju veselili Beltinčani. Še druge zmage so se razveselili Biljenci.
  • 15.08.2024 | 2. SNL
    V prenosu tekmi v Kranju in Velenju, na Ptuju sosedski derbi
    Z zmago so drugoligaško prvenstvo odprli Dekančani, Kidričani, Biljenci in Beltinčani, ki se bodo v soboto pred kamero NZS pomerili z Velenjčani. Na Sportklubu boste lahko spremljali dvoboj Triglava in Gorice, zanimivo pa bo tudi v sosedskem derbiju Drave in Aluminija.
  • 11.08.2024 | 2. SNL
    Kidričani in Beltinčani s preobratom do treh točk
    Pričela se je nova sezona 2. SNL. Aluminij je po preobratu premagal Bistrico, Beltinčani pa so po uvodnem zaostanku ugnali Grosupeljčane. Primorska dvoboja sta pripadla Biljencem in Dekančanom.
  • 07.08.2024 | 2. SNL
    Pričenja se nova sezona drugoligaškega nogometa
    V uvodnem krogu 2. SNL boste lahko pred malimi ekrani spremljali tekmi štirih štajerskih drugoligašev. Aluminij se bo v sosedskem obračunu pred kamerami Sportkluba pomeril z Bistrico, kamera NZS pa bo pospremila nedeljski dvoboj Dravinje in Drave.
  • 27.06.2024 | 2. SNL
    Izžrebali pare nove sezone 2. SNL
    Po današnjem žrebu na Brdu pri Kranju so znani tudi pari nove sezone drugoligaškega tekmovanja.
  • 19.05.2024 | 2. SNL
    Primorje v prvo ligo, v tretjo ob Fužinarju še Tabor
    Ajdovščina bo po sezoni 2010/11 spet imela nogometnega prvoligaša. Primorje je v zadnjem, 30. krogu v 2. slovenski nogometni ligi v gosteh igralo 0:0 s sežanskim Taborom. Če je bila točka dovolj za ajdovski naslov prvaka, pa je bila premalo za obstanek Tabora v drugi ligi, iz katere je izpadel tudi Fužinar.

DELI NA