17.08.2022 | Sodniki
Česen in Špur na mini turnir v Madrid za uvrstitev v Žensko Ligo prvakinj

Najvidnejši mednarodni slovenski sodnici 34-letna zavarovalna uslužbenka Aleksandra Česen iz Cerkelj na Gorenjskem in 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote bosta slovensko sodniško zastavo ponesli na Pirenejski polotok. Sodniški odbor Uefa je Česnovo in Špurovo poslal na izredno močan kvalifikacijski turnir za Ligo prvakinj v Madrid, kjer bosta na igrišču vsaka v svoji sodniški vlogi v Realom vadbenem centru Valdebebas.

Slovenki bosta na turnirju poti Lige v skupini 4 delovale na turnirju, kjer bodo nastopile ženske ekipe: gostitelj kraljevi klub Real Madrid, angleški Manchester City, avstrijski Sturm iz Gradca in kazahstanske prvakinje Tomiris-Turan. Na turnir je Uefa odredila 4 glavne sodnice iz Italije, Nizozemske, Srbije in Slovenije, iz katerih prihaja tudi po ena pomočnica poleg pomočnice iz San Marina.

Že jutri zvečer bosta Slovenki aktivni na tekmi med Realom in Sturmom iz Gradca, kjer bo Aleksandra glavna sodnica in Staša njena prva pomočnica. Z našima dekletoma bo še druga pomočnica Laura Cordani iz San Marina ter četrta sodnica Shona Shukrula iz Nizozemske. Kontrolorka sojenja bo Madžarka Gyöngyi Krisztina Gaal.

Vse tekme se igrajo v športnem kompleksu Real Madrida neposredno ob madridskem letališču Barajas v Valdebebasu. Polfinalno tekmo kjer bosta jutri ob 21. uri sodili naši sodnici in finalno tekmo bo gostil stadion Alfredo di Stefano- legendarni igralec Reala v zlatem obdobju med 1953-1964 in trener med leti 1982-1984 in 1990-1991- s 6.000 sedeži, ki je osrednje igrišče kampa, druga polfinalna tekma in tekma za 3. mesto pa bo odigrana igrišču za trening št: 11.

Pot v najprestižnejše Uefino žensko klubsko tekmovanje (UEFA Women's Champions League 2022/23) pelje skozi sistem kvalifikacij razdeljen na pot prvakinj in pot lige. Na obeh poteh je 1. krog sestavljen iz dveh faz, od katerih bo vsaka tekma izločilna v obliki polfinala (18. avgust) in finala za tretje mesto (21. avgust). Zmagovalci vsakega finala (11 na poti prvakov, štirje na ligaški poti) bodo napredovali v 2. krog, kjer se bo 24 ekip potegovalo za zadnjih 12 mest v skupinskem delu Lige prvakinj poleg branilk lovorike nogometašic Lyona in drugih neposrednih udeležencih klubov kot so Barcelona, Chelsea in Wolfsburg.

Poglejte in preverite kaj je pred današnjim odhodom iz brniškega letališča Jože Pučnik v spodnjem videu povedala Aleksandra, česa nikakor ne sme pozabiti, ko se odpravlja na sojenje tekme.

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2022 | Sodniki
  Vinčiću druga tekma na svetovnem prvenstvu
  Po prvi tekmi tretjega igralnega dne na 22. mundialu, ko je Slavko Vinčić minuli torek sodil svojo sploh prvo tekmo na svetovnem prvenstvu med Argentino in Savdsko Arabijo, čaka Mariborčana druga tekma na južni polobli. Na 36 tekmi SP bo najboljši slovenski sodnik delil pravico v torek na otoškem dvoboju za Združeno kraljestvo in sicer spopad Walesa in Anglije.
 • 20.11.2022 | Sodniki
  Slavko Vinčić začenja SP s tekmo Argentina - Savdska Arabija
  V torek dopoldne ob 11. uri bo Slavko Vinčić sodil svojo sploh prvo tekmo na Svetovnem prvenstvu. Dvoboj v skupini C med Argentino in Savdsko Arabijo mu bodo pomagali nadzorovati še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Senegalec Maguette Ndiaye, v video sobi pa bosta Nizozemec Pol van Boekel in Nemec Bastian Dankert.
 • 22.10.2022 | Sodniki
  Staša v četrtfinalu SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo 34-letna Staša Špur iz Murske Sobote danes sodila na četrtfinalni tekmi Kolumbija - Tanzanija na 7. Svetovnem prvenstvu za ženske do 17. let v Indiji (FIFA Women's World Cup U-17 2022), ki poteka v Južni Aziji med 11. in 30. oktobrom 2022.
 • 14.10.2022 | Sodniki
  Špurova začenja v Indiji SP deklet do 17. let
  Štiriintridesetletna Staša Špur iz Murske Sobote kot ena izmed 28 najboljših svetovnih pomočnic na turnirju bo jutri delovala na dvoboju nogometašic najbolj obljudene države na planetu (1,4 mrd prebivalcev) in nogometašic iz tretje največje države v Latinski Ameriki. Na tekmi Kitajska - Kolumbija bo Špurova sodelovala z glavno sodnico iz Hrvaške Ivano Martinčić in pomočnico sodnice Paulino Baranowsko iz Poljske.
 • 10.10.2022 | Sodniki
  Dragoslav Perić bo petič sodil Olimpija - Maribor
  Konec tedna je na sporedu drugi veliki derbi v tej sezoni med Olimpijo in Mariborom. Spopad na severu Ljubljane bo sodil 46-letni Dragoslav Perić iz Kranja. Zanj bo to 153 tekma v slovenskem državnem prvenstvu (1. SNL) in peti večni derbi.
 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.
 • 22.07.2022 | Sodniki
  Naša sodnica v četrtfinalu ženskega Eura
  Po dveh tekmah skupinskega dela tekmovanja na 13. Evropskem prvenstvu za ženske, kjer je Staša Špur (33) iz Murske Sobote opravljala naloge pomočnice sodnice hrvaški sodnici Ivani Martinčić na dvobojih med Nizozemsko in Portugalsko ter med Italijo in Belgijo, bo naša sodnica delovala tudi v izločilnih bojih in sicer na sobotni četrtfinalni tekmi v Rotherhamu med Francijo in Nizozemsko.
 • 18.07.2022 | Sodniki
  Staši Špur druga tekma na ženskem Euru 2022
  Našo linijsko sodnico Stašo Špur iz Murske Sobote čaka drevi druga tekma na ženskem EURU 2022 v Angliji. Po tekmi Nizozemska - Portugalska minulo sredo, bo tokrat v aktivni vlogi ob vzdolžni črti na dvoboju med Italijo in Belgijo na stadionu akademije Manchester Cityja, ki se nahaja neposredno ob osrednjem klubskem stadionu angleškega prvaka.
 • 12.07.2022 | Sodniki
  Uvodna tekma za Stašo Špur na ženskem EURU 2022 v Angliji
  Evropsko nogometno prvenstvo za ženske 2022, ki se je začelo v sredo 6. julija v Angliji in bo potekalo vse do finalne tekme 31. julija- na žalost brez udeležbe varovank Borut Jarca- bo v aktivni vlogi na igrišču doživela naša najboljša FIFA pomočnica sodnice 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote, ki bo svojo uvodno tekmo imela v sredo, ko se bosta pomerili Nizozemska in Portugalska.

DELI NA