Dangubič ob koncu zadel za zmago

Krško - Rudar 1:0 (0:0)

* Stadion Matije Gubca, gledalcev 800, sodniki: Vinčić (Maribor), Klančnik (Slovenj Gradec) in Gabrovec (Markovci).
* Strelec: 1:0 Dangubić (87.).
* Krško: Zalokar, Pušaver, Vuklišević, Krajcer, Šturm, Jurečič (od 85. Špiler), Dušak, Vokić (od 59. Mensah), Sadiković (od 69. Čeh), Kramarič, Dangubić.
* Rudar: Radan, Bolha, Zec, Billong, Mužek, Lotrič (od 69. Eterović), Babić, Grgić, Trifković, Dodlek (od 78. Pišek), Glavina.
* Rumeni karton: Babić.
* Rdeči karton: /.

Krčani so znova dokazali, da so Velenjčani njihove dobre stranke. V šestih nastopih proti njim še niso izgubili, tokrat so v končnici tekme prišli celo do zmage, tretje v tej sezoni, s katero so se na lestvici prebili pred današnjega tekmeca, pri slednjem je za rekorden, 200. nastop v velenjskem dresu poskrbel Damjan Trifković, na sedmo mesto.

Prvi polčas ni navdušil ne domačih ne gostujočih navijačev, saj si ekipi z izjemo zaključka tega dela igre nista priigrali praktično nobene priložnosti. Enega bolj nevarnih strelov je v 37. minuti sprožil Rudarjev Mitja Lotrič, v 45. minuti pa je domače vsaj za trenutek na noge spravil Filip Dangubić, ki je prodrl v kazenski prostor, streljal malce z desne strani, a z diagonalnim strelom le za malce zgrešil cilj.

Tudi v uvodu drugega polčasa predstava v Krškem ni bila posebej razburljiva, pravih priložnosti praktično ni bilo. Eno lepših pa je v 70. minuti zapravilo Krško, sicer malce konkretnejše in nevarnejše od gostov, prek Dangubića, ki je bil nenatančen iz kazenskega prostora. Krčani pa so le povedli v 87. minuti, ko je z več kot 20 metrov z desne strani s strelom čez Mateja Radana v nasprotni kot zadel Dangubić.

Krčani bodo v 11. krogu v soboto gostovali v Domžalah, Velenjčani pa bodo dan pozneje gostili Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Rudar Velenje
    V Krškem se bosta pomerili ekipi, ki po reprezentančnem premoru še nista vknjižili ligaške zmage. Krčani so izgubili s Koprom in Mariborom, Velenjčani so po porazu v sosedskem dvoboju izvlekli točko v obračunu z Radomljami.

DELI NA