06.11.2022 | Prva liga Telemach
Bravo ob koncu strl Tabor

Bravo - CB24 Tabor Sežana 2:1 (0:1)

* Stadion Žak, sodniki: Mertik, Herženjak, Kranjc.
* Strelci: 0:1 Štravs (31.), 1:1 Živulić (74./avtogol), 2:1 Kramarič (89.).
* Bravo: Lubej Fink, Križan, Jakšić, Milić (od 15. Španring), Kavčič, Trdin, Nsana (od 46. Kurtović), Kramarič, Flakus Bosilj, Štor (od 75. Maružin), Svetlin (od 75. Šaranić).
* Tabor: Koprivec, Živulić, Briški, Kouao, Kocić (od 85. El Afghani), Ad. Zeljković, Štravs (od 75. Letaj), Korošec, Khali, Hameed (od 51. Stanković), Ndzengue (od 85. Vukotić).
* Rumena kartona: Kouao, Briški.
* Rdeči karton: /.

Bravo je v dvoboju s Sežanci odigral dva različna polčasa. Po slabem prvem mu je v boljšem drugem uspel preobrat, zmagoviti gol pa je dosegel Martin Kramarič v 89. minuti. Bravo je vsaj začasno skočil na šesto mesto, Tabor pa ostaja zadnji, kjer ima toliko točk kot Gorica in eno manj od Radomelj. Prav ta trojica vse bolj kandidira za boj za obstanek, saj so preostali klubi že kar nekaj točk spredaj.

Po mirnem uvodu so Kraševci v osmi minuti prišli do priložnosti, ko je Gal Lubej Fink slabo ocenil žogo na levem robu kazenskega prostora, na koncu je Nabil Khali poskusil s strelom, a ga je blokiral Martin Kramarič.

V 13. minuti so si prav tako domači branilci privoščili napako, natančneje jo je izgubil Stefan Milić, z njo je proti vratom stekel Fahd Ndzengue, na koncu pa je Milić popravil napako in strel blokiral, a si ob tem poškodoval koleno in moral hitro iz igre.

V 20. minuti so imeli takrat boljši Sežanci novo priložnost, spet je v kazenskem prostoru streljal Khali, izkazal pa se je Lubej Fink. Pozneje je Bravo vendarle zaigral malce podjetneje, v 25. minuti je Kramarič poskusil z nizkim strelom, vendar Jan Koprivec ni imel težkega dela.

Nemanja Jakšić je v 26. minuti žogo poslal mimo vrat z desne strani, pet minut zatem pa so izbranci Dušana Kosića zasluženo povedli. Po kotu z leve strani je v osrčju kazenskega prostora do strela prišel Lan Štravs in z volejem dosegel zadetek na svoji drugi zaporedni tekmi.

Tudi Ljubljančani so bili blizu zadetku v 41. minuti, najprej je gostujoča obramba blokirala strel Jakšića, takoj zatem pa je streljal Kramarič, Koprivec pa se je toliko dotaknil žoge, da je ta končala v prečki.

Ob koncu prvega polčasa se je pri domačih poškodoval še Simon Nsana, ob polčasu ga je zamenjal Almin Kurtović. So pa Ljubljančani bolje začeli drugi del, prihajali v kazenski prostor, a pravega zaključnega strela ni bilo.

V 62. minuti je vendarle Kramarič spet streljal, in sicer z volejem s približno desetih metrov, toda znova je bil na mestu sežanski vratar. Deset minut pozneje so streljali tudi gosti, spet je poskusil Khali z z zunanjim delom čevlja z leve strani, Lubej Fink pa je žogo ujel.

V 74. minuti pa so v tem polčasu boljši gostitelji izenačili, po kotu z leve strani je na prvi vratnici žogo v lastno mrežo preusmeril Diego Živulić. V 84. minuti je Koprivec pravočasno posredoval v dvoboju z Ivanom Šaranićem.

V 89. minuti pa je Kramarič s svojim sedmim golom v sezoni poskrbel za ljubljanski preobrat, takrat je Koprivca premagal s strelom iz bližine.

Bravo bo v 17. krogu v soboto gostil Radomlje, Tabor pa dan pozneje Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.11.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Tabor
    Bravo v Fazaneriji med tednom ni uspel presenetiti Mure, v nedeljo pa v Šiško, ki sta jo poraženi zapuščali ekipi Olimpije in Celja, prihaja prebujeni Tabor.

DELI NA