29.04.2023 | Prva liga Telemach
Celjani dobili derbi in skočili na drugo mesto

Celje - Maribor 3:1 (1:0)

* Arena Z'dežele, sodniki: Matković, Kovačič, Mikača.
* Strelci: 1:0 Vuklišević (24.), 1:1 Vipotnik (59.), 2:1 Matko (65.), 3:1 Matko (90+2.).
* Celje: Obradović, Ajhmajer, Vuklišević, Zec, Karničnik, Zabukovnik, Kouter (od 90. Vrbanec), Popović, Bobičanec (od 70. Bizjak), Matko, Ikwuemesi (od 80. Bajde).
* Maribor: Bergsen, Milec, Watson, Uskoković (od 67. Šoštarič Karič), Guerrico, Antolin (od 80. Jakupović), Repas (od 80. Kronaveter), Božić (od 67. Laušić), Tolić, Brnić (od 90+3. Sirk), Vipotnik.
* Rumeni kartoni: Ikwuemesi, Vukliševič; Uskoković, Milec.
* Rdeči karton: /.

Celjani in Mariborčani se borijo za drugo mesto na lestvici, po današnjem medsebojnem obračunu so na njem izbranci Romana Pilipčuka. Aljoša Matko je dosegel dva gola za ekipo, ki jo do konca sezone nato čakajo še gostovanje pri Gorici, domača tekma s Koprom in gostujoča pri Olimpiji. Maribor, pri katerem je Žan Vipotnik še popravil svoj strelski izkupiček, pa čaka domača tekma z Muro, gostujoča s Taborom in za konec še domača z Bravom.

Celjani so odločneje začeli tekmo, v 11. minuti je Luka Bobičanec le za malo zgrešil cilj, v 20. je Žan Karničnik celo zadel, a iz prepovedanega položaja, v 24. minuti pa je še Nino Kouter zgrešil s strelom od daleč.

Še v isti minuti pa so domači povedli. Po kotu z desne strani je Damjan Vuklišević, na katerega so Mariborčani opozarjali pred tekmo, češ da je eden najnevarnejših ob prekinitvah, prišel do neoviranega strela z glavo. Tega je Menno Bergsen še ukrotil, toda odbito žogo pa je nato celjski branilec pospravil v mrežo za 1:0.

Mariborčani so prvič resneje zagrozili šele v 44. minuti, ko se je za strel odločil Ivan Brnić, Matko Obradović pa je dobro posredoval, tako kot malce pozneje po strelu Marka Božića.

V uvodu drugega polčasa so nekoliko več odločnosti kazali gosti, vendar so Celjani spet prvi zadeli. V 57. minuti je Karničnik žogo poslal v mrežo, a spet iz prepovedanega položaja, tako da je ostalo pri 1:0.

V 59. minuti pa se je izid le spremenil. Svoj 19. gol v sezoni je ob svoji prvi nevarni akciji na tekmi dosegel Žan Vipotnik, ki je preskočil Vukliševića in z glavo unovčil podajo Marka Tolića z desne strani. Za Tolića, najboljšega asistenta lige, je bila to 13. podaja v sezoni.

V 63. minuti je bil Vipotnik blizu novemu zadetku, vendar je malce z desne strani z močnim strelom zadel prečko. Zato pa je na drugi strani svoj deveti gol sezone dosegel Aljoša Matko, ki se je otresel dve branilcev po podaji v kazenski prostor ter nato matiral še Matka Obradovića.

V 69. minuti je Aljaž Antolin meril malce premalo natančno s strelom od daleč, v 86. minuti pa se je izkazal mariborski vratar Bergsen po poskusu Gregorja Bajdeta. Že v sodniškem dodatku pa je Matko postavil končni izid, ko se je poigral z branilci Maribora in nato žogo od prečke poslal v mrežo.

Celje bo v 34. krogu v sredo gostovalo v Novi Gorici, Maribor pa bo dan prej gostil Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Maribor
    Naslov državnega prvaka je oddan Olimpije, še vedno pa je odprta bitka za drugo mesto med Celjem in Mariborom. Kdo ga bo zasedal po zadnjem štajerskem derbiju letošnje sezone?

DELI NA