Brez Šulerja, a z željo po novih točkah

Mariborčane v torkovem večeru čaka prva gostujoča preizkušnja v sklopu letošnje izdaje skupinskega dela UEFA Lige prvakov. Štajerci se po letu 2014 vračajo na zgodovinski kraj, saj so na igrišču stadiona Sanchez Pizjuan odigrali eno od dveh pomladanskih evropskih tekem v zgodovini kluba.

Dvoboj šestnajstine finala UEFA Evropske lige, ki so jo Seviljčani osvojili kar petkrat, so dobili Andaluzijci. Mariborčani so v prvi tekmi povedli z golom Tavaresa, a se je obračun v Ljudskem vrtu končal brez zmagovalca, Španci pa so z zmago na domačem igrišču potrdili napredovanje in tako pričeli serijo treh zaporednih slavij v »drugorazrednem« tekmovanju pod okriljem Evropske nogometne zveze. Maribor je tedaj igral na krilih novinca Dareta Vršiča, ki pa ga zaradi poškodbe ni v kadru Darka Milaniča.

Mariborski strateg ima pred drugim krogom tekmovanja še nekaj težav s sestavo enajsterice. Že nekaj mesecev je izven pogona Denis Šme, največ sivih las pa povzroča poškodba Marka Šulerja. Poveljnik štajerske obrambe ima težave z gležnjem, ki ga je poškodoval na tekmi v Novi Gorici. Tako gre verjeti, da bo Aleksander Rajčević zaigral v paru z Jean-Claude Billongom, ki se je v petek v Kidričevem razveselil strelskega prvenca v vijoličastem dresu, v katerega se po poškodbi vrača tudi Luka Zahović.

Tudi Sevilla je, podobno kot Maribor, v prvem krogu iztržila točko, vse do sobote pa je bila še neporažena. Zasluge za prvo ničlo sezone gredo tudi Janu Oblaku, saj so Sevillo kot prvi ugnali nogometaši Atletica. »Tekme se bo treba lotiti odločno. Moramo biti na najvišjem možnem nivoju. Prisotna mora biti ogromna želja, moramo se pokazati v najboljši luči in narediti vse, da se v domovino vrnemo zadovoljni. Igramo proti favoritu, kar je popolnoma jasno. Naša naloga pa je, da odigramo vrhunsko tekmo,« je pred letom v Španijo dejal Darko Milanič.

Mariborčani so imeli pred začetkom poti nekaj težav, saj so morali zaradi tehničnih težav čakati na nadomestno letalo, zato se je pot v Andaluzijo pričela s časovno zamudo. A to ni zmedlo niti Blaža Vrhovca, ki bo na sredini igrišča predstavljal eno od varovalk pred zadnjo vrsto Maribora. »Vemo, kaj pomeni Sevilla v španskem nogometu in Evropi. Pričakujemo zahtevno tekmo, gremo pa jo odigrat in se zoperstaviti favoriziranemu tekmecu. Sliši se nekoliko zastrašujoče, da igramo proti petkratnim zmagovalcem evropske lige, so pa tudi oni ljudje. Na igrišču se bo pokazalo, če so boljši,« poudarja Vrhovec, ki se je v letošnji sezoni uveljavil v začetni enajsterici Maribora.

Ob Vrhovcu bodo za nastop v Sevilli kandidirali še Handanović, Obradović, Cotman, Rajčević, Billong, Viler, Milec, Palčič, Kabha, Pihler, Dervišević, Bohar, Ahmedi, Hotić, Bajde, Kramarič, Inbrom, Tavares, Mešanović in Zahović, medtem ko bodo gostitelji pogrešali svojega trenerja. Eduardo Berizzo, ki se je v toplo Andaluzijo to poletje preselil s klopi Celte, je bil s strani UEFA kaznovan po tekmi v Angliji. Zanimivo je, da v domači ekipi najdemo zgolj še dva nogometaša, ki sta pred tremi leti in pol igrala tudi proti Mariboru, to sta Nicolas Pareja in Daniel Carriço.

Evropska nogometna zveza je obračun zaupala beloruskim sodnikom, Aleksejevu Kulbakovu bosta pomagala pomočnika Dmitri Žuk in Oleg Masljanko.

UEFA Liga prvakov, drugi krog:

Torek, 20:45: SEVILLA FC (ŠPA) – MARIBOR

Tekst: PDo/STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Nedeljski spored odpira štajerski spopad med Mariborom in Rogaško. Komu bo pripadel?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Potem ko je z gostovanja pri vodilni ekipi lige Aluminij odnesel točko, bo skušal štrene zmešati še Mariboru. Mu lahko uspe?
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Kalcer Radomlje
    V reprizi pokalnega obračuna z začetka meseca se bo Maribor pomeril z Radomljami. Kdo bo boljši?

DELI NA