02.04.2023 | Prva liga Telemach
Brez golov v Domžalah

Domžale - Mura 0:0

* Stadion v športnem parku, sodniki: Šmajc, Gabrovec, Mežnar.
* Strelci: /
* Domžale: Tratnik, Djurić, Nwankwo, Hodžić, Podlogar, Fazlić (od 83. Brecl), Pišek (od 71. Markuš), Repas (od 78. Offenbacher), Husmani, Kovačević (od 83. Barišić), Vuk.
* Mura: Mihelak, Beganović, Morris, Cipot, Sadriu (od 85. Kous), Maruško, Kasalo (od 71. Šarić), Tripi, Šroler (od 71. Zličić), Klepač, Daku.
* Rumeni kartoni: Hodžić, Husmani, Podlogar, Offenbacher, Tratnik; Maruško, Kasalo.
* Rdeč karton: Vuk (52.).

V ne preveč zanimivem obračunu ekip s sredine prvenstvene lestvice, ki še upata na evropske vozovnice, ni bilo golov. Z neodločenim izidom so lahko bolj zadovoljni Domžalčani, ne samo zaradi dejstva, da so na lestvici ohranili točko prednosti pred Sobočani, ampak tudi zaradi tega, ker so skoraj ves drugi polčas igrali z igralcem manj, poleg tega pa bi tekmec lahko že v prvem polčasu dosegel kakšen zadetek.

Tekma sicer ni postregla z veliko razburljivostmi. Če se ne upošteva prodora po levi strani Mihaela Klepača v uvodnih minutah, ki pa se je končal brez strela, je bilo na prvo potrebno počakati do 26. minute. Takrat so bili blizu zadetka gosti, Matic Maruško je bil po prostem strelu z leve strani najvišji v kazenskem prostoru, žoga je po njegovem strelu z glavo zadela vratnico.

Le dobri dve minuti pozneje je imel veliko priložnost za Muro tudi Mirlind Daku, ki je iz neposredne bližine streljal z glavo, toda z vrhunsko obrambo se je izkazal mladi domači vratar Gašper Tratnik, novinec v začetni enajsterici Domžal.

Oslabljeni Domžalčani so bili v prvem delu nenevarni, kljub temu pa so prišli do gola. Jošt Pišek je v 37. minuti zadel s strelom izven kazenskega prostora, a VAR je opazil, da je vratarja Mure Klemna Mihelaka Slobodan Vuk oviral v nedovoljenem položaju.

Vuk je Prekmurcem naredil uslugo tudi v 51. minuti. Storil je nevaren prekršek, sodnik mu je sicer najprej pokazal rumen karton, po ogledu posnetka pa je svojo odločitev preklical in domžalskemu napadalcu pokazal karton rdeče barve.

Številčno močnejša Mura je sicer do konca tekme napadala, a z izjemo strela Klepača v sodnikovem dodatku si ni pripravila priložnosti, Domžalčani so bili celo nevarnejši, gostujoča obramba je v 59. minuti blokirala strel Piška, v 65. minuti pa je Franko Kovačević streljal mimo gola.

Domžale bodo v naslednjem krogu gostovale v Sežani, Mura bo gostila Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.03.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Mura
    Zadnja tekma kroga bo odigrana ob Kamniški Bistrici. Kako se bo razpletla?

DELI NA