Celjani do minimalne prednosti v dvoboju z Nemanom

Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov v polnih Stožicah izgubili proti Galatasarayu z 0:3 (0:1). Povratna tekma bo čez teden dni v Istanbulu.

KVALIFIKACIJE UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE - PRVA TEKMA TRETJEGA KROGA

CELJE - NEMAN GRODNO 1:0 (0:0)

Stadion Stožice.
Sodniki: Sahi, Tergeusizov in Labašov (vsi Kazahstan).
Strelec: 1:0 Ikwuemesi (69.).
Celje: Rozman, Milić, Vuklišević, Zec, Karničnik, Bobičanec, Kouter (od 64. Svetlin), Vrbanec (od 76. Zabukovnik), Popović (od 82. Lamy), Matko (od 82. Bizjak), Ikwuemesi (od 76. Edmilson).
Neman Grodno: Rudzenok, Pantia, Parhomenko, An. Vasiljev, Karpovič, Kozlov, Sukurov, Sučkov (od 63. Pavljukovec), Savicki (od 75. Kravcov), Jevdokimov (od 75. Legčilin), Zubovič (od 58. Jakimov).
Rumena kartona: Edmilson; Vasiljev.
Rdeči karton: /.

Celjski nogometaši, ki so v prejšnjem krogu navdušili z izločitvijo favorizirane Vitorie Gumiaraes, so imeli proti Nemanu vlogo favorita. Belorusi so domačim, ki so tokrat zaradi neustreznosti celjskega stadiona igrali v Ljubljani, povzročali kar nekaj preglavic, vendarle pa so izbranci Alberta Riere le prišli do minimalne prednosti pred povratno tekmo.

Tekma v Stožicah uvodoma ni ponudila posebej razburljivih dogodkov, velja pa omeniti, da so prvi na tekmi nevarneje zagrozili gosti, posredovati je moral domači vratar Matjaž Rozman. V 10. in 18. minuti so nase opozorili tudi sicer v prvem polčasu dokaj neprepričljivi Celjani, vendar je gostujoči vratar obranil strela tako Luke Bobičanca kot Charlesa Ikwuemesija, ki je streljal iz bližine. V 27. minuti so Celjani ponudili novo priložnost Belorusom, a je Jurij Pantia zgrešil z roba kazenskega prostora, v 35. minuti pa je ob dokaj razigranih gostih moral spet izkazati Rozman.

V 47. minuti so si Celjani privoščili novo napako, ko je Bobičanec na robu svojega kazenskega prostora izgubil žogo, Jegor Zubovič je prišel do strela z dobrih desetih metrov, izkazal pa se je spet Rozman. Dve minuti pozneje pa so vendarle spet zagrozili tudi Celjani, vendar je na koncu Ikwuemesi žogo namesto z glavo udaril z ramo in jo poslal čez gol. Celjani so imeli potem prevlado na igrišču, vendar si nikakor niso priigrali resnejše priložnosti. V 68. minuti je sicer Ikwuemesi prišel sam pred vratarja gostov, a se je namesto za strel odločil za podajo, ki pa ni prišla do soigralca. Se je pa Nigerijec odkupil v 69. minuti, ko je z glavo unovčil Bobičančevo podajo z desne strani za 1:0. Pozneje so se znova prikradle napake v celjsko igro, kar je botrovalo nekaj (pol)priložnostim Nemana, a jih ta ni unovčil. V 83. minuti so bili gostitelji blizu novemu zadetku, vendar je Bobičanec z dobrih 20 metrov zadel prečko, v 86. pa je Lovro Bizjak streljal preveč po sredini.

Zmagovalca tega obračuna v zadnjem krogu kvalifikacij čaka boljši iz dvoboja med AEK Larnako in Maccabijem Tel Avivom. Prva tekma med tema dvema tekmecema se je končala z 1:1.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani z zmago proti Olimpiji že državni prvaki
    Nogometaši Celja so drugič v zgodovini postali državni prvaki. Celjani, ki so prvi naslov osvojili v sezoni 2019/20, so tokrat v 33. krogu Prve lige Telemach premagali ljubljansko Olimpijo z 1:0 (0:0).
  • 26.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Olimpija
    Nedelja bo v znamenju spopada vodilnih ekip Prve lige Telemach. Olimpija bo gostovala pri vodilnem Celju, ki bi s točko potrdilo naslov državnega prvaka.
  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani presenetili v Celju
    Nogometaši Domžal so v 32. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagale Celje s 3:2 (0:1).
  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Celjsko odštevanje se je začelo, grofje so na pragu drugega naslova državnih prvakov. Nedeljski tekmeci Celjanov bodo nogometaši Domžal, ki so med tednom prišli do pomembnih točk.
  • 13.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani do zmage tudi v Rogaški
    Nogometaši Celja so v prvi tekmi 31. kroga prve lige Telemach v gosteh premagali Rogaško z 2:1 (0:0)
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Celje
    Tako Rogaška kot Celje sta v prejšnjem krogu vpisala izredno pomembni zmagi. Kako se bo razpletla medsebojna tekma?
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani do nove zmage za utrditev na vrhu
    Nogometaši Celja so v 30. krogu Prve lige Telemach doma premagali Bravo Kostel z 2:1 (1:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Bravo
    Celje je s preobratom v Murski Soboti prišlo do nove zmage, vodilni grofje pa se bodo med tednom pomerili z Bravom, ki je po Rogaški izgubil še z Domžalami. Kdo bo uspešnejši v knežjem mestu?
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani suvereni pri Muri
    Nogometaši Mure so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:3 (1:2).
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Nogometaši Mure so z ligaško zmago v Domžalah in pokalnim napredovanjem v Kopru okrepili samozavest, v soboto pa bodo skušali v Fazaneriji presenetiti še vodilno Celje. Kdo bo boljši?

DELI NA