25.05.2022 | Sodniki
Čeferinu nadzor sojenja 1/4 finala Eura U17 v Izraelu

Poročali smo že, da se nekdanji mednarodni sodnik in prvi Slovenec, ki je sodil tekmo Lige prvakov Darko Čeferin (53) iz Kranja, od 13. maja kot eden izmed 4 kontrolorjev sojenja nahaja na Bližnjem vzhodu v Sveti deželi, kjer se udeležuje UEFA Evropskega prvenstva do 17. let (EURO U17 2022), ki se je začel v ponedeljek 16. maja in bo potekal vse do 1. junija.

Čeferin je v prvem delu tekmovanja na 4 dvobojih po skupinah nadziral sojenje na tekmah med Francijo in Poljsko. Na prvi igralni dan turnirja je na do leta 2014 nacionalnem stadionu v mestu Ramat Gan v vzhodnem okrožju Tel Aviva na dvoboju skupine B med Francijo in Poljsko nadziral sojenje Avstrijca Christiana-Petru Ciochirce, dan zatem pa je imel že novo zadolžitev jugovzhodno od Tel Aviva v mestu Lod na stadionu Ironi Lod, ko je kontroliral sojenje na tekmi Škotska - Portugalska, ki jo je sodil Valižan Thomas Gary Owen.

Po treh prostih dneh je bil Čeferin v nedeljo kontolor sojenja v Rishon LeZionu, ki je po Jeruzalemu, Tel Avivu in Haifi četrto največje izraelsko mesto, leži vzdolž osrednje izraelske obalne nižine in je del metropolitanskega območja Tel Aviva. Na dvoboju Nizozemska - Francija (3-1) je namreč spremljal upravljanje s piščalko, ko je sodil Armenec Henrik Nalbandyan. Le dan kasneje v ponedeljek pa je Čeferin v mestu Ness Ziona v osrednjem Izraelu že imel delovne naloge na tekmi Belgija - Turčija (3-1), kjer je bil sodnik Andrei Florin Chivulete iz Romunije.

Drevi bo Darko Čeferin po štirih tekmah skupinskega dela UEFA Evropskega prvenstva do 17. let, kontrolor sojenja tudi na četrtfinalni tekmi EURA U17 med Nizozemsko in Italijo. Na stadionu v Netanyi 30 km severno od Tel Aviva bo kontroliral delo francoske sodniške ekipe, na čelu katere bo 29-letni Willy Delajod iz mesta Cornier v jugovzhodni Franciji.

Letošnje UEFA Euro U-17 je 19. evropsko prvenstvo za nogometaše v tej starostni kategoriji. Na turnirju imajo pravico nastopa nogometaši rojeni po 1. januarju 2005. Naslov iz leta 2019 brani reprezentanca Nizozemske saj sicer tekmovanje, ki poteka vsakoletno v zadnjih dveh letih zaradi epidemije ni bilo izvedeno.

Tekst: ZNSS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2022 | Sodniki
  Uspešno izvedeno strokovno PNI predavanje za klube in medije
  V Kongresnem centru Brdo je danes potekalo strokovno predavanje iz interpretacije pravil nogometne igre, ki je bilo namenjeno klubskim predstavnikom, glavnim trenerjem, kapetanom klubov v Prvi ligi Telemach in medijem z namenom seznanitve s trendi in najnovejšimi smernicami pred prihajajočo novo sezono.
 • 14.06.2022 | Sodniki
  Sodniki zbrali 7.106 EUR za letovanje 22 otrok na morju
  Velika humanitarna akcije vseh sodnikov, sodnic in kontrolorjev pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A je dosegla izjemen uspeh, saj je bilo za letovanje otrok v stiski zbranih 7.106 EUR.
 • 19.05.2022 | Sodniki
  Vinčič izbran za sojenje na SP 2022
  Po letu 2018, ko je Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertu Vukanom sodil na Svetovnem prvenstvu v Rusiji bo Slovenija tudi na 22. Svetovnem prvenstvu imela svojega predstavnika, saj je bil Slavko Vinčić imenovan kot eden izmed 11 glavnih sodnikov iz starega kontinenta v paru z njem pa na SP potujeta še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.
 • 13.05.2022 | Sodniki
  Ženska sodniška trojka na tekmi 2. SNL
  Drevi je pomemben dan za žensko sojenje, saj bo na stadionu Portoval v celoti ženska sodniška ekipa prvič doslej vodila tekmo 29. kroga 2. SNL med novomeško Krko in ptujsko Dravo.
 • 12.05.2022 | Sodniki
  Finale lige Europa Slavku Vinčiću
  Iz sedeža Evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili izbrane sodnike za finalno tekmo lige Europa, kar nas je še posebej razveselilo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, saj smo prejeli nov izjemen pečat in ogromno priznanje za slovensko sojenje. Sredino tekmo finala Evropske lige, ko se bosta v vroči Sevilli pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers bo upravljal Slovenec in sicer 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić.
 • 26.04.2022 | Sodniki
  Staša Špur na WEURO 2022
  Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes uradno imenovala sodnice, pomočnice sodnic in video sodnike za žensko evropsko prvenstvo 2022, ki bo v Angliji med 6. in 31. julijem. Veliko priznanje je prejela tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije, saj je med najboljšimi 25 izbranimi pomočnicami sodnic za WEURO 2022 tudi naša predstavnica iz Prekmurja, 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote.
 • 30.08.2021 | Sodniki
  Damir Skomina naznanil konec sodniške kariere
  Najuspešnejši slovenski nogometni sodnik Damir Skomina je na današnji novinarski konferenci v NNC Brdo sklenil svojo bogato sodniško kariero.
 • 30.06.2021 | Sodniki
  Slavko Vinčič s pomočnikoma v Munchen
  Slavko Vinčič na Allianz areni v Munchnu na tekmi četrtfinala EP Belgija : Italija.
 • 12.06.2021 | Sodniki
  Vinčiču na EP Španija : Švedska
  Vinčiču prva tekma na EP
 • 21.04.2021 | Sodniki
  Vinčič z ekipo na EURO
  Prihajajoče evropsko prvenstvo v nogometu tudi tokrat ne bo minilo brez slovenskih sodnikov. Sodniški odbor UEFA je namreč na EURO uradno delegiral slovensko sodniško ekipo na čelu z 41 – letnim Mariborčanom Slavkom Vinčičem in njegovima pomočnikoma 38 - letnim Tomažem Klančnikom iz Slovenj Gradca in 35 - letnim Andražem Kovačičem iz Ljubljane, ki skupaj tvorijo ekipo že vrsto let.

DELI NA