20.05.2023 | Prva liga Telemach
Celjani dobili derbi pri Olimpiji

Olimpija - Celje 0:2 (0:1)

* Stadion Stožice, sodniki: Matoša, Mežnar, Švarc.
* Strelec: 0:1 Matko (5.), 0:2 Matko (53.).
* Olimpija: Pintol (od 81. Mauricio), Crnomarković, Ratnik (od 81. Milović), Krefl, Lasickas (od 55. Bristrić), Doffo, Elšnik, Kvesić, Aldair (od 66. Krdžalić), Sešlar, Rui Pedro (od 66. Estrada).
* Celje: Rozman, Karničnik, Zec, Vuklišević, Ajhmajer, Vrbanec, Kouter, Popović, Bobičanec (od 73. Bizjak), Matko, Bajde (od 46. Ikwuemesi).
* Rumeni kartoni: Crnomarković; Bobičanec.
* Rdeči karton: /.

Za Olimpijo je bil dvoboj s Celjem bolj kot ne uvertura v rajanje po dvojni lovoriki, ki jo bodo s pristaši proslavili pozneje v središču Ljubljane. Ekipa Alberta Riere, ta se poslavlja od Olimpije, je sicer imela posest žoge, vendar je Aljoša Matko z dvema goloma Celjanom priigral to, po kar so prišli. Zasedba Romana Pilipčuka si je z zmago, peto zaporedno, namreč zagotovila končno drugo mesto, ki prinaša igranje v 2. krogu kvalifikacij konferenčne lige.

Na tekmi v Ljubljani je prvi nase opozoril prav Matko, ki je v peti minuti zadel za 1:0, potem ko je izkoristil podajo Denisa Popovića v prazen prostor za Olimpijino obrambo. Matko je tako zadel na peti zaporedni tekmi.

Kmalu zatem je domača zasedba zahtevala najstrožjo kazen, ko je žoga v kazenskem prostoru zadela branilca Celja Davida Zeca, vendar se sodniki niso odločili zanjo. V 18. minuti je z volejem malce z desne strani poskusil Aldair Djalo, Matjaž Rozman pa je bil na mestu, njegov nov strel malce zatem pa je bil nenatančen.

Olimpija je sicer prevladovala na terenu, si priigrala še nekaj zaključnih strelov, ki pa so bili preslabi za spremembo izida. Dogajanje so v 37. minuti popestrili domači navijači Green Dragons, ki so ob prazničnem dnevu poskrbeli za pirotehnični vložek in krajšo prekinitev.

V uvodu drugega polčasa so gostitelji spet imeli posest žoge, toda Celjani so bili tisti, ki so spet zadeli. Po dobljeni žogi na sredini igrišča je nato Popović žogo oddal na desni proti Charlesu Ikwuemesiju, ta pa je žogo vrnil pred gol, kjer je Matko dosegel še svoj 14. gol sezone.

Rui Pedro je zatem na drugi strani zgrešil cilj, prav tako je bil nenatančen tudi Aldair v 63. minuti, ob novih napadih Olimpije je v 75. minuti iz ugodnega položaja streljal še Admir Bristrić, vendar se je izkazal Rozman.

Potem ko je Matko zapravil svojo novo priložnost, pa je v 76. minuti sledila nova krajša prekinitev zaradi pirotehničnega vložka domačih privržencev. V 86. minuti je domači branilec Đorđe Crnomarković malce previsoko meril s strelom z glavo, kar je bila zadnja priložnost tekme.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    V Stožicah bodo v soboto slavili dvojno krono, dvoboj Olimpije in Celja pa bo pomemben tudi za končno uvrstitev na drugo mesto. S tremi točkami prednosti pred Mariborom ga branijo grofje.

DELI NA