Brez golov v Kidričevem

Aluminij - Gorica 0:0

* Športni park, sodniki: Balažič (Ljubljana), Pospeh (Petrovče) in Kordež (Ravne na Koroškem).
* Strelci: /.
* Aluminij: Janžekovič, Vezjak, Turkalj, Zeba, Kocić, Krljanović, Škoflek, Vrbanec, Rogina (od 60. Cvek), Rebernik (od 84. Srdić), Kramer (od 74. Bizjak).
* Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Kavčič, Celcer, Osuji (od 58. Kotnik), Kapić, Kolenc, Arčon, Žigon (od 76. Grudina), Burgić (od 85. Franciosi).
* Rumeni kartoni: Krljanović, Vrbanec; Kapić.
* Rdeči karton: /.

Tekma v Kidričevem gledalcem ni ponudila posebnih užitkov, končala se je brez zadetkov, kar pa je vsaj v tolažbo domačim, ki so prekinili niz treh porazov. Kljub tej točki pa Aluminij ostaja na predzadnjem mestu, medtem ko je Gorica, prvič v sezoni je igrala neodločeno, zapravila priložnost, da bi se z zmago vsaj začasno točkovno izenačila z vodilno Olimpijo.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov, čeprav so gledalci videli nekaj strelov proti golu, prvega v četrti minuti, ko je Mihael Rebernik zgrešil cilj. Deset minut pozneje je na drugi strani zgrešil Miran Burgić, malce zatem pa je domači Josip Zeba prav tako meril mimo vrat. Do konca polčasa so poskusili še Jaka Kolenc pri gostih ter Denis Vezjak in Rebernik pri domačih, toda izid se ni spremenil.

Tudi v drugem polčasu si ekipi nista priigrali prave priložnosti, šele proti koncu tekme, ko so imeli Novogoričani več moči, je nevarneje poskusil Burgić, a brez uspeha, tako kot Rok Grudina malce zatem. Do konca so več poskušali gosti s Primorske, toda prišli so le do kazenskega prostora gostiteljev, kjer pa so jim ti praviloma preprečevali namere in odvzemali žoge. Niti prekinitve, Novogoričani so imeli nekaj možnosti, saj so prišli do nekaj podaj iz kota, gostom niso pomagale do želenih treh točk.

Aluminij bo v 11. krogu v nedeljo gostil Koper, Gorica pa dan prej Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    Kidričani so serijo treh zaporednih domačih tekem pričeli s porazom. V sredo k Aluminiju prihaja Gorica, ki med vikendom ni imela obveznosti, saj bo primorski derbi odigran konec meseca.

DELI NA