Celjani z visoko zmago

Celje - Rudar 4:0 (1:0)

* Arena Petrol, gledalcev 300, sodniki: Obrenović, Praprotnik (oba Ljubljana) in Kovačič (Preserje).
* Strelci: 1:0 Volaš (34.), 2:0 Čirjak (56./11 m), 3:0 Pungaršek (58.), 4:0 Volaš (84.).
* Celje: Kotnik, Kous, Džinić, Hadžić, Travner, J. Pišek, Pungaršek, Cvijanović (od 83. Hadžić), Podlogar, Čirjak (od 88. Požeg Vancaš), Volaš (od 87. Rahmanović).
* Rudar: Radan, Iharos, Grgić, Kašnik, Mužek, Bolha, Babić, Vručina (od 70. Lotrič), Glavina (od 82. Bokalić), Trifković, Mary (od 78. Billong).
* Rumeni kartoni: Travner; Grgić, Kašnik, Babić.
* Rdeči karton: /.

Po dveh zaporednih porazih so se Celjani spet veselili. V obračunu s sosedi iz Velenja so prevladovali predvsem v uvodu drugega polčasa, ko so tudi pobegnili za tri zadetke. Celjski nogometaši, ki so tako še drugič v sezoni ugnali knape, ostajajo na četrtem mestu, Rudar pa je sedmi.

Na težkem in razmočenem igrišču sta bili ekipi v prvem delu dokaj enakovredni, tudi po številu strelov in po posesti žoge. Toda Celjani so bili tisti, ki so na glavni odmor odšli s prednostjo. V 34. minuti je namreč Janez Pišek z lepo podajo med oba velenjska srednja branilca našel Daliborja Volaša, ki je stekel sam proti Mateju Radanu in ga z lobom premagal.

Gostitelji so nato prevladovali in že v uvodu drugega polčasa odločili zmagovalca. Najprej je v 47. minuti obetavno akcijo zapravil Goran Cvijanović, ki je poskusil z lobom matirati Radana, a je ta žogo odbil v kot. V 56. minuti je z bele točke zadel Lovre Čirjak, potem ko je v kazenskem prostoru z roko igral David Kašnik, dve minuti pozneje pa so Celjani povedli s 3:0, potem ko je v kazenskem prostoru zadel Nino Pungaršek.

V 67. minuti je Cvijanović zadel še okvir vrat, v 84. minuti pa je anemične Velenjčane dokončno pokopal Volaš, ko je zadel iz bližine po podaji Irfana Hadžića z desne strani kazenskega prostora.

Celjani bodo v 18. krogu prihodnjo soboto gostovali v Domžalah, Velenjčani pa bodo gostili Radomlje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Rudar Velenje
    Reprezentančni premor, še zadnji v letošnjem letu, gre h koncu, v ospredje se vrača Prva liga Telekom Slovenije in zadnjih pet jesenskih krogov, ki jih bodo s savinjsko-šaleškim derbijem odprli grofje in knapi. Kdo bo dobil lokalni spopad?

DELI NA