18.03.2015 | U19
Dekleta U19 na generalko proti Madžarkam

Dekliška reprezentanca Slovenije do 19 let bo 24.3. (Hotiza, 15.00) in 26.3. (Szepetnek, 13.00) odigrala prijateljski tekmi proti reprezentanci Madžarske. Zbor igralk in vodstva bo v ponedeljek, 23.3.

Na čakanju so Manca Kutnjak (NK Krim), Nika Babnik (NK Krim), Ana Mele (ŽNK Jevnica), Jana Čančala (ŽNK Maribor), Petra Zalaznik (ŽNK Radomlje), Karmen Godina (ŽNK Teleing Pomurje) in Naja Miličič (ŽNK Ptuj).

20 poklicanih, 18 izbranih

»To bo neke vrste generalka pred sklepnim delom kvalifikacij, ki nas čakajo aprila. Tokrat je vpoklicanih 20 deklet, izmed teh jih bomo za t.i. Elite Round kvalifikacij izbrali 18,« pravi selektorica Petra Mikeln, ki z enim očesom že pogleduje v aprilske kvalifikacije, kjer bo Slovenija igrala v sami evropski smetani ženskega nogometa.

»Na vsaki tekmi želimo dati maksimum, tisto, kar bomo v tistem trenutku sposobni. Zavedamo se, da nas v šestih dneh čakajo tri izredno težke tekme, ki pa bodo vsekakor nagrada dosedanjega dela. Dekleta so si s trdim delom, odrekanjem ter železno voljo to zaslužila. Vsekakor je uvrstitev v elitni krog rezultat dobrega dela v klubskih sredinah, kar je osnova za delo v reprezentanci.«

Opravili testiranja

Žal višja sila ne dovoli, da bi Slovenija nastopila v najboljši možni zasedbi.
»V kadru za nastop v elitnem krogu  v primerjavi s kvalifikacijskim krogom zagotovo ne bo štirih igralk, ki imajo poškodbe hujše narave in bodo še dlje časa odsotne iz zelenic, kar pomeni, da bodo priložnost dobila druga, verjetno mlajša dekleta. Vsaka poškodba in posledična odsotnost igralke je za našo ekipo velik udarec, vendar upamo, da jih bodo tista, ki bodo dobila priložnost, dostojno nadomestila. Pripravljenost deklet smo preverjali tudi na vsakoletnem testiranju nogometnih motoričnih sposobnosti konec februarja ter ugotovili, da pri večini kondicijska pripravljenost še ni na najvišji stopnji vendar je časa še kar nekaj in upam, da ga bodo dekleta za ta namen maksimalno izkoristila. Ritem in tempo tekmovanja na tem nivoju namreč zahtevata maksimalno pripravljenost vsake posameznice, to je podlaga in osnova za vse ostale korake,« še doda Mikelnova.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U19
  Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
 • 23.03.2024 | U19
  Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
 • 20.03.2024 | U19
  Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
 • 19.03.2024 | U19
  Mladinci za uvod gostijo Španijo
  Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
 • 11.03.2024 | U19
  Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
  Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
 • 11.03.2024 | U19
  Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
 • 07.12.2023 | U19
  Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
 • 21.11.2023 | U19
  Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
 • 18.11.2023 | U19
  Slovenija remizirala tudi z Irsko
  Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
 • 16.11.2023 | U19
  Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
  Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA