23.02.2024 | 1. SFL
Derbi v Sodražici

Pred nami so še štirje krogi rednega dela 1. SFL, v petek, 23.2., je na sporedu 18. krog. Vodilni Siliko gostuje pri Oplastu v Kobaridu, Dobovec odhaja v Sevnico, KMN Meteorplast ŠIC Bar doma gosti FK Dobrepolje. Derbi spodnjega lestvice bo v Sodražici, kjer bo 6. THE Nutrion Extrem gostil 7. ekipo lige, KMN Bronx Škofije.

1.SFL, 18. krog, 23.2.
KMN Sevnica – FK Dobovec (20.00)
KMN Oplast Kobarid – Siliko Vrhnika (20.00)
THE Nutrition Extrem – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobrepolje (20.30)

Lestvica strelcev:
Patrik Pasariček (FK Dobovec) 23
Ante Matan (KMN Meteorplast Šic bar) 15
Nikola Jandrić (Siliko Vrhnika) 15
Uroš Đurić (Siliko Vrhnika) 15
Adrijan Trstenjak (KMN Meteorplast Šic bar) 15

Ob Savi so se že opekli

V Sevnici gostuje Dobovec, to bo tekma 4. in 2. ekipe lige. Favoriti so gostje, razlogov več, tudi daljša in kakovostnejša klop. Dobovcu v prid govori tudi statistika medsebojnih odigranih tekem: od zadnjih 32 jih je Dobovec dobil kar 26, zadnja zmaga Sevnice pa datira v lanski januar, ko so doma šokirali Dobovec in slavili s 4:2. Trener Dobovca te tekme ni pozabil. Že prej je vedno opozarjal na Sevničane, od takrat še vsakič bolj.

„Cel teden smo izkoristili za dober trening, za kar bi pohvalil ekipo. Prvi polčas proti Oplastu je bil dober, zadovoljen sem bil. Zdaj so misli pri Sevnici, ki je vedno neugoden domačin. Tekme v Sevnici niso nikoli lahke, tako smo se tudi pripravili,“ pove trener Kujtim Morina, ki uspešno vodi Dobovec. „Sevnica ima tako izkušene igralce, ki znajo izkoristiti vsako premalo resen pristop v tekmo,“ še poudari Morina.

„Vemo, da nas čaka zahtevna tekma glede na situacijo, v kateri smo. Trpeli bomo. Tako bo tudi prihodnji teden proti Siliku. Ne predajamo se, smo pa realni,“ trener Sevnice Matej Zakšek poudari, ko govori o kar seriji tekem z vodilnimi tremi ekipami lige. V prejšnjem krogu so s 5:0 klonili proti KMN Meteorplastu Šic Bar.

„Vemo, da ima Dobove dobro ekipo, še posebej s prihodom novincev. Krasi jih agresija. Tudi na gostovanju v Sevnici bodo želeli pokazati, da so najboljši v državi. Nekaj stvari smo pripravili. Je pa že zdaj jasno, da bodo v petek igrali tisti, ki so dosedaj manj,“ še dodaja Zakšek, ki bo moral brez kaznovanega in izkušenega sidraša Uroša Martiča.

Vodilni v Posočje

V Kobaridu bo Oplast pričakal Siliko, vodilna ekipa tekmovanje prihaja k petemu v ligi. Je pa Opalst edini, ki je v dosedanjem poteku sezone porazil Siliko, 2:4 je bilo na Vrhniki v 1. krogu. V domačem taboru, ekipo vodi trener Jaka Sovdat, ob njem je Primož Zorč, si prizadevajo, da pustijo dober vtis. V zadnjih dveh tednih si želijo popraviti fizično pripravljenost za ciljno ravnino ligaške sezone.

„Pred nami je še ena težka tekma, kjer bomo poizkusili iztržiti pozitiven rezultat,“ ambiciozno napove trener Sovdat, ki je preučil tekmeca. „Pripravili smo se na njihovo igro z golmanom, bomo pa tudi sami poizkusili odigrati nekaj minut z golmanom. Dokler ne bomo fizično 100-odstotno pripravljeni,“ je jasen Sovdat.

Vrhničani so po porazu v 1. krogu nanizali 15 zmag in remi, poraza nobenega. Da bi ohranili „enico“ pred končnico, potrebujejo zmago. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča je kljub težavam in poškodbam pripravljena, da zadano nalogo izpolni.

Brez bele zastave

V drugi zaporedni domači tekmi, vstop na tekmo je prost, bo KMN Meteorplast Šic Bar gostil zadnjeuvrščene Dobrepolje, ki se krčevito bori za obstanek.

