29.09.2022 | 1. SFL
Derbi vodilnih v Ljutomeru

V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.

1.SFL, 4. krog, 30.9.
ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid (20.00)
KMN Sevnica – Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobovec (20.30)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.45)

Da vidijo, kam sodijo

Vodilni KMN Meteroplast Šic bar je pod taktirko novega trenerja nekdanjega hrvaškega reprezentanta Roberta Grdovića pri treh zmagah – uvodoma so porazili ŠD Mlinše (3:5), FK Dobrepolje (4:0) in KMN Sevnico (3:6), tri ekipe iz spodnjega dela prvenstvene lestvice, za nameček pa so Ljutomerčani s 15 doseženimi goli tudi najbolj učinkovita ekipa lige.

„Lepo je biti trenutno prvi na razpredelnici. Fantje so si s trdim delom in pristopom, tako na treningih, kot tudi na tekmah, to zaslužili. Ob tem je potrebno povedati, da smo imeli nekoliko lažji žreb na začetku prvenstva, kar smo s tremi zmagami tudi izkoristili. Zdaj pa prihajajo težji nasprotniki,“ uvodoma pove trener Grdović, ki mu pomaga Tomislav Novak. Grdović pohvali svojo ekipo za delo v minulih dneh. „Željni so učenja,“ poudarja hrvaški strateg, ki se veselil petkovega obračuna.

„Dokazali smo, da se lahko kosamo z vsakim. Dvoboj proti Dobovcu bo za nas t.i. proba, da vidimo ali smo ali nismo. Po treh zmagah si želimo nadaljevati s tem nizom ter pred polno dvorano navdušiti naše navijače,“ je optimističen pred petkovo tekmo domači kapetan Kristian Škerget, ki ima še naprej težave s poškodbo hrbta. O njegovem nastopu bo odločitev sprejela zdravniška služba tik pred tekmo.

„Kot ekipa so zelo močni, na teh prvih treh tekmah pa je mogoče še največ pokazal Čujec, ki lahko iz vsake pol priložnosti zadane,“ opozarja Škerget.

Po 3. zmago

„Delamo dobro, v petek pa smo pri vodilni ekipi prvenstva,“ pa svojo napoved tekme začne Kujtim Morina, trener Dobovca. „Meteorplast je dobra ekipa, ki premore velik potencial. Na drugi strani pa imamo svoje plane tudi mi. Zadovoljen sem, ker iz tedna v teden vidim napredek pri svoji ekipi. Verjamem v naše delo in pripravo. Prepričan sem, da bomo spet značajno odigrali tako tekmo,“ nadaljuje Morina, ki zasleduje cilje, ki si jih je zadal z zasedbo.

„Domačina poznamo, to so večinoma igralci, ki so člani reprezentance U21, imajo dober potencial,“ dodaja Morina, ki v detajle gostov ne gre, pozornost usmerja na svojo ekipo.

„Verjamem v trdo delo, verjamem v kvaliteto, ki jo premorejo. Prepričan sem, da lahko naredimo dobre stvari. Zavedam se tudi tega, da v zadnjih treh tednih nismo bili v idealnem stanju,“ priznava Morina, ki pa se zaveda, da njegova ekipa reagira, ko je to treba. Dobovec je v 1. krogu remiziral s Silikom (0:0), potem doma s 3:1 porazil Oplast, za konec pa še slavil na gostovanju v Dobrepolju (6:1). V treh tekmah je Dobovec prejel dva gola, nihče v 1. SFL jih v tem delu prvenstva ni dobil manj. Za razliko od Grdovića ima Morina, tudi on je bil hrvaški reprezentant, na voljo vse razpoložljive moči.

Kaj pravi statistika?

Meteorplast ŠIC bar in Dobovec sta se doslej pomerila dvakrat. Obakrat v minuli sezoni 2021/22 in obe tekmi so dobili igralci Dobovca. V Ljutomeru so slavili s 5 : 1, v Rogaški Slatini, kjer so Ljutomerčani že vodili s 3 :1, pa so zmagali s 4 : 3. Na petkovem dvoboju, na katerem se pričakuje veliko število ljubiteljev dvoranskega nogometa, bosta pravico delila mednarodna sodnika Admir Zahović in Aleš Močnik Perič.

Tekst: D.P., KMN Meteorplast Šic bar
Foto: KMN Meteorplast Šic bar

SORODNE NOVICE

  • 05.07.2023 | 1. SFL
    V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
    Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
  • 29.10.2022 | 1. SFL
    Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
    Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
  • 28.04.2021 | 1. SFL
    Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
    Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
  • 23.02.2021 | 1. SFL
    Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
    Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
  • 18.02.2021 | 1. SFL
    Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
    Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
  • 15.02.2021 | 1. SFL
    Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
    V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
  • 05.11.2020 | 1. SFL
    Zelena luč tudi za 1. SFL
    Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
  • 12.10.2018 | 1. SFL
    Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
    Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
  • 27.12.2017 | 1. SFL
    Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
    Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
  • 22.12.2017 | 1. SFL
    Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
    Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA