18.12.2020 | Ženska A
Članice do novega mejnika na Fifini lestvici

Leto se končuje. Fifa je obelodanila novo lestvico ženskih reprezentanc. Slovenija je vnovič naredila korak naprej in leto končuje najvišje dosedaj. Varovanke selektorja Boruta Jarca so se zavihtele na 48. mesto, v letu dni so napredovali za dve mesti, ob zadnjem beleženju avgusta letos so bile 49.

Lani prvič med 50

Slovenija je vnovič naredila korak naprej, lansko leto je prvič v zgodovini napredovala med prvih 50. Lansko leto je bila Slovenija tudi reprezentanca, ki je najbolj opozorila nase po izboru Fife.

Poškodbe in bolezni

Naša izbrana vrsta je v letošnjem koledarskem letu nadaljevala s kvalifikacijami za EP 2022, kamor pa se ji ni uspelo uvrstiti. Reprezentanca je imela obilo smole pred ključno tekmo v Rusiji.

„Kvalifikacij še ni konec. So pa dekleta naredile ogromen napredek. V prvi vrsti na planu igre in samozavesti. Naše igralke so naredile velik korak naprej tudi v psihološki pripravi na posamezno tekmo. S tega aspekta smo lahko zadovoljni s kvalifikacijami. Smo pa malce jezni, ker se nam je na obeh tekmah proti Rusiji zgodilo to, kar si v športu najmanj želimo: da poškodbe in bolezni krojijo končen rezultat. Nekako si želimo, da se čimpreje končajo kvalifikacije, ki pa jih želimo skleniti rezultatsko uspešno in da se v miru prekonstruiramo, zorganiziramo za nadaljnje delo v reprezentanci,“ se je na skoraj končane kvalifikacije ozrl selektor Borut Jarc. Slovenija se bo z Estonijo pomerila v torek, 23.2. 2021.

Verjamejo v svoje kvalitete

„Narejeni so bili veliki koraki. Prisotna je velika pripadnost državi Sloveniji, izoblikoval se je kult reprezentance, pozitiva se čuti na vsakem koraku. Igralke so kot ena družina, kar je bistvenega pomena pred, med in po tekmi. Ne glede na rezultat. Največ energije in zadovoljstva pa dobim, ko vidim, kako dojemajo zahteve na treningu, da jih maksimalno izpolnjujejo in to prenašajo na tekmo. Predvsem pa je pomembno, da smo jih uspeli prepričati v svoje kvalitete in sposobnosti ter da so vedno delavno razpoložene in nasmejane,“ je še pristavil selektor Jarc.

Na vrhu so Američanke, sledijo jim Nemke in Francozinje, evropske prvakinje Nizozemke so na četrtem mestu.

Pripravil: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2024 | Ženska A
  Kaja Eržen še naprej v Italiji
  Kaja Eržen je članica Fiorentine od leta 2022, pred tem je igrala za italijanske klube Napoli, Romo in Tavagnaco. Pred tem je nosila dres NK Sava, ŽNK Velesovo, Pomurje, Olimpijo in avstrijska kluba LUV Graz in Carinthians.
 • 04.06.2024 | Ženska A
  Z zmago potrdile napredovanje v Ligo B
  Po uvodnih zmagah aprila proti Moldaviji (2:0) in Severni Makedoniji (5:0) so v zadnjih petih dneh dvakrat vzele mero še igralkam Latvije. V Murski Soboti so jih premagale s 6:0, danes v Rigi pa s 4:0. S tem si je Slovenija že zagotovila napredovanje v ligo B.
 • 04.06.2024 | Ženska A
  Proti Latviji postaviti piko na i
  Slovenija je dobro začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Ligi C. Po treh odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini C2 vodi z maksimalnim izkupičkom -devetimi točkami, sledijo ji Severna Makedonija (4), Latvija (3) in Moldavija (1).
 • 03.06.2024 | Ženska A
  Pripravljene na Latvijo
  Slovenska ženska članska reprezentanca bo jutri ob 17. uri v 4. krogu kvalifikacij za Euro 2025 gostovala v Latviji in iskala četrto zaporedno zmago v kvalifikacijah.
 • 31.05.2024 | Ženska A
  Z zmago kronale jubilej Mateje Zver
  Slovenska ženska članska reprezentanca je v 3. krogu kvalifikacij za EP 2025 dosegla še tretjo zmago. Varovanke selektorja Saše Kolmana so doma v Murski Soboti s 6:0 premagale Latvijo. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 4.6.
 • 31.05.2024 | Ženska A
  V Murski Soboti proti Latviji
  Slovenija danes ob 18. uri v Murski Soboti nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2025 v Švici. Po uvodnih zmagah proti Moldaviji in Severni Makedoniji se bo naša ženska reprezentanca pomerila z Latvijo, ki bo naš tekmec tudi 4.6.
 • 30.05.2024 | Ženska A
  Zanima jih le zmaga
  Slovenska ženska članska reprezentanca v petek, 31.5., ob 18. uri v Murski Soboti nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2025 v Švici. Po uvodnih zmagah proti Moldaviji in Severni Makedoniji se bo naša reprezentanca dvakrat pomerila z Latvijo; prvič v petek doma, potem še 4.6. v gosteh.
 • 29.05.2024 | Ženska A
  V Fazanerijo po tri točke in poklon Mateji Zver
  V Moravskih toplicah se je zbrala ženska članska reprezentanca, pred katero sta dve tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo najprej z ekipo z Baltika srečale doma (31.5. ob 18. uri v Murski Soboti), 4.6. bo Slovenija še gostovala v Latviji.
 • 27.05.2024 | Ženska A
  Danes zbor, v petek v Murski Soboti proti Latviji
  „Pred nami sta tekmi proti Latviji, ki je med vsemi našimi konkurenti najkvalitetnejši tekmec. Zanimata nas dve zmagi in jasno sporočilo vsem: dokazati, da smo boljši od konkurence in da kot ekipa ne sodimo v ta rang tekmovanja. To moramo vsakič znova potrditi na igrišču,“ pred začetkom akcije pove selektor Saša Kolman.
 • 24.05.2024 | Ženska A
  Mateja Zver zadela za nov naslov, Melania Pasar napredovala
  Prvenstva gredo h koncu, s tem pa tudi uspešne sezone naših igralk. Mateja Zver bo sezono sklenila z dvojno krono, preboja v 1. madžarsko ligo se veseli Melania Pasar. Prvič pa je tekmo v Seria A začela Naja Poje Mihelič.

DELI NA