08.12.2010 | A
Cesar ponovno med strelci
Slovenski reprezentanti v tujini so bili tokrat aktivni od petka pa vse do torka. Zadnji Nejc Pečnik bi moral namreč tekmo med Nacionalom in Navalom začeti v nedeljo, končal pa jo je v torek. Tekma sama je sicer trajala 90 minut, kar dvakrat pa jo je zagodla megla. Sicer pa je v tem vikendu ponovno izstopal Tim Matavž, ki je dosegel že svoj osmi zadetek.

Prav zaradi novega uspeha mladega slovenskega napadalca tokratni pregled začenjamo na Nizozemskem. Groningen je na domačem igrišču že v petek gostil ekipo Vitesseja, na tekmi pa sta si na nasprotnih straneh stala Matavž in Dalibor Stevanovič. Slednji po tekmi ni imel razlogov za veselje, Matavž pač. Oba sta odigrala 90 minut, Matavž pa se je vpisal med strelce v 63. minuti, ko je povišal na 2:0. Pri tem je imel sicer obilo sreče, saj je po odbijanju žoge v kazenskem prišel do strela, njegovo namero je eden od branilcev sicer odbil, vendar le v Timovo koleno, žoga pa se je od tam v nepredvidljivem loku odbila v mrežo. To pa še ni bilo konec Matavžove vpletenosti v tekmo. Ravno Slovenec je bil tisti, ki je žogo podal do strelca tretjega zadetka, Anderssona. Sicer je Šved za gol zaslužen kar sam, pa vendar.

Vso tekmo je na Nizozemskem odigral tudi Aleksander Radosavljevič, ki je doma s svojim Den Haagom gostil AZ Alkmaar, “Rade” pa je tokrat ostal praznih rok. Alkmaar je z zadetkoma Elma in Martensa pred 12.000 gledalci slavil z 0:2.

Minuli vikend pa si bo v Italiji zapomnil tudi Samir Handanovič. Tokrat prvi reprezentančni vratar ni bil v središču pozornosti zaradi zaklenjene mreže, pač pa zato, ker je bil prvič v letošnji sezoni premagan z bele točke. Handanovič je poprej kar štirikrat uspel ohraniti mrežo nedotaknjeno, v peto pa ga je premagal Hernan Crespo. Slednji se je med strelce vpisal kar dvakrat, kar je tudi razlog, da je Parma Udinese ugnala z 2:1.

Sicer je v Italiji v ponedeljek Palermo gostoval pri Napoliju, Josip Iličič je na igrišču ostal do 94. minute, ko je bil rezultat še 0:0. V naslednjih sekundah pa so nogometaši Napolija, v akciji naveze Cavani-Maggio, le strli odpor gostov in tri točke zadržali doma. V moštvu Palerma je zevala praznina v sredini igrišča – na mestu, ki ga sicer zaseda Armin Bačinovič. Slovenski vezist je bil zaradi kartonov primoran tekmo izpustiti.

Da je lahko nogomet zelo nepredvidljiv, je lahko na lastni koži ponovno občutil Nejc Pečnik. Na Madeiri so bili vremenski pogoji tako slabi, da se je tekma med Nacionalom in Navalom igrala kar tri dni. V nedeljo je bila tekma zaradi megle prestavljena na ponedeljek. Ko je že kazalo, da se bo takrat dalo igrati, so se nemogoče vremenske razmere vrnile v 54. minuti, ko je sodnik prekinil tekmo in zadnjih 36 minut je bilo na sporedu v torek. Nejc je sicer v torek igral le 13 minut, ko je bil zamenjan, skupaj pa je zbral 67 minut.

Sicer pa so med vikendom bili aktivni še naslednji reprezentanti: Jasmin Handanovič je na gostovanju pri Albinoleffeju prejel dva zadetka ob porazu 2:0, Mišo Brečko je ob porazu Kolna proti Bayerju (3:2) v gosteh igral do 84. minute, Boštjan Cesar pa ob remiju Chieva proti Romi doma (2:2) vso tekmo. Bojan Jokič ni bil v kadru. Matej Mavrič Rožič je na gostovanju s 3:1 slavil proti Tirol Wackerju, Marko Šuler pa proti Eupenu ni igral zaradi kartonov. Je pa igral Zlatan Ljubijankič, ki je podal za prvi zadetek ob zmagi s 3:0.

Robert Koren v Angliji ni igral zaradi pomrznjenega igrišča, Valter Birsa je na gostovanju Auxerrja pri Lensu (1:1) zbral 41. minut v drugem delu. Milivoje Novakovič zaradi poškodbe še vedno ne igra, Zlatko Dedič pa je pri Bochumu obsedel na klopi. Andraž Kirm in Branko Ilič sta že zaključila s polsezono oziroma sezono.

