01.12.2023 | Sodniki
Dejan Veselič v elitnem delu futsal Lige prvakov na Majorki

Po tem, ko je v mesecu oktobru na Majorki v sklopu glavnega dela 22. sezone Futsal lige prvakov deloval Aleš P. Močnik, najboljših 16 ekip razdeljenih v 4 skupine igra v elitnem krogu, zato se je z nalogo upravljanja s pravili igre v torek na Majorko odpravil Dejan Veselič iz Žalca (član MDNS Maribor).

Na turniju poleg gostiteljev- lanskoletnega zmagovalca futsal Lige prvakov- AE Mallorca Palma nastopajo še ukrajinski FC Hit Kijev, poljski KSC Lubawa in hrvaški MNK Olmissum.

Sedemintridestletni Dejan Veselič, ki nosi grb mednarodnega FIFA sodnika od leta 2017 je poleg Admirja Zahovića iz Šentilja in Aleša P. Močnika iz Šenčurja eden od treh slovenskih sodnikov, ki je uvrščen med 35 elitnih evropskih sodnikov dvoranskega nogometa. V dvorani Palau Municipal d'Esports Son Moix (3.920 sedežev), ki se nahaja v Palmi- glavno mesto otoka Majorka- je v sredo Veselić skupaj z madžarskim sodnikom Gaborom Kovacsom ob 16. uri sodil tekmo med FC Hit Kijev in KSC Lubawa ter bil tretji sodnik na večernem dvoboju MNK Olmissum in AE Mallorca Palma.

Na predzadnji delovni dan tedna je včeraj skupaj s portugalskim sodnikom Miguel Duarte Castilho Oliveira ob 16. uri vodil dvoboj AE Mallorca Palma - KSC Lubawa, pred povratkom v domovino pa bo aktiven tudi na eni izmed tekem na zadnji igralni dan v nedeljo, ko se turnir zaključuje.

Na vseh tekmah kot Uefa kontrolor sojenja deluje Massimo Cumbo iz Italije, v vlogi spremljevalca sodnikov pa deluje Španec Pedro Angel Galan Nieto, ki je tudi vodja izobraževanja futsal sodnikov pri Evropski nogometni zvezi (Uefa).

Elitni del lige prvakov s 16 ekipami razdeljenih v 4 skupine bo med 28. novembrom in 3. decembrom, zmagovalci skupin pa se bodo uvrstili na finalni turnir, ki bo v prvi polovici maja 2024. Slovenski prvak FK Dobovec se je vselej uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi, leta 2021 pa so zaigrali tudi na zaključnem tunrirju najboljših 8 ekip v dvorani Višnjik (ŠC Krešimir Ćosić) v hrvaškem Zadru.

V mesecu septembru letos je Veselič v Poreču na zaključnem turnirju 3. Evropskega prvenstva v futsalu do 19. let (UEFA Under-19 Futsal Euro 2023) sodil finalno tekmo med Španijo in Potugalsko v paru z Danielom Matkovićem iz Švice, spomladi 19. marca pa v drugem največjem madžarskem mestu- Debrecen- sodil veliki finale Španija - Ukrajina na zaključnem turnirju Uefa EP v futsalu za ženske (UEFA European Women’s Futsal Championship 2023 Finals). V zgodovino se je Veselič vpisal tudi 17. marca na polfinalni tekmi Špank in Portugalk, ko je bil prvič pod okriljem Evropske nogometne zveze (Uefa) na futsal tekmovanjih uporabljen sistem VAR, naš sodnik pa ve vodil dvoboj v paru z Mislavom Džekom iz Hrvaške.

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 07.02.2023 | Sodniki
  Sodnike zaobšel uničujoči potres v Turčiji
  Strokovnjak za fizično pripravo sodnikov Mitja Novak je v včerajšnji izjavi za dnevnoinformativno oddajo 24ur za Pop TV povedal, kako so sodniki doživeli katastrofalni potres na obali sredozemskega morja.
 • 31.12.2022 | Sodniki
  Intervju Slavko Vinčić: Cilj na SP je bil izpolnjen
  Slovenski sodnik Slavko Vinčić (43) iz Maribora je na letošnji svetovni izložbi najboljšega nogometa sodil dve tekmi. Na 22. SP v Katarju,  ki je na južni polobli potekal med 20. novembrom in 18. decembrom je slovenski mojster s piščalko sodil dve tekmi skupinskega dela tekmovanja FIFA World Cup 2022 Qatar in sicer Argentina - Savdska Arabija ter Anglija - Wales, za konec pa je deloval še kot četrti sodnik v francoski sodniški ekipi na tekmi osmine finala na dvoboju Brazilija - Južna Koreja.. Preberi si ekskluziven intervju.
 • 14.12.2022 | Sodniki
  Dve slovenski sodnici, pomočnica in pomočnik na novo uvrščeni na FIFA listo
  Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je uradno objavila FIFA liste sodnikov za leto 2023. Slovenija je pridobila še dodatno mesto na listi mednarodnih sodnic, tako da sta namesto 45-letne Tanje Subotić mesti zasedli 27- letni Vanja Janković iz DNSG Kranj in Tjaša Misja iz MDNS Murska Sobota. Na listi mednarodnih pomočnic sodnice je Tanjo Vrabel nasledila 27- letna Sara Mask iz MDNS Nova Gorica.
 • 27.11.2022 | Sodniki
  Vinčiću druga tekma na svetovnem prvenstvu
  Po prvi tekmi tretjega igralnega dne na 22. mundialu, ko je Slavko Vinčić minuli torek sodil svojo sploh prvo tekmo na svetovnem prvenstvu med Argentino in Savdsko Arabijo, čaka Mariborčana druga tekma na južni polobli. Na 36 tekmi SP bo najboljši slovenski sodnik delil pravico v torek na otoškem dvoboju za Združeno kraljestvo in sicer spopad Walesa in Anglije.
 • 20.11.2022 | Sodniki
  Slavko Vinčić začenja SP s tekmo Argentina - Savdska Arabija
  V torek dopoldne ob 11. uri bo Slavko Vinčić sodil svojo sploh prvo tekmo na Svetovnem prvenstvu. Dvoboj v skupini C med Argentino in Savdsko Arabijo mu bodo pomagali nadzorovati še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Senegalec Maguette Ndiaye, v video sobi pa bosta Nizozemec Pol van Boekel in Nemec Bastian Dankert.
 • 22.10.2022 | Sodniki
  Staša v četrtfinalu SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo 34-letna Staša Špur iz Murske Sobote danes sodila na četrtfinalni tekmi Kolumbija - Tanzanija na 7. Svetovnem prvenstvu za ženske do 17. let v Indiji (FIFA Women's World Cup U-17 2022), ki poteka v Južni Aziji med 11. in 30. oktobrom 2022.
 • 14.10.2022 | Sodniki
  Špurova začenja v Indiji SP deklet do 17. let
  Štiriintridesetletna Staša Špur iz Murske Sobote kot ena izmed 28 najboljših svetovnih pomočnic na turnirju bo jutri delovala na dvoboju nogometašic najbolj obljudene države na planetu (1,4 mrd prebivalcev) in nogometašic iz tretje največje države v Latinski Ameriki. Na tekmi Kitajska - Kolumbija bo Špurova sodelovala z glavno sodnico iz Hrvaške Ivano Martinčić in pomočnico sodnice Paulino Baranowsko iz Poljske.
 • 10.10.2022 | Sodniki
  Dragoslav Perić bo petič sodil Olimpija - Maribor
  Konec tedna je na sporedu drugi veliki derbi v tej sezoni med Olimpijo in Mariborom. Spopad na severu Ljubljane bo sodil 46-letni Dragoslav Perić iz Kranja. Zanj bo to 153 tekma v slovenskem državnem prvenstvu (1. SNL) in peti večni derbi.
 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.

DELI NA