Črno-beli napredovanje potrdili z novo zmago

Mura je z goloma Nikole Petkovića in Mirlinda Dakuja dobila tudi povratni dvoboj prvega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Naslednji tekmec črno-belih bo irski St. Patrick's Athletic.

KVALIFIKACIJE UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE - PRVI KROG

MURA - SFINTUL GHEORGHE 2:1 (0:0)

Stadion v Fazaneriji, 3.000 gledalcev, sodniki: Kooij, Bluemink, Inia (vsi Nizozemska).
Strelci: 1:0 Petković (46.), 1:1 Svinarenco (77.), 2:1 Daku (81.).
Mura: Obradović, Beganović, Balažic, Morris, Pucko, Kous (od 62. Šroler), T. Cipot (od 62. Lorbek), Maruško (od 74. Ouro), Bobičanec, Petković (od 62. Shabanhaxhaj), Daku (od 84. Majić).
Sfintul Gheorghe: Calancea, Bors (od 74. Ojog), Stefan, Smirnov, Osipov (od 60. Svinarenco), Lisu, Ngah, Calaidjoglu, Lungu (od 60. Suvorov), Paireli (od 75. Damaščan), Ibrahim.
Rumeni kartoni: Beganović; Stefan, Lungu, Svinarenco.
Rdeči karton: /.

Nogometaši Mure so upravičili vlogo favoritov in se še z drugo zmago proti Moldavcem uvrstili v drugi krog konferenčne lige. Tudi povratna tekma se je končala z istim izidom kot prva, Slovenci pa so odpor tekmecev strli šele v drugem polčasu, v katerem so bili prepričljivo boljši in bi poleg dveh golov lahko dosegli še kakšnega. Zaradi neučinkovitosti so, potem ko je tekmec izenačil, nekaj časa trepetali za svojo usodo, a je to rešil najboljši igralec tekme, kosovski napadalec Mirlind Daku.

Muraši so se takoj postavili v vlogo ekipe, ki bo narekovala ritem. Že v uvodu je Daku zapravil dve priložnosti, v 28. minuti pa so bili domači blizu vodstva, Matic Maruško je z 18 metrov odlično streljal, gostujoči vratar Nicolae Calancea pa je žogo odbil v prečko. Nekaj nevarnih napadov so v prvem delu izvedli tudi gosti, še najnevarnejši pa je bil poskus Djibrila Ibrahima, njegov strel z glavo v zadnji minuti je vratar Matko Obradović ubranil. V sodniškem dodatku se je nato ponudila tudi Amarju Beganoviću, toda streljal je slabo. Slovenci so reči na svoje mesto postavili na začetku drugega dela.

Že v prvi minuti nadaljevanja je Daku lepo našel Žigo Kousa, ta je neoviran stekel proti vratarju, ki je po strelu žogo odbil, a le na glavo Nikole Petkovića, novincu v črno-belem dresu je ni bilo težko potisniti v mrežo. Gostitelji bi se lahko po dosežem golu hitro znebili vseh strahov in napolnili mrežo tekmecev. Daku je namestil več kot stoodstotno priložnost Kousu, ki pa je zgrešil nemogoče, premalo natančen je bil le nekaj trenutkov pozneje tudi Luka Bobičanec. Namesto zanesljivega vodstva in mirnega nadaljevanja so Prekmurci sami ponudili gostom, da začutijo svojo priložnost.

Bobičanec je v 77. minuti storil nerazumljivo napako, ki jo je nespretno reševal še Gregor Balažic, Serhei Sinarenco pa je z natančnim strelom z leve strani vse to kaznoval. A negotovost ni trajala dolgo. Razpoloženi Daku je bil ves drugi polčas stalna nevarnost za tekmečevo obrambo, odlično igro pa je kronal v 81. minuti, ko je odlično umiril žogo po podaji Bobičanca, si ustvaril prostor za strel, žoga pa je po njem s pomočjo vratnice končala v mreži.

Muro v naslednjem krogu čaka irski St. Patrick's Athletic.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomlje bodo nove točke v boju za obstanek iskale proti Muri, ki jo naslednji teden čaka pokalni polfinale. Kakšno tekmo bomo videli ob Kamniški Bistrici?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Muro in Koprom
    Nogometaši Mure in Kopra so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Koper
    Mura bo po visokem porazu z Mariborom v Fazaneriji gostila Koper, ki ga je pred dnevi izločila iz pokalnega tekmovanja. Kdo bo dobil ligaško "revanšo"?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani suvereni pri Muri
    Nogometaši Mure so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:3 (1:2).
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Nogometaši Mure so z ligaško zmago v Domžalah in pokalnim napredovanjem v Kopru okrepili samozavest, v soboto pa bodo skušali v Fazaneriji presenetiti še vodilno Celje. Kdo bo boljši?
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Goliada v Domžalah pripadla Muri
    Nogometaši Mure so v 28. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale s 5:3 (2:0).
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Mura
    Petkov spored sklepa spopad domžalske in soboške ekipe, ki ju na sredini lestvice ločita le dve točki. Komu bo pripadel?

DELI NA