21.03.2024 | Sodniki
Blaž Bezjak in Jernej Flajšman na odločilnem UEFA mini turnirju za EP U-19

V Lendavi in Gornji Radgoni bo med 20. in 26. marcem potekal mini kvalifikacijski turnir odločilnega kroga kvalifikacij za  uvrstitev na Evropsko prvenstvo v skupini 1, kjer se bo slovenska mladinska reprezentanca (U19) pod vodstvom selektorja Miša Brečka skušala uvrstiti na svoje prvo evropsko prvenstvo. Tekmeci Slovenije so vrstniki iz Španije, Avstrije in Kosova, vse tekme naših mladih upov pa bo gostil Športni park Lendava.

Na turnirju bosta aktivna tudi Blaž Bezjak v vlogi četrtega sodnika in Jernej Flajšman (oba MDNS Ptuj) kot pomočnik sodnika, funkcijo spremljevalca sodnikov (Referee Liaison officer) pa opravlja sodnik iz programa »mentorji in talenti« Lukas Gregorinčič (MDNS Lendava). Vsi trije naši predstavniki so v družbi po dveh glavnih sodnikov in pomočnikov, ki prihajajo iz Češke, Cipra in Malte. 

Blaž (na sliki desno) in Jernej (stoji levo) bosta vsak svojo vlogo opravljala na 3 tekmah v TŠC Trata v Gornji Radgoni in sicer sta bila včeraj že aktivna na dvoboju Kosovo - Avstrija, v soboto bosta uradni osebi na tekmi Španija – Kosovo v torek pa še na zadnji tekmi med Avstrijo in Španijo.

UEFA Euro U-19 je letno tekmovanje najboljših mladih nogometašev do 19. leta starosti, ko se pomeri najboljših sedem ekip, ki bodo napredovale na zaključni turnir iz elitnega kroga in se pridružile državi gostiteljici. Letošnjo izvedbo bo gostila Severna Irska med 15. in 28. julijem, kot zanimivost dodajmo, da bo EP služilo tudi kot kvalifikacije za svetovno prvenstvo FIFA U-20 leta 2025 v Čilu, kamor se bo uvrstilo pet najboljših reprezentanc. Irska nogometna zveza je pred tem organizirala EURO U19 v letu 2005 in bi morala gostiti zaključni turnir 2020, ki je bil odpovedan zaradi COVID-19. Severna Irska je bila tudi prizorišče evropskega prvenstva za ženske U19 leta 2017, medtem ko je bil UEFA Super pokal med ekipama Chelsea-Villarreal leta 2021 v Belfastu.

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2024 | Sodniki
  Slavko Vinčić na Wembley za finale lige prvakov
  Član elitne kategorije enaintridesetih sodnikov Uefa od leta 2019, ki prihaja iz drugega največjega mesta v Sloveniji bo po sojenju na Euru 2020, SP 2022, polfinalu zaključnega turnirja Lige narodov in finala lige Europa 18. maja 2022 v Sevilli med Eintracht Frankfurt in Glasgow Rangers, trinajst dni pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji, vodil še finale Lige prvakov in največjo tekmo v svoji sodniški karieri.
 • 07.02.2023 | Sodniki
  Sodnike zaobšel uničujoči potres v Turčiji
  Strokovnjak za fizično pripravo sodnikov Mitja Novak je v včerajšnji izjavi za dnevnoinformativno oddajo 24ur za Pop TV povedal, kako so sodniki doživeli katastrofalni potres na obali sredozemskega morja.
 • 31.12.2022 | Sodniki
  Intervju Slavko Vinčić: Cilj na SP je bil izpolnjen
  Slovenski sodnik Slavko Vinčić (43) iz Maribora je na letošnji svetovni izložbi najboljšega nogometa sodil dve tekmi. Na 22. SP v Katarju,  ki je na južni polobli potekal med 20. novembrom in 18. decembrom je slovenski mojster s piščalko sodil dve tekmi skupinskega dela tekmovanja FIFA World Cup 2022 Qatar in sicer Argentina - Savdska Arabija ter Anglija - Wales, za konec pa je deloval še kot četrti sodnik v francoski sodniški ekipi na tekmi osmine finala na dvoboju Brazilija - Južna Koreja.. Preberi si ekskluziven intervju.
 • 14.12.2022 | Sodniki
  Dve slovenski sodnici, pomočnica in pomočnik na novo uvrščeni na FIFA listo
  Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je uradno objavila FIFA liste sodnikov za leto 2023. Slovenija je pridobila še dodatno mesto na listi mednarodnih sodnic, tako da sta namesto 45-letne Tanje Subotić mesti zasedli 27- letni Vanja Janković iz DNSG Kranj in Tjaša Misja iz MDNS Murska Sobota. Na listi mednarodnih pomočnic sodnice je Tanjo Vrabel nasledila 27- letna Sara Mask iz MDNS Nova Gorica.
 • 27.11.2022 | Sodniki
  Vinčiću druga tekma na svetovnem prvenstvu
  Po prvi tekmi tretjega igralnega dne na 22. mundialu, ko je Slavko Vinčić minuli torek sodil svojo sploh prvo tekmo na svetovnem prvenstvu med Argentino in Savdsko Arabijo, čaka Mariborčana druga tekma na južni polobli. Na 36 tekmi SP bo najboljši slovenski sodnik delil pravico v torek na otoškem dvoboju za Združeno kraljestvo in sicer spopad Walesa in Anglije.
 • 20.11.2022 | Sodniki
  Slavko Vinčić začenja SP s tekmo Argentina - Savdska Arabija
  V torek dopoldne ob 11. uri bo Slavko Vinčić sodil svojo sploh prvo tekmo na Svetovnem prvenstvu. Dvoboj v skupini C med Argentino in Savdsko Arabijo mu bodo pomagali nadzorovati še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Senegalec Maguette Ndiaye, v video sobi pa bosta Nizozemec Pol van Boekel in Nemec Bastian Dankert.
 • 22.10.2022 | Sodniki
  Staša v četrtfinalu SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo 34-letna Staša Špur iz Murske Sobote danes sodila na četrtfinalni tekmi Kolumbija - Tanzanija na 7. Svetovnem prvenstvu za ženske do 17. let v Indiji (FIFA Women's World Cup U-17 2022), ki poteka v Južni Aziji med 11. in 30. oktobrom 2022.
 • 14.10.2022 | Sodniki
  Špurova začenja v Indiji SP deklet do 17. let
  Štiriintridesetletna Staša Špur iz Murske Sobote kot ena izmed 28 najboljših svetovnih pomočnic na turnirju bo jutri delovala na dvoboju nogometašic najbolj obljudene države na planetu (1,4 mrd prebivalcev) in nogometašic iz tretje največje države v Latinski Ameriki. Na tekmi Kitajska - Kolumbija bo Špurova sodelovala z glavno sodnico iz Hrvaške Ivano Martinčić in pomočnico sodnice Paulino Baranowsko iz Poljske.
 • 10.10.2022 | Sodniki
  Dragoslav Perić bo petič sodil Olimpija - Maribor
  Konec tedna je na sporedu drugi veliki derbi v tej sezoni med Olimpijo in Mariborom. Spopad na severu Ljubljane bo sodil 46-letni Dragoslav Perić iz Kranja. Zanj bo to 153 tekma v slovenskem državnem prvenstvu (1. SNL) in peti večni derbi.
 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).

DELI NA