„Kot na vsako tekmo, se bomo tudi na to dobro pripravili. Gremo po vse tri točke,“ je optimističen Aljaž Ruis, ki je proti Sevnici dosegel dva zadetka in se počasi vrača v staro formo. Tokrat se mu bo na igrišču pridružil tudi mlajši brat Alen, ki je okreval po poškodbi in je v tem tednu, po več kot mesecu dni premora, pričel s trenažnim procesom. Trener domače ekipe Robert Grdović bo tako proti Dobrepolju pogrešal Tilna Rajterja in Tjaža Lovrenčiča, ki še nista pripravljena na največje napore.

Meteorplast ŠIC bar in Dobrepolje sta se doslej v članski konkurenci pomerila devetkrat. Osem dvobojev je pripadlo Ljutomerčanom, enkrat pa sta se ekipi razšli z neodločenim rezultatom. V tej sezoni je prleško moštvo dobilo oba dosedanja obračuna. Na domačem parketu z 9:1, v gosteh pa s 5:2.

Dobrepolje odhaja na gostovanje po težkem domačem porazu proti KMN Bronx Škofije. „Kljub temu porazu ni predaje. Še vedno obstaja računica, bomo pa do konca rednega dela potrebovali vsaj tri izjemne tekme. Tudi v Ljutomer gremo brez bele zastave,“ napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič.

„Vemo, kaj nas čaka v Ljutomeru. Domačini premorejo zelo dobro igro v napadu, popravili so tudi svojo obrambo. Odkar igramo v 1. SFL, jih še nismo premagali. So ekipa, ki nam najmanj ustreza. V petek bodo igrali tudi tisti, ki so dosedaj manj oz. mladi, ki so naša prihodnost. Prav je, da naš pomladek dobi priložnost. Želel bi si samo, da v petek v Ljutomeru odigramo „na glavo“ in brez neumnih napak,“ zaključi Kaljevič.

Pomembno za oboje

Zanimiva za vse, ki spremljamo 1. SFL, zelo pomembna za obe vpleteni ekipi, pa bo tekma v Sodražici. Domači THE Nutrition Extrem gosti KMN Bronx Škofije. Ekipi imata po 13 točk, vsaka od ekip je v tej sezoni dobila domačo tekmo – v 4. krogu je bilo 3:1 za KMN Bronx na Škofijah, 6:3 pa za THE Nutrition Extrem v Sodražici na tekmi 11. kola.

„Vemo, da je to ena najpomembnejših tekem sezone. Vesel pa sem, ker se v ekipo vrača Timi Debeljak. Pripravili smo se, analizirali goste, rad pa bi videl, da popravimo napake,“ začne napoved trener Nik Jelič, ki vodi domačo vrsto.

„Videl sem, da je KMN Bronx drugačen, ali igra v gosteh ali doma. Na srečo imamo v tej tekmi mi prednost domačega terena. Kljub temu pa nas čaka ostra in trda tekma, KMN Bronx je močan v duelih, nevaren pa iz protinapadov,“ Jelič posveti nekaj besed Primorcem, po tem pa pove tisto, kar pričakuje od svoje ekipe:
„Predvsem ne smemo izgubljati žog v nevarnih conah. Iz take izgubljene žogo sledi protinapad, iz katerih so gostje nevarni.“

Nik Jelič in ekipa so veseli, ker bo športna dvorana v Sodražici spet polna in da bodo imeli vnovič močno podporo s tribun.

Z navijači in pravo podporo pa prihajajo na gostovanje tudi škofjoti, ki so v prejšnjem krogu premagali Dobrepoljem, zdaj bi ta niz radi podaljšali.
„Spet nas čaka izredno pomembno gostovanje. Škoda pa je, ker nam trikrožni sistem ne dovoli vsaj eno tekmo igrati pred domačimi gledalci, kar predstavlja ne majhno prednost za nasprotnika. Kljub temu bomo tudi jutri lahko računali na podporo s tribun. THE Nutrition Extrem je zelo poletna ekipa, ki te lahko hitro kaznuje, če nimas pravega pristopa v tekmo. Letos se nam je to že zgodilo, zato si tega ne smemo več dovoliti,“ odločno sklene Nebojša Vajič, trener KMN Bronx Škofije. Trener Vajič bo zaradi kazni to pot tekmo spremljal s tribune.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 05.07.2023 | 1. SFL
    V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
    Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
  • 29.10.2022 | 1. SFL
    Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
    Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
  • 28.04.2021 | 1. SFL
    Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
    Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
  • 23.02.2021 | 1. SFL
    Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
    Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
  • 18.02.2021 | 1. SFL
    Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
    Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
  • 15.02.2021 | 1. SFL
    Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
    V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
  • 05.11.2020 | 1. SFL
    Zelena luč tudi za 1. SFL
    Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
  • 12.10.2018 | 1. SFL
    Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
    Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
  • 27.12.2017 | 1. SFL
    Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
    Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
  • 22.12.2017 | 1. SFL
    Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
    Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA