23.04.2023 | Prva liga Telemach
Bravo doma klonil proti Celju

BRAVO - CELJE 0:3 (0:1)
 

* Stadion Žak, sodniki: Šmajc, Žunič, Černe.
* Strelca: 0:1 Ikwuemesi (30.), 0:2 Matko (59.), 0:3 Matko (90+3.).
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Katinić, Jakšić, Španring (od 57. Trontelj), Trdin (od 46. Bušnja), Selan (od 89. Marjanac), Kramarič, Flakus Bosilj,
Kurtović, Štor (od 65. Kurež).
* Celje: Obradović, Karničnik, Zec, Vuklišević, Ajhmajer, Zabukovnik, Kouter, Popović, Bobičanec, Matko, Ikwuemesi.
* Rumeni kartoni: Bušnja; Kouter, Zabukovnik, Ikwuemesi.
* Rdeči karton: /.

Celjani so še peto tekmo zaporedoma končali neporaženi, še več, v Šiški so vzeli vse tri točke, s katerimi so se utrdili na tretjem mestu. Tam imajo pet točk prednosti pred četrtouvrščenim Koprom, za dve pa zaostajajo za drugouvrščenim Mariborom. Bravo ostaja osmi, ima pa relativno varnih osem oziroma devet točk prednosti pred Gorico in Taborom v boju za obstanek.

Ljubljančani so nekoliko odločneje začeli tekmo, a niso bili nevarni, v 15. minuti pa je na drugi strani po kotu z glavo streljal David Zec, vendar poslal žogo preveč po sredini vrat, tako da jo je ukrotil Matija Orbanić. Malce pozneje je Bravov vratar moral posredovati še po strelu Luke Bobičanca.

V 30. minuti pa so gosti povedli. Charles Ikwuemesi je sprejel žogo na robu kazenskega prostora, jo povlekel malo bolj v sredino in nazaj na približno 20 metrov, do koder je zadel z nizkim in ne posebej močnim strelom. Ikwuemesi je zdaj pri devetih golih. Malce pozneje so Celjani spet zagrozili, ko je v zadnjem trenutku Matija Kavčič blokiral strel Bobičancu.

Bravo je napadalneje začel drugi del in imel v 47. minuti lepo priložnost, ko je iz bližine streljal David Flakus Bosilj, izvrstno pa je posredoval Matko Obradović v celjskih vratih. Dve minuti pozneje pa so Ljubljančani zadeli, Martin Kramarič je podal za hrbet celjske obrambe, kamor je stekel Denis Bušnja. Ta je sicer premagal Obradovića, a iz res malenkostnega prepovedanega položaja.

Na drugi strani je v 52. minuti znova poskusil Bobičanec, po kotu pa nato še Zec, vendar je ostalo pri minimalni celjski prednosti. Celjani pa so prednost podvojili v 59. minuti, ko je proti vratom stekel Aljoša Matko in na koncu ugnal še Orbanića.

Bravo se je trudil priti do priključka, vendar pa jim Celjani, pri katerih trener Roman Pilipčuk ni opravil niti ene menjave, niso pustili posebej veliko prostora za kakšno nevarnejšo akcijo. Igra tudi ni več ponudila kakih resnih zaključnih strelov, izjema je bil le tisti ob koncu tekme, ko je Matko spet preigral Žana Trontlja in na koncu še spodkopal žogo ter jo poslal čez Orbanića v mrežo za 3:0.

Bravo bo v 33. krogu v soboto gostoval pri Muri, Celje pa bo gostilo Maribor.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Celje
    Spored 32. kroga Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Brava in Celja. Ljubljančani so si nabrali nekaj zaloge pred Gorico in Taborom, Celjani pa točke potrebujejo za potrditev evropske vozovnice.

DELI NA