V zaostalem srečanju 14. kroga Serie A je Chievo Boštjana Cesarja v sredo gostoval pri Bologni in izgubil z 2:1, edini zadetek za rumene pa je dosegel slovenski reprezentant. Edini Slovenec, ki je zaigral na tekmi (Jokič pri Chievu in Krhin pri Bologni sta sedela na klopi). Cesar je v 49. minuti izkoristil podajo soigralca Marcolinija in dosegel svoj drugi zadetek v Serie A. Cesar je sicer v zadnjem času v dobri strelski formi za branilca, saj je zadel tudi v novemberskem prijateljskem srečanju Slovenije z Gruzijo.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Drago Wernig - TAKA

 

SORODNE NOVICE

  • 04.10.2024 | A
    Kek izbral za Norveško in Kazahstan
    Slovenski selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci v Nacionalnem nogometnem centru Brdo predstavil seznam vpoklicanih igralcev za tekmi Uefa lige narodov z Norveško in Kazahstanom. Slovenci bodo v Osli gostovali 10. oktobra ob 20.45, tri dni kasneje pa jih ob 15.00 čaka še dvoboj v Almatyju.
  • 01.10.2024 | A
    Novembrska tekma z Norveško že razprodana
    Slovenska nogometna reprezentanca bo zadnjo domačo tekmo Uefa lige narodov proti Norveški odigrala pred nabito polnimi Stožicami, saj so več kot mesec dni pred obračunom pošle še zadnje vstopnice. Tekma med Slovenijo in Norveško bo 14. novembra ob 20.45.
  • 30.09.2024 | A
    Stopnjevanje strelske forme pred obračunom z Norveško
    Slovenske reprezentante od obračuna z Norveško ločita manj kot dva tedna. Pretekli konec so bili strelsko uspešni Vanja Drkušić, Josip Iličić ter Benjamin Šeško, ki je mrežo nasprotnika zatresel dvakrat ob tem pa prispeval še asistenco. Podajalsko se je izkazal tudi Timi Max Elšnik, ki je do zadetka pomagal svojemu reprezentančnem kolegu.
  • 23.09.2024 | A
    Elšnik na derbiju proti Partizanu priigral enajstmetrovko in ob visoki zmagi prispeval še asistenco
    Pretekle dni so bili v klubih ponovno dejavni slovenski reprezentanti. Timi Max Elšnik je zaigral na svojem prvem derbiju proti Partizanu in pustil velik vtis pri zmagi gostov s 4:0.
  • 17.09.2024 | A
    Bijol in Lovrić po preobratu z Udinesejem na vrhu lestvice
    Po reprezentančnem premoru so bili v svojih klubih ponovno na delu slovenski reprezentanti. V domačem prvenstvu se je z novo asistenco izkazal Josip Iličić, v 4. krogu Serie A pa sta Jaka Bijol in Sandi Lovrić sodelovala pri preobratu Udineseja proti Parmi in se razveselila že tretje zmage v novi sezoni.
  • 11.09.2024 | A
    Kek in Vogrin s priznanjem MO Maribor
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek in vodja zdravniške službe reprezentance, dr. Matjaž Vogrin, sta danes v Mariboru prejela posebno priznanje svoje občine – mestni pečat Maribora, zaradi posebnih zaslug vsakega na svojem strokovnem področju.
  • 10.09.2024 | A
    Odmevi po zmagi proti Kazahstanu
    Slovenska nogometna reprezentanca je v ponedeljek zvečer v UEFA Ligi narodov gostila Kazahstan in dosegla prepričljivo zmago s 3:0. Po remiju z Avstrijo v prvem krogu so Slovenci v drugem krogu slavili še zmago in se povzpeli na vrh svoje skupine.
  • 09.09.2024 | A
    Na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška boljši od Kazahstana
    Slovenski nogometaši so na 63. rojstni dan selektorja Matjaža Keka dobili drugo tekmo UEFA Lige narodov, v Stožicah so na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška ugnali Kazahstan.
  • 09.09.2024 | A
    Zagotovi si vstopnice za gostujočo tekmo z Avstrijo
    Pričela se je prodaja vstopnic za zadnjo tekmo slovenske nogometne reprezentance v Uefa ligi narodov. Slovenija bo 17. novembra ob 18.00 gostovala na Dunaju, tekma pa bi lahko odločilno vplivala na končno razvrstitev v skupini.
  • 09.09.2024 | A
    V prodaji vstopnice za tekmo z Norveško
    Slovenska nogometna reprezentanca bo zadnjo domačo tekmo v aktualni izvedbi Uefa lige narodov odigrala 14. novembra ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah. Vstopnice za nogometni spektakel so že v prodaji!

DELI NA