19.04.2020 | 1. SFL
Danes na Šport TV: Rekord 1. SFL iz koprske Bonifike

Današnja nedelja bo minila v znamenju futsala, ljubitelji tega športa pa bomo prišli na svoj račun ob 18. uri, ko bo Šport TV 1 predvajal posnetek tekem 7. kroga 1. SFL iz sezone 2010/2011. To je bila posebna tekma - v koprski Bonifiki se je na derbiju med FC Bronx in KMN Izola zbralo kar 2000 gledalcev!

1. SFL, 7. krog, Koper, 29.10. 2010
KMN Bronx Škofije – KMN Izola 4:3 (2:1)
1:0 Brozina (4.), 2:0 Hrvatin (12.), 2:1 Mirkovič (18.), 3:1 Štampfer (23.), 3:2 Lakošeljac (26.), 3:3 Mirkovič (31.), 4:3 Brozina (34.)

FC Bronx: Z. Štampfer, Osojnik, Franetič, Vajič, Šarkanj, Kranjec, Brozina, M. Stampfer, Hrvatin, Suhopoljac, Brus, Šmon.
KMN Izola: Rupnik, Goranovič, Novak, Lazarevič, Lakošeljac, Janjič, Peljhan, Meš, Jačimovič, Sirotič, Kofalt, Mirkovič.

Rekordno

Obalni derbiji so bili vedno dobro obiskani. Obračun med KMN Bronx Škofije in Izolo pa se je zapisal v zgodovino. Tisti petek, 29.10. 2010, se je na tribunah dvorane Bonifika zbralo kar 2000 gledalcev! S tem izkupičkom je Koper vzel rekord Litiji, kjer je bilo v sezoni 96/97 na tekmi Litija - Sevnica 1200 gledalcev.

Izjava vodilnih

Pred tekmo sta se s posebno izjavo oglasila tudi predsednica KMN Izola Kristina Miličič in predsddnik KMN Bronx Željo Stanič„Igralci in trenerji naj se borijo po svojih najboljših močeh, vendar naj spoštujejo svojega nasprotnika in uradne osebe. Oni morajo prvi pokazati, da tekmujejo po načelih fair play-a. Zmagal bo najbrž boljši, morda tudi srečnejši vsekakor pa ta tekma ni edina v prvenstvu in priložnosti za revanšo bo še veliko. Jemljimo šport kot zabavo in priložnost za druženje, saj se bomo že naslednji dan znova srečevali v šoli, službi ali na pijači v priljubljenem lokalu ne glede na to od kje prihajamo. Vsem udeležencev želiva obilo športnih užitkov na tekmi,“ sta zapisala dva dni pred tistim petkom in pozvala vse k umiritvi strasti in fair obnašanju. Vse je bilo pripravljeno za spektakel na terenu.

Stanič in Lakošeljac na klopi

Na klopi ekipi sta sedela Goran Stanič, ki je vodil Bronxe, ter Valter Lakošeljac, ki je bil trener Izolanov. Domačini so srečanje začeli s postavo Osojnik, Franetič, Vajič in Šarkanj ter Štampferjem; gostje pa z Rupnikom, Goranovičem, Novakom, Lazarevičem, Lakošeljcem.

O tekmi je minulo jesen za spletno stran Futsal.si razmišljal tudi Marko Hrvatin:

Selitev iz Izole

„To je bila izjemna tekma,“ pravi Marko Hrvatin, Koprčan, ki je v dresu Izole opozoril nase, derbi pa je odigral v dresu Bronxa. „Kariero sem začel na turnirjih, kjer sem večinoma igral z Valdijem Lakošeljcem. Markom Janjičem in Draženkom Vujićem ter Slavenom Radiškovičem. Povabili so, da se pridružim Izoli, kjer sem preživel dve krasni sezoni in pol,“ se spominja Hrvatin, ki pa se je nekaj mesecev pred derbijem selil na Škofije.

„Na tekmah med Koprčani in Izolani je vladala posebna napetost, saj nihče drug drugemu ni priznal, da je boljši. To rivalstvo je bilo v času futsal derbijem izjemno, ni bilo ravno lahko nam igralcem,“ nadaljuje Hrvatin, ki pa se rad spominja tega derbija in tekme pred 2000 gledalci.

„Navijači Izole Ribari so prišli kar s trolo na tekmo, sicer pa je bilo iz Izole več kot 1000 ljudi. Atmosfera v dvorani je bila izjemna, sam pa sem bil eden teh, ki sem bil zaradi prestopa k Bronxom še bolj pod udarom zbadljivk,“ nadaljuje Hrvatin.

Ni slavil zadetka

„Bilo je kar malce čudno, ker sem igral proti bivši ekipi, kjer je igral moj vzornik Valdi. Potem pa sem prišel v klub KMN Bronx, ki je že takrat veljal za izredno dobro organizirano sredino, kjer sem se moral šele uveljaviti. Tudi pri minutaži – v Izoli sem igral po 40 minut, tu pa sem prišel med 10 enakovrednih igralcev, kjer je vsak dobil svoje. V prvi sezoni mi je bilo težko, potem sem si izboril svoje,“ nadaljuje Hrvatin.

Bronxi so dobro začeli tekmo in povedli v 4. minuti, zadel je Borut Brozina, v 12. je prav Hrvatin povišal na 2:0. „Gola se nisem veselil v znak spoštovanja do Izolanov in navijačev Ribarov. Vsi ti so mi ostali v lepem spominu, v dveh sezonah in pol pa sem doživel mnogo lepega. Tudi to, da so Ribari pred pomembnimi tekmah prihajali na treninge z baklami, po 200 se jih je zbralo,“ Hrvatin navrže detajl iz sezon, ki jih je preživel v Izoli.

Junak Brozina

So pa se Izolani vrnili v tekmo in v 33. minuti prek Dragana Mirkoviča izenačili na 3:3, v 34. minuti je za tri domače točke poskrbel Borut Brozina. „Kot se spomnim, je nazadnje igral nogomet v Ilirski Bistrici, bil je eden večjih talentov futsala v Sloveniji,“ navrže Hrvatin.

Na tekmi sta sodila Dejan Nikolič Koprivec in Simon Todorovič.

Vabljeni k ogledu!

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 05.07.2023 | 1. SFL
    V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
    Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
  • 29.10.2022 | 1. SFL
    Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
    Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
  • 28.04.2021 | 1. SFL
    Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
    Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
  • 23.02.2021 | 1. SFL
    Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
    Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
  • 18.02.2021 | 1. SFL
    Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
    Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
  • 15.02.2021 | 1. SFL
    Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
    V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
  • 05.11.2020 | 1. SFL
    Zelena luč tudi za 1. SFL
    Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
  • 12.10.2018 | 1. SFL
    Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
    Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
  • 27.12.2017 | 1. SFL
    Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
    Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
  • 22.12.2017 | 1. SFL
    Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
    Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA