20.06.2024 | EURO 2024
Danci in Angleži neodločeno

* Stadion Deutsche Bank park, gledalcev 47.000, sodniki: Soares Dias, Paulo Soares, Pedro Ribeiro.
* Strelca: 0:1 Kane (18.), 1:1 Hjulmand (34.).
* Danska: Schmeichel, Andersen, Christensen, Vestergaard, Maehle, Hjulmand (od 82. Noergaard), Hoejbjerg, Kristiansen (od 57. Bah), Eriksen (od 82. Skov Olsen), Hoejlund (od 67. Poulsen), Wind (od 57. Damsgaard).
* Anglija: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Trippier, Alexander-Arnold (od 56. Gallagher), Rice, Saka (od 70. Eze), Bellingham, Foden (od 69. Bowen), Kane (od 69. Watkins).
* Rumeni kartoni: Vestergaard, Maehle, Noergaard; Gallagher.
* Rdeč karton: /

Druga tekma drugega kroga v slovenski skupini C se je končala z delitvijo točk in enakim izidom kot prva v Münchnu, kjer so Slovenci popoldne v zadnjih sekundah dvoboja s Srbijo ostali brez prve zmage na EP. Z dvema točkama imajo zdaj povsem identičen točkovni in strelski (2:2) izkupiček kot Danska. Anglija ima štiri točke, Srbija pa eno.

V zadnjem krogu se bosta v torek zvečer pomerili Slovenija in Anglija ter Danska in Srbija.

Dvoboj v Frankfurtu ni navdušil nogometnih sladokuscev, ki so od Angležev, ti veljajo za ekipo v ožjem krogu favoritov za končni uspeh, pričakovali več. Pa tudi Danska ni bila na ravni večjega dela tekme s Slovenijo.

Angleži so imeli premoč, predvsem v prvem delu so Dancem preprečili, da bi razvili igro. Tudi sami sicer niso blesteli, so si pa pripravili vsaj nekaj (pol)priložnosti. Prvo Phil Foden v 13. minuti, ko je od daleč meril čez gol.

Že po naslednji akciji v 18. so Angleži povedli, za kar so imeli zasluge predvsem Danci oziroma Andreas Christensen, ki je izgubil žogo. Kyle Walker mu jo je spretno odvzel in podal v kazenski prostor, kjer jo je pričakal Harry Kane in poslal v mrežo.

A kaj dosti več nevarnosti za Kasperja Schmeichla v prvem polčasu ni bilo, so pa Danci praktično edino priložnost v tem delu spremenili v zadetek. V 34. minuti je Morten Hjulmand dobil žogo na kakšnih 20 metrih in natančno udaril proti vratom Jordana Pickforda, od vratnice pa se je odbila v gol.

Anglija je podobno nadaljevala v drugem polčasu, imela je terensko premoč, a brez presežkov v igri. Bili so sicer nevarnejši, najprej je imel priložnost Bukayo Saka, a se je zapletel pred Schmeichlom, potem pa je Foden v 58. minuti od daleč močno streljal, a je žoga končala v vratnici.

Ollie Watkins je v 71. minuti prodrl po desni strani, a je bil spet Schmeichel zmagovalec dvoboja.

Ob koncu tekme so Danci vse bolj pretili, premoč Angležev je bila jalova, v končnici pa so bili Skandinavci celo bližje drugemu golu kot Angleži.

Lepi priložnosti sta imela Alexander Bah, ki pa je preveč okleval v prodoru in so mu tekmeci žogo izbili v kot, ter Pierre-Emile Hoejbjerg, ki je v 85. minuti od daleč poslal žogo malenkost preko vrat.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.08.2024 | EURO 2024
    Nepozabno evropsko prvenstvo
    Evropska nogometna zveza je objavila poročilo o turnirju EURO 2024, na katerem je nastopila tudi Slovenija. Naša reprezentanca je bila blizu zgodovinske uvrstitve v četrtfinale. Pot ji je v osmini finala prekrižala Portugalska. ki je bila boljša po streljanju enajstmetrovk.
  • 23.06.2024 | EURO 2024
    Utrip v angleškem taboru pred tekmo s Slovenijo
    Po dveh krogih v skupini C nogometnega evropskega prvenstva v Nemčiji najbolje kaže prvemu favoritu Angliji, ki je praktično že v osmini finala. A po zmagi proti Srbiji in remiju z Dansko je zvezdnikov polna zasedba priznala, da to še ni to, kar pričakujejo od igre, a niso panični pred torkovim obračunom v Kölnu s Slovenijo.
  • 19.06.2024 | EURO 2024
    Sodelovanje športa, gospodarstva in države za učinkovito promocijo Slovenije
    V Münchnu, v kongresni dvorani BMW-Welt Doppelkegel, je danes potekal slovensko-nemški poslovno-investicijski kongres Invest & Connect: Slovenian Business Pitch, ki je povezal vrhunski šport, posel, diplomacijo, znanost in turizem ter omogočil krepitev sodelovanja med nemškimi in slovenskimi partnerji.
  • 19.06.2024 | EURO 2024
    Posebna nogometna izkušnja za otroke na Pediatrični kliniki
    Pediatrična klinika Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana bo v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije otrokom na kliniki virtualno približala vzdušje in evforijo Evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji.
  • 17.06.2024 | EURO 2024
    Poslovno-investicijski kongres Invest & Connect: Slovenian Business Pitch
    Za slovensko nogometno reprezentanco je že prva tekma na evropskem prvenstvu v nogometu, v Stuttgartu so naši nogometaši remizirali z Dansko. Naslednja priložnost je že 20. junija v Münchnu, dan prej pa vabljeni na slovensko-nemški poslovno-investicijski kongres Invest & Connect: Slovenian Business Pitch, ki bo v sredo, 19. junija 2024, v kongresni dvorani BMW-Welt Doppelkegel v Münchnu.
  • 17.06.2024 | EURO 2024
    Angleži z golom Bellinghama premagali Srbe
    Angleška nogometna reprezentanca je v prvem krogu evropskega prvenstva v Nemčiji danes v Gelsenkirchnu premagala Srbijo z 1:0 (1:0) in se zavihtela na prvo mesto v skupini C. V tej skupini nastopa tudi Slovenija, ki se je danes v Stuttgartu z Dansko razšla z neodločenim izidom 1:1.
  • 13.06.2024 | EURO 2024
    Vrhunski šport: Priložnost za poslovne preboje slovenskih podjetij
    Šport pomembno prispeva k promociji Slovenije in povečanju njene mednarodne prepoznavnosti, hkrati pa nudi odlično priložnost za sklepanje poslov. Ena takšnih priložnosti se obeta udeležencem gospodarske delegacije in poslovno-investicijskega kongresa Invest & Connect: Slovenian Business Pitch v Münchnu ob robu prihajajočega evropskega prvenstva v nogometu.
  • 11.06.2024 | EURO 2024
    Na Euru pričakujejo od 40.000 do 50.000 slovenskih navijačev
    Nogometna zveza Slovenije pričakuje, da se bo na evropsko prvenstvo v Nemčijo odpravilo med 40.000 in 50.000 slovenskih navijačev, največ v München na tekmo s Srbijo. Ta je med tekmami slovenske reprezentance označena tudi z najvišjo stopnjo varnostnega tveganja. V Nemčiji bo delovalo tudi 10 slovenskih policistov.
  • 03.06.2024 | EURO 2024
    Navijaj z nami na prostem
    Vas je zajela nogometna vročica, a ne morete v Nemčijo? Brez skrbi, Nogometna zveza Slovenije je poskrbela, da se bo Euro utrip čutil tudi v slovenskih mestih.

DELI NA