13.03.2024 | Prva liga Telemach
Bravo slavil v prekmurju

Mura - Bravo Kostel 1:2 (0:1)

Nogometaši Brava Kostela so v 26. krogu Prve lige Telemach v Murski Soboti premagali Muro z 2:1 (1:0).

* Stadion Fazanerija, sodniki: Novarlić, Klančnik, Benc.
* Strelci: 0:1 Trdin (29.), 1:1 Nuhanović (63.), 1:2 Poplatnik (71., 11-m),
* Mura: Raduha, Pucko (od 46. Lamy), Sadriu, Proleta, Kurtović, Trontelj, Antolin (od 64. Cottrell), Tripi (od 75. Jovičević), Nuhanović, Maroša (od 46. Kyziridis), Čakš (od 64. Kasalo).
* Bravo Kostel: Orbanić, Gorenc, Španring, Kavčič, Jakšić, Trdin, Ivanšek, Štravs, Stanković (od 84. Kerin), Gidado (od 72. Pečar), Poplatnik (od 94. Gurlica).
* Rumeni kartoni: Cottrell; Kyziridis, Štravs.
* Rdeč karton: /.

V uvodni tekmi 26. kroga Prve lige Telemach je Bravo vpisal sedmo točko v treh dvobojih z Muro v tej sezoni. Po neodločenem izidu jeseni v Murski Soboti in zmagi doma v začetku decembra je tokrat Muro premagal z 2:1. Razlika bi bila lahko tudi višja, a so Ljubljančani v zaključku tekme kar tekmovali, kdo bo zapravil lepšo zaključno žogo.

Bravo Kostel je zasluženo prišel do zmage, saj je bil že v prvem polčasu bolj podjeten in nevaren. V 29. minuti je terensko premoč kronal z zadetkom, ki je bil plod dobrega preigravanja Gašperja Trdina ter dvojne podaje z Viktorjem Gidadom. Trdina je žogo elegantno spravil mimo vratarja Florijana Raduhe.

Izbranci domačega stratega Antona Žlogarja so v nadaljevanje krenili bolj ambiciozno in bili za to v 63. minuti tudi nagrajeni. Sandi Nuhanović je z natančno odmerjenim strelom dosegel prvenec v dresu Mure.

Sobočani so po izenačenju še bolj odločno krenili v napad - Niko Kasalo je v 68. minuti z roba kazenskega prostora streljal naravnost v vratarja gostov, tako da je imel Bravo več prostora za protinapade in v 70. minuti je enega od prvih izkoristil Matej Poplatnik.

Domači vratar Raduha ga je lahko le podrl in gostom omogočil strel z bele točke. Učinkovito ga je izvedel prav Poplatnik, ki si zdaj z desetimi goli deli drugo mesto na lestvici strelcev Prve lige Telemach. Z enajstimi je prvi Arnel Jakupović, deset pa jih je zabil tudi Rui Pedro Da Silva.

V zaključku tekme, ko je Mura razkrila vse svoje karte in šla v napad po točko, je imel Bravo niz stoodstotnih priložnosti za potrditev zmage. Dve je zapravil Martin Pečar, Poplatnik in Jakov Gurlica pa sta zadela okvir vrat.

Danes sta na sporedu še dvoboja Aluminij - Rogaška (16.45) in Kalcer Radomlje - Domžale (18.45), v četrtek sledi Koper - Celje (16.45), veliki derbi 26. kroga med Olimpijo in Mariborom pa bo šele sredi aprila.

Bravo Kostel že v soboto ob 15. uri čaka mestne derbi z Olimpijo, Mura pa bo v nedeljo ob 13. uri gostovala v Rogaški Slatini.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Bravo
    Mura po remiju z Olimpijo pričakuje Bravo, ki pretekli konec tedna ni znal odkleniti kidričevske obrambe. Kdo bo boljši?

DELI NA