17.08.2022 | Sodniki
Česen in Špur na mini turnir v Madrid za uvrstitev v Žensko Ligo prvakinj

Najvidnejši mednarodni slovenski sodnici 34-letna zavarovalna uslužbenka Aleksandra Česen iz Cerkelj na Gorenjskem in 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote bosta slovensko sodniško zastavo ponesli na Pirenejski polotok. Sodniški odbor Uefa je Česnovo in Špurovo poslal na izredno močan kvalifikacijski turnir za Ligo prvakinj v Madrid, kjer bosta na igrišču vsaka v svoji sodniški vlogi v Realom vadbenem centru Valdebebas.

Slovenki bosta na turnirju poti Lige v skupini 4 delovale na turnirju, kjer bodo nastopile ženske ekipe: gostitelj kraljevi klub Real Madrid, angleški Manchester City, avstrijski Sturm iz Gradca in kazahstanske prvakinje Tomiris-Turan. Na turnir je Uefa odredila 4 glavne sodnice iz Italije, Nizozemske, Srbije in Slovenije, iz katerih prihaja tudi po ena pomočnica poleg pomočnice iz San Marina.

Že jutri zvečer bosta Slovenki aktivni na tekmi med Realom in Sturmom iz Gradca, kjer bo Aleksandra glavna sodnica in Staša njena prva pomočnica. Z našima dekletoma bo še druga pomočnica Laura Cordani iz San Marina ter četrta sodnica Shona Shukrula iz Nizozemske. Kontrolorka sojenja bo Madžarka Gyöngyi Krisztina Gaal.

Vse tekme se igrajo v športnem kompleksu Real Madrida neposredno ob madridskem letališču Barajas v Valdebebasu. Polfinalno tekmo kjer bosta jutri ob 21. uri sodili naši sodnici in finalno tekmo bo gostil stadion Alfredo di Stefano- legendarni igralec Reala v zlatem obdobju med 1953-1964 in trener med leti 1982-1984 in 1990-1991- s 6.000 sedeži, ki je osrednje igrišče kampa, druga polfinalna tekma in tekma za 3. mesto pa bo odigrana igrišču za trening št: 11.

Pot v najprestižnejše Uefino žensko klubsko tekmovanje (UEFA Women's Champions League 2022/23) pelje skozi sistem kvalifikacij razdeljen na pot prvakinj in pot lige. Na obeh poteh je 1. krog sestavljen iz dveh faz, od katerih bo vsaka tekma izločilna v obliki polfinala (18. avgust) in finala za tretje mesto (21. avgust). Zmagovalci vsakega finala (11 na poti prvakov, štirje na ligaški poti) bodo napredovali v 2. krog, kjer se bo 24 ekip potegovalo za zadnjih 12 mest v skupinskem delu Lige prvakinj poleg branilk lovorike nogometašic Lyona in drugih neposrednih udeležencih klubov kot so Barcelona, Chelsea in Wolfsburg.

Poglejte in preverite kaj je pred današnjim odhodom iz brniškega letališča Jože Pučnik v spodnjem videu povedala Aleksandra, česa nikakor ne sme pozabiti, ko se odpravlja na sojenje tekme.

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.
 • 22.07.2022 | Sodniki
  Naša sodnica v četrtfinalu ženskega Eura
  Po dveh tekmah skupinskega dela tekmovanja na 13. Evropskem prvenstvu za ženske, kjer je Staša Špur (33) iz Murske Sobote opravljala naloge pomočnice sodnice hrvaški sodnici Ivani Martinčić na dvobojih med Nizozemsko in Portugalsko ter med Italijo in Belgijo, bo naša sodnica delovala tudi v izločilnih bojih in sicer na sobotni četrtfinalni tekmi v Rotherhamu med Francijo in Nizozemsko.
 • 18.07.2022 | Sodniki
  Staši Špur druga tekma na ženskem Euru 2022
  Našo linijsko sodnico Stašo Špur iz Murske Sobote čaka drevi druga tekma na ženskem EURU 2022 v Angliji. Po tekmi Nizozemska - Portugalska minulo sredo, bo tokrat v aktivni vlogi ob vzdolžni črti na dvoboju med Italijo in Belgijo na stadionu akademije Manchester Cityja, ki se nahaja neposredno ob osrednjem klubskem stadionu angleškega prvaka.
 • 12.07.2022 | Sodniki
  Uvodna tekma za Stašo Špur na ženskem EURU 2022 v Angliji
  Evropsko nogometno prvenstvo za ženske 2022, ki se je začelo v sredo 6. julija v Angliji in bo potekalo vse do finalne tekme 31. julija- na žalost brez udeležbe varovank Borut Jarca- bo v aktivni vlogi na igrišču doživela naša najboljša FIFA pomočnica sodnice 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote, ki bo svojo uvodno tekmo imela v sredo, ko se bosta pomerili Nizozemska in Portugalska.
 • 17.06.2022 | Sodniki
  Uspešno izvedeno strokovno PNI predavanje za klube in medije
  V Kongresnem centru Brdo je danes potekalo strokovno predavanje iz interpretacije pravil nogometne igre, ki je bilo namenjeno klubskim predstavnikom, glavnim trenerjem, kapetanom klubov v Prvi ligi Telemach in medijem z namenom seznanitve s trendi in najnovejšimi smernicami pred prihajajočo novo sezono.
 • 14.06.2022 | Sodniki
  Sodniki zbrali 7.106 EUR za letovanje 22 otrok na morju
  Velika humanitarna akcije vseh sodnikov, sodnic in kontrolorjev pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A je dosegla izjemen uspeh, saj je bilo za letovanje otrok v stiski zbranih 7.106 EUR.
 • 19.05.2022 | Sodniki
  Vinčič izbran za sojenje na SP 2022
  Po letu 2018, ko je Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertu Vukanom sodil na Svetovnem prvenstvu v Rusiji bo Slovenija tudi na 22. Svetovnem prvenstvu imela svojega predstavnika, saj je bil Slavko Vinčić imenovan kot eden izmed 11 glavnih sodnikov iz starega kontinenta v paru z njem pa na SP potujeta še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.
 • 13.05.2022 | Sodniki
  Ženska sodniška trojka na tekmi 2. SNL
  Drevi je pomemben dan za žensko sojenje, saj bo na stadionu Portoval v celoti ženska sodniška ekipa prvič doslej vodila tekmo 29. kroga 2. SNL med novomeško Krko in ptujsko Dravo.
 • 12.05.2022 | Sodniki
  Finale lige Europa Slavku Vinčiću
  Iz sedeža Evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili izbrane sodnike za finalno tekmo lige Europa, kar nas je še posebej razveselilo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, saj smo prejeli nov izjemen pečat in ogromno priznanje za slovensko sojenje. Sredino tekmo finala Evropske lige, ko se bosta v vroči Sevilli pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers bo upravljal Slovenec in sicer 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić.

DELI NA