30.05.2011 | NZS
Brez dodatnih kvalifikacij

Od desetih klubov, ki so zaprosili za licenco za 1. SNL v tekmovalni sezoni 2011/12, je licenco pridobilo osem klubov. To so NK Maribor Branik, NK Domžale, FC Koper, NK Olimpija Ljubljana, ND Gorica, NK Rudar Velenje, NK Celje in na drugi stopnji tudi ND Lendava.

NK Primorje je ostalo brez licence za nastopanje v tekmovanjih pod okriljem NZS. ND Triglav 2000 je pridobil licenco za nastopanje v 2. SNL, ni pa dobil licence za 1.SNL.

Uvrstitev - 1. SNL 2010/2011

Prosilec za licenco

Ime tekmovalne ekipe

Licenca

1.

NK Maribor Branik

Maribor

UEFA / 1. SNL

2.

NK Domžale

Domžale

UEFA / 1. SNL

3.

FC Koper

Luka Koper

UEFA / 1. SNL

4.

NK Olimpija Ljubljana

Olimpija

UEFA / 1. SNL

5.

ND Gorica

HIT Gorica

UEFA / 1. SNL

6.

NK Rudar Velenje

Rudar

UEFA / 1. SNL

7.

ND Triglav 2000

Triglav Gorenjska

2. SNL

8.

NK Celje

CM Celje

UEFA / 1. SNL

9.

ND Lendava

Nafta

1. SNL

10.

NK Primorje

Primorje

---

Kvalifikacije za polnitev 1. SNL

    Odbor za nujne zadeve Nogometne zveze Slovenije (NZS) je na korespondenčni seji danes sprejel sklep, da se Kvalifikacije za popolnjevanje 1. slovenske nogometne lige za tekmovalno sezono 2011/2012 ne odigrajo.

    Sklepi za tekmovanja v organizaciji NZS v članski kategoriji določajo, da v primeru popolnjevanja 1. SNL po končanem prvenstvu zadnjeuvrščena ekipa neposredno izpade v 2. SNL, devetouvrščena ekipa pa igra dve kvalifikacijski tekmi z drugouvrščeno ekipo 2. SNL.

    Na podlagi končnih rezultatov v 1. SNL in 2. SNL v tekmovalnem letu 2010/11 in opravljenega licenciranja nogometnih klubov 1. in 2. SNL za tekmovalno 2011/12 je odbor za nujne zadeve NZS ugotovil, da kvalifikacije za popolnjevanje 1. SNL niso potrebne.

    V tekmovalnem letu 2011/12 bodo v 1. SNL nastopali klubi, ki so si tekmovalno pravico pridobili s športnimi rezultati v 1. SNL in 2. SNL v TL 2010/11 in imajo oz. bodo imeli ustrezno licenco za nastopanje v 1. SNL.

    Tekst: NZS
    Foto: NZS/MaK

    SORODNE NOVICE

    • 24.04.2024 | NZS
      NZS lani s skokom v številu registriranih nogometašev, prihodkih in vlaganjih
      Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na današnji skupščini pregledala poslovanje. Zveza je lani zabeležila skok v številu registriranih nogometašev, teh je zdaj več kot 74.000, predvsem na račun uvrstitve na evropsko prvenstvo so zrasli prihodki zveze, ki je ob tem povečala vlaganje v razvoj nogometa in infrastrukture.
    • 19.04.2024 | NZS
      Skupaj za večjo varnost na športnih prireditvah
      Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in generalni sekretar NZS Martin Koželj sta se sestala z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem in njegovimi najožjimi sodelavci, skupaj pa so pregledali dosedanje aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti na športnih prireditvah in pri zaostritvi zakonodaje za odpravo huliganstva v športu in se pogovorili o možnih nadaljnjih ukrepih.
    • 15.04.2024 | NZS
      Po 46. seji IO NZS: Objavljen razpis za sofinanciranje nogometne infrastrukture
      Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 46. seji, ki je bila na Brdu pri Kranju, sprejel še razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2024 (SIPN-2024), v katerem bo za sofinanciranje infrastrukture v letu 2024 na voljo 350.000 EUR.
    • 21.03.2024 | NZS
      Po 45. seji IO NZS
      Na Brdu pri Kranju se je v torek na svoji 45. seji sestal Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije. Obravnavali so 16 točk dnevnega reda, ter sprejeli sklep o zasedanju redne letne Skupščine NZS, ki bo 24. aprila 2024.
    • 20.03.2024 | NZS
      Komisija za pritožbe odločila v primeru NK Maribor
      Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je na svoji seji dne 14. marca 2024 obravnavala pritožbo NK Maribor Branik zoper sklep disciplinskega sodnika NZS št. 6021/24 z dne 26. februarja 2024. Pritožba je bila vložena zaradi kazni, izrečenih NK Maribor Branik za nešportno in neprimerno vedenje njegovih navijačev ter za spodbujanje narodnostne in etične nestrpnosti in drugega nasilja med tekmo.
    • 05.03.2024 | NZS
      Posvet NZS o varnosti na stadionih
      Nogomet, igra moči, strasti in čustev, se ne odvija samo na zelenici, temveč tudi na tribunah, kjer navijači izražajo svojo podporo in ljubezen do igre. Vendar pa se včasih ta strast prelije v nasilje, kot se je nedavno zgodilo v Fazaneriji. Incident na dogodku na tekmi med Muro in Mariborom je bil povod, da je NZS ponovno organizirala posvet na temo varnosti na nogometnih tekmah. Posvet, katerega se udelžijo predstavniki klubov in vseh deležnikov, ki skrbijo za varnost na tekmah, se je tudi letos odvil na Brdu pri Kranju.
    • 29.02.2024 | NZS
      Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
      Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.
    • 26.02.2024 | NZS
      Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
      Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
    • 22.02.2024 | NZS
      NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
      Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
    • 19.02.2024 | NZS
      Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
      Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.

    DELI NA