Celjani s hitrim golom do zmage v Sežani

CB24 Tabor Sežana - Celje 0:1 (0:1)

* Stadion Rajka Štolfe,sodniki: Glažar, Kovačič, Gabrovec.
* Strelec: 0:1 Vrbanec (8.).
* CB24 Tabor Sežana: Rener, Azinović, Nemanič, Ristić, Kouao, Grobry (od 67. Tolić), Makoumbou, Salkić, Sever (od 74. Stare), Stančič, Djalo Aldair.
* Celje: Rozman, Kadušić, Zaletel, Stojinović, Brecl, Benedičič (od 81. Rorič), Vrbanec, Šporn, Božič, Kuzmanović, Sokler (od 65. Dangubić).
* Rumeni kartoni: Djalo Aldair, Salkić; Stojinović, Rorič, Dangubić.
* Rdeči karton: /.

Celjska zasedba je v Sežani dosegla deveto zmago v tej sezoni, a ostaja na predzadnjem mestu v 10-članski PLTS. Osmouvrščenemu Aluminiju, ki bo v nedeljo gostoval v Kopru, se je približala na točko zaostanka, medtem ko je domača ekipa po 15. porazu zadržala sedmo mesto.

Nogometaši iz mesta grofov so sijajno odprli obračun na Krasu in že v osmi minuti unovčili svojo prvo priložnost. Po kombinirani akciji celotnega napada je domači vratar Arian Rener najprej ubranil močan strel Ivana Božiča z 12 metrov, odbitek pa je v mrežo pospravil Matic Vrbanec za 0:1.

Celjani so po zadetem golu zaigrali preudarno in popolnoma nadzorovali Sežančane, ki so imeli jalovo terensko premoč in bili tudi malenkostno več pri žogi, zavoljo organizirane igre gostov pa v prvem polčasu niso izpeljali nobene nevarne akcije.

Na drugi strani so izbranci gostujočega trenerja Agrona Šalje, ki je konec prejšnjega meseca na trenerskem položaju zamenjal Čeha Jirija Jarošika, v 29. minuti znova zagrozili, po prodoru Vrbanca z desne strani in njegovi povratni podaji pa je nevarnost pred svojimi vrati pravočasno preprečil Klemen Nemanič.

V prvem polčasu bledi gostitelji so prvo nevarno akcijo uprizorili v 50. minuti, po je bil po kotu z leve strani v skoku najvišji Nemanič, do tedaj povsem nezaposleni gostujoči vratar Matjaž Rozman pa je njegov strel z glavo ubranil.

Le šest minut kasneje so gostitelji zahtevali 11-metrovko, potem ko je žoga v roko zadela Jona Šporna, a je glavni sodnik Roman Glažar le zamahnil z roko in zahteval nadaljevanje igre.

V nadaljevanju je bila jalova pobuda na strani domačih nogometašev, gostujoči pa so se spretno in učinkovito branili. Še najbolj vroče je bilo pred celjskimi vrati v 74. minuti, ko je po kotu z desne strani Antonio Azinović žogo podaljšal do Antoina Makoumbouja, a je ta slabo zadel žogo po strelu z glavo.

V sodnikovem podaljšku je Denis Kouao prodrl po desni strani in poslal oster predložek v celjski kazenski prostor, a je bil Rozman zbran in dobro postavljen.

Zasedba iz Sežane bo v prihodnjem krogu v soboto, 15. maja, gostovala pri Bravu, celjska pa bo dan kasneje gostila Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Celje
    Aktualni prvaki bodo bitko za obstanek bili na Krasu. Komu bo pripadla prva tekma 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije?

DELI NA