Celjani do visoke zmage

Celje - Ankaran Hrvatini 4:1 (2:1)

* Stadion Z'dežele, sodniki: Glažar (Hajdina), Skok (Ptujska Gora) in Gabrovec (Markovci).
* Strelci: 1:0 Žinko (16./11 m), 2:0 Dangubić (20.), 2:1 Meledje (21.), 3:1 Pišek (83.), 4:1 Požeg Vancaš (86.).
* Celje: Jurhar, Vidmajer, Travner, Džinić, Brecl, Žinko (od 82. Žinko), Pišek, Požeg Vancaš, Dangubić, Gatarić (od 65. Pungaršek), Lupeta (od 85. Šauperl).
* Ankaran Hrvatini: Papadopoulos, Gliha, Škvorc, Badžim, Karamatić, Klapan, Nazim (od 55. Dodlek), Delgado (od 79. Vodeb), Primc (od 64. Humar), Meledje, Kidrič.
* Rumeni kartoni: Lupeta; Badžim, Meledje, Primc, Škvorc.
* Rdeči karton: /.

Celjski nogometaši so zasluženo prišli do svoje druge zmage v prvenstvu. Tokrat so bili večji del tekme boljši tekmec od gostov z Obale, ki na prvo prvoligaško slavje še čakajo in tako zasedajo dno prvenstvene lestvice. Celjani so se na drugi strani vključili med klube iz sredine lestvice.

Celjani so prvi polčas dobili z 2:1, kar je glede na prikazano dokaj realno. Gostitelji so bili v prvi polovici tega dela igre boljši in konkretnejši, v 12. minuti pa imeli prvo lepo priložnost, ko je Nikola Gatarić z desne strani kazenskega prostora zadel nasprotno vratnico.

Štiri minute zatem so domači povedli, ko je Luka Badžim nepravilno v kazenskem prostoru zaustavil Jucieja Lupeto, Luka Žinko pa je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen za 1:0 za svoj tretji zadetek v sezoni. Štiri minute pozneje je z leve strani podal Janez Pišek, pred vrati pa je s podplatom žogo v mrežo potisnil Filip Dangubić za 2:0.

Le minuto zatem pa so nekaj nezanesljivosti v celjski obrambi razkrili tudi gosti. Po dolgi podaji v kazenski prostor je žogo ustavil Bradley Meledje in jo poslal pod prečko celjskega gola za 2:1. Isti igralec je imel izvrstno priložnost že v sodniškem dodatku, ko je iz bližine povsem neoviran streljal z glavo, toda Metod Jurhar je izvrstno posredoval in žogo z levo roko odbil.

V uvodu drugega polčasa je spet najprej nase opozoril Meledje, ko je streljal z 20 metrov malce z leve strani in zadel bližnjo vratnico. Na drugi strani so Celjani prvič resneje zagrozili v 52. minuti, ko je Rudi Požeg Vancaš žogo tudi s pomočjo enega gostujočih nogometašev poslal malo mimo gola z roba kazenskega prostora.

Celjani so bili sicer v tem obdobju spet boljši tekmec, bili pogosto v bližini kazenskega prostora gostov, enega nevarnejših strelov pa je v 68. minuti sprožil Pišek, ko je malce zgrešil cilj z roba kazenskega prostora.

V 83. minuti so domači potrdili zmago, ko so lepo izigrali ankaransko obrambo. Dangubić je podal v kazenski prostor do Nina Pungarška, ta pa iz prve v sredino kazenskega prostora do Piška, ki je žogo poslal v prazno mrežo. Tri minute pozneje je Požeg Vancaš po Dangubićevi podaji le še postavil končnih 4:1. V 88. minuti je sicer iz ugodnega položaja zgrešil Bian Paul Šauperl.

Celjani bodo v 8. krogu 8. septembra gostovali v Mariboru, Primorci pa bodo dan pozneje gostili Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Ankaran Hrvatini
    Prvoligaše čaka še zadnja obveznost pred reprezentančnim premorom. Sedmi krog PLTS bodo v knežjem mestu odprli nogometaši Celja in Ankaran Hrvatinov, tekmecev iz spodnjega doma ligaške razpredelnice.

DELI